olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Bozova çiftçisi dert küpü;

Bozova çiftçisi dert küpü;
* Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi köylüleri dert küpü. Sulama Birliklerinin, DEDAŞ’a borcu olmayan köylülerin bile daha ekmedikleri ürünlerin sulama parasını istedikleri belirtiliyor.

Aziz Çiftçi/Şanlıurfa OLAY

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde, Tatarhöyük Sulama Birliğine bağlı çiftçiler, suyun hem çok pahalı oluşundan hemde daha tarlayı ekmeden sulama parasının peşin istenmesinden yakınıyor.

Yanlış uygulamanın kendilerini mağdur ettiklerini belirten Bozova ilçesi Akçahisar bölgesindeki tarlalarını eken çiftçiler, Devlet büyüklerinin seslerine kulak vermesini, borcu olan ile olmayanı birbirinden ayırmaları gerektiğini ve çiftçilerin mağdur edilmemesini istiyorlar.

Borcu olmayan çiftçiler de mağdur ediliyor

Birilerinin bu yanlışa dur demesini istediklerini belirten çiftçilerden Selahattin Özdemir, “Biz Bozova ilçesi Akçahisar köyü (Mahallesi) yakınlarındaki tarlamızı ekiyoruz. Bölge olarak da Tatarhöyük Sulama Birliğine bağlıyız. Diğer bölgelerde dönüm başı su parası 80-90, en fazla 120 lira iken, Tatarhöyük Sulama Birliği bizlerden 120 - 150 lira gibi yüksek fiyat istiyor. Daha önce de 160 lira alıyorlardı. Yanlışa itiraz ettiğimizde de DEDAŞ borcunu ileri sürüp DEDAŞ’ın böyle söylediğini öne sürüyorlar. Benim borcum yok. Borcu olanlar için uygulanacak işlemlere karışmıyorum. Ancak benim borcum olmamasına rağmen, hele daha ürünümü ekmeden sulama yapacağım tarlanın sulama parasını peşin istiyorlar. Benim borcum yok. Sulama Birliğinin borcu varsa da beni ilgilendirmez, onlar kendi borcunu bizlerden çıkarmaya çalışmasınlar. Devlet büyüklerimizin, Sayın Bakanımızın, Sayın Valimizin, Milletvekillerimizin bu yanlışlığa, bilerek yapılıyorsa bu durumu inceletip benim gibi borcu olmadığı halde mağdur edilen ve edilmek istenen çiftçilere destek olmalarını istiyoruz” dedi.

Yanlış anlaşılma varsa, DEDAŞ, Tatarhöyük Sulama Birliğini uyarsın

Borcu olmadığı halde mağdur edilmeye çalışıldığını ileri süren çiftçi Selahattin Özdemir, borcu olmayan çiftçilerin mağdur edilmemesi için, Tatarhöyük Sulama Birliği ile aralarında bir yanlış anlaşılma varsa da, DEDAŞ’ın Sulama Birliklerini yeniden aydınlatması ve uyarmasında fayda olacağına inandığını söyledi.

Bilindiği gibi; Dicle Elektrik Dağıtım tarafından yapılan tüm uyarılar ve sağlanan kolaylıklara rağmen Şanlıurfa'daki Atatürk, Sevimli, Yalınlı - On Ortak, Topçu Gündaş, Güzelyurt, Merkez Bozova ve Tatarhöyük Sulama Birliği elektrik borcunu ödemedi. Bunun üzerine Dicle Elektrik, diğer müşterilerine enerji arzında devamlılığı sağlayabilmek için bu birliklerin elektriğini 2017 sonu itibariyle mevzuatlara uygun biçimde kesti. Yaşanan bu durumun çözüme kavuşturulabilmesi için Dicle Elektrik Dağıtım Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay, borcu bulunan Sulama Birliklerinin Başkanları ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan ile Mehmet Ali Cevheri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında, Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba'nın öncülüğünde toplandı. Sulama Birliği Başkanları birikmiş olan elektrik borçlarını 15 gün içerisinde ödeme sözü verdi. Yapılan protokolün ardından Dicle Elektrik, bir iyi niyet göstergesi olarak tarladaki ürünlerin kurumaması, birlik üyesi çiftçilerin sulama yapabilmeleri için kesik olan elektriği yeniden vermişti.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!