olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

“Biz elimizi çektiğimiz günden beri de geldiği durum ortada”

“Biz elimizi çektiğimiz günden beri de geldiği durum ortada”
Eyyübiye Eski Belediye Başkanı ve Şanlıurfaspor Eski Fahri Başkanı Mehmet Ekinci, “Biz elimizi çektiğimiz günden beri de geldiği durum ortada. Buyursunlar, en azından hiç olmazsa futbolcular sahaya aç çıkmasınlar. En azından otobüsle değil uçakla gitsinler. Onu yapsınlar bari” dedi.

(Ahmet CAN-İbrahim Halil ASLAN-Özel Haber/Şanlıurfa OLAY)

Şanlıurfaspor’un içler acısı durumu kentte 7’den 70’e herkesi üzmeye devam ediyor. Kentin sembollerinden olan Şanlıurfaspor her geçen gün biraz daha dibe sürükleniyor.

Eyyübiye Eski Belediye Başkanı ve Şanlıurfaspor Eski Fahri Başkanı Mehmet Ekinci Şanlıurfaspor hakkında Şanlıurfa Olay’a önemli açıklamalarda bulundu. Mehmet Ekinci, kendi dönemlerinde kulübe her anlamda destek olduklarını ancak son zamanlarda yapılan onca desteğe rağmen kendisine sosyal medyadan sahte hesaplarla saldırı olduğunu ve algı yapıldığını söyledi.

“BİZ ELİMİZİ ÇEKTİĞİMİZ GÜNDEN BERİ DE GELDİĞİ DURUM ORTADA”
Eyyübiye Belediye Eski Başkanı Mehmet Ekinci, kendilerinden sonra Şanlıurfaspor’un düşüle geçtiğini ifade ederek, “Geriye dönüp baktığımızda bizim elimizi çektiğimiz günden beri Urfaspor’un tepetaklak gittiği görülecektir. Biz varken İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’dü. Bizi topluyorlardı, şu kadar Urfaspor’a destek çıkacaksınız diye, biz de destek çıkıyorduk. Şimdi destek çıkmaları gerekirken, kendileri destek çıkmıyor. Sosyal medyada bazı trollerde bize saldırıyor. Ben bunları hedef göstermek içinde söylemedim. Yanlış anlaşılmasın. Sadece olayların bilinmesi açısından yani biz olduğumuzda her anlamda Urfaspor’un maddi sıkıntısını gideriyorduk. Tahtanın açılması gibi farklı şeylerde yapılırdı. Biz elimizi çektiğimiz günden beri de geldiği durum ortada. Buyursunlar, en azından hiç olmazsa futbolcular sahaya aç çıkmasınlar. En azından otobüsle değil uçakla gitsinler. Onu yapsınlar bari” dedi.

“O KADAR DESTEK VERDİĞİMİZ HALDE PARAMIZLA KÜFÜR SATIN ALIYORSAK DEMEK Kİ KİMSE YAKLAŞMAZ Kİ URFASPOR’A”
Eski Başkan Mehmet Ekinci, kendi döneminde her anlamda Şanlıurfaspor’a destek verildiği halde kendisine sosyal medya üzerinden aldı yapıldığını belirterek“Ben şahsen de yaptım, kurumsal anlamda da destek çıktım. Ben kalkıp şimdi Urfaspor ile ilgili yaptıklarımı izah etmeye çalışsam yönetici anlamında söylüyorum. Hepsinden fazla destek verdim. Geçen bir tanesi ben Sivas maçına davet edilmiştim. Adam yorum atmış, benim çocuğuma beddua ediyor. Böyle bir şey olabilir mi anlamadım, bir de sahte hesap. Bende kalktım özelden mesaj attım, bedduasını iade ettim. Bizim de ailemiz var, çocuğumuz var. Şu anda imkânımız varsa ve destek vermiyorsak ayrı bir konu. O kadar destek verdiğimiz halde paramızla küfür satın alıyorsak demek ki kimse yaklaşmaz ki Urfaspor’a. Biz zamanında açılmayacak tahtayı açtırdık. Ben izah etsem belki diğer kulüpler için skandal olur. Mümkün olmayan transfer tahtasını açtırdık.  Urfaspor’un hem siyaseten hem bürokratik durduk. Engelleri kaldırdık, maddi engelleri kaldırdık. Oluşturduğumuz ekiplerin verdikleri hibeler halen kayıtlarda duruyor. Şimdi bilet almaktan aciz üç beş tane insan oturmuş sahte hesaplarla kendilerince bir şeyler yazıyorlar” diye konuştu.

“BAKIN FATMA ŞAHİN’E ALDI GAZİŞEHİR’İ SÜPER LİG’E GÖTÜRDÜ”
Başkan Mehmet Ekinci, Gazişehir örneğini göstererek, “ Şu anda başkan değiliz ne yapabiliriz? Kulübün elektrik faturası bile yatırılmıyor. Bilerek amatöre döndürmek için her şeyi yaptılar. Yok, Karaköprü’yü satacağız, yok burayı alacağız. Şanlıurfaspor markası var, Şanlıurfaspor adı var. Bakın Fatma Şahin’e aldı Gazişehir’i Süper Lig’e götürdü. Halen Mehmet Ekinci, Mehmet Ekinci, Mehmet Ekinci kadar başınıza taş yağsın. Ben kayıtları çıkardığım zaman ne destek verdiğimiz hepsi ortaya çıkar. Ama çok muhatap olmak istemiyorum. Böyle birilerinin de işine geliyor. Başka şekilde saldıramayınca insanlar sosyal medya aracılığıyla da bu tarz şeylerde bulunuyorlar” şeklinde konuştu.

“ŞANLIURFASPOR’UN BANA GÖRE İÇİNDE BULUNDUĞU SIKINTI BANA GÖRE EN FAZLA KAMU ANLAMINDA 10 MİLYONDUR”
Mehmet Ekinci, Şanlıurfaspor’un kurtulması için gerekli olan paranın 10 milyon lira olduğunu ifade ederek, “Bizim de reçete anlamında da bir görüşmemiz oldu. Yapılması gereken tek şey şu, bir kamu alacakları öyle de böyle de ödenmek zorundadır. Şahıs alacakları benden başlamak üzere kimin alacağı varsa diyeceği şudur. Şanlıurfaspor’a ben bunu hibe ediyorum. Şanlıurfaspor kapanırsa zaten alamayacaklar. En azından bu büyüklüğü yapsınlar. Bu büyüklük yapıldığı anda Urfaspor’un önü açılır. Hibe veya borç anlamında şu ana kadar Urfaspor’a katkıda bulunmuş insanlar diyecekler ki, Şanlıurfaspor’a helali hoş olsun. Benden başlamak üzere helali hoş olsun diyorum. Yönetim anlamında da tamamen siyasetten uzak bu işi bilen insanlar bu işi yapacaklardır. Delege sistemi ile ilgili de bir sıkıntı varsa da çok çok A.Ş yaparlar. A.Ş yapıldığı zaman da kim sorumluluk almışsa onun gereğini yerine getirir. Urfaspor kurtulmayacak diye bir şey yok ki? 200-300 milyon lira borcu olan kulüpler kurtuldu. Şanlıurfaspor’un bana göre içinde bulunduğu sıkıntı bana göre en fazla kamu anlamında 10 milyondur. Siz gidip Şanlıurfaspor’un TFF’den gelecek gelirlerini kime temlik ettirirseniz bütün sıkıntılar biter. Siz gidip alacağı olan futbolculara TFF’den gelecek paraya temlik koydurup TFF’den para geldikçe paranı alacaksın deseniz futbolcu tahtayı açmaz mı, açar. Ama şahıs alacaklarının mutlak ve mutlaka hibe edilmesi gerekiyor. Ben arkadaşları toplarım hibe edin derim, hibe ederler. Urfaspor kapanırsa zaten paranızı alamayacaksınız, hibe edin en azından bu büyüklük sizde kalsın, deriz” dedi.

“BİR BİLET ALMIŞLAR MI ŞANLIURFASPOR’A DESTEK OLMAK İÇİN”
Kendisine sosyal medya üzerinden saldıran ve algı yapanların Şanlıurfaspor’a hiçbir maddi destekte bulunmadığını ifade eden Ekinci şöyle devam etti:

“Bu yazıp çizenlerde Allah aşkına kendilerine bir muhasebe etsinler. Bir bilet almışlar mı Şanlıurfaspor’a destek olmak için. Bazılarının farklı amaçları olduğu için sporu bu tarz aracı edip saldırmakta ucuzluktur. Ucuza kaçmaktır. “

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!