olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Birilerinin ölmesi mi gerekiyor?

Birilerinin ölmesi mi gerekiyor?
Kamberiye Mahallesi sakinleri elektrik diklerinin evlerine çok yakın olduğunu ve bunun hayati tehlike oluşturduğunu belirterek, yetkililere çözüm için seslendi.

Haber: Murat Doğan

Şanlıurfa’nın merkez ilçesi Eyyübiye’nin sınırları içerisinde yer alan Kamberiye Mahallesi sakinleri elektrik tellerinin evlere yakın geçmesinin kendilerini tehlikeye attığını söyledi. Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri elektrik direkleri neredeyse evlerin içine kadar girdiğini söyleyerek, Yetkili kurumun bu durumu düzeltip var olan tehlikeyi gidermesini istedi. Özellikle çocuklar için tehlike arz eden bu direkler ve teller hırsızların evlere girmesine de sebep oluyor.

Elektrik direkleri binanın içine kadar girmiş

Kamberiye Mahallesi 845. sokakta ikamet eden vatandaşlar, evlerin içerisine kadar giren elektrik direklerinde bağlı elektrik hatlarının hayatlarını tehlikeye attığını söyledi. Özellikle köşe başlarında bulunan bazı binaların yapısı bile söz konusu direklere göre yapılmış. Binaların duvarları elektrik tellerinin sebep olduğu tehlikeyi azaltmak ve bu tehlikeden korunmak amacıyla ya yükseltilmiş ya da farklı yerlerde örülmeye çalışılmış.

‘Elektrikli aletler bozuluyor’

Sık sık elektrik kesintilerinden şikayetçi olan vatandaşlar, beyaz eşyalarının elektrikten kaynaklı bozulduğunu iddia etti. Hemen her gün elektrik kesintilerinin yaşandığını iddia eden vatandaşlar, “Yetkililer elektrikleri kesme söz konusu oldu mu hemen gelip kesiyorlar. Ancak söz konusu yatırım oldu mu çıtları çıkmıyor. Mesela mahalle aralarından geçen elektrik hatlarının evlere yakın geçmesi bizim hayatımızı tehlikeye atıyor.” dedi.

‘Büyük sıkıntılar meydana gelebilir’

 

Özellikle kış aylarında yağmur yağmasıyla birlikte elektrik tellerinin sıkıntı yarattığını iddia eden mahalle sakini Cuma Mermertaş, “Kışın yağmur yağdığında bu teller sıkıntı yaratıyor. Islanan teller evlere çok yakın geçiyor. Üzerine yağmur da eklenince tam anlamıyla tehlike arz ediyor. Çocukların pencerelerden uzanıp tellere dokunması halinde büyük sıkıntılar meydana gelir.  Yetkililerin bu durumu görüp çözmesi gerekiyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.

‘Hesabını kim verecek?’

 

Tepkilerini dile getiren bir diğer mahalle sakini ise, “Bakın elektrik direği evin içine kadar girmiş. Bu nasıl bir iştir?. Sokağı baştan sona elektrik telleri kaplamış. Biz özellikle kış aylarında ıslanan tellerin meydana getirdiği tehlikelerden çok korkuyoruz. Yazın dama uyumak için çıkan vatandaşlar da bu tellerin meydana getirebileceği olumsuzlukların hedefindedir. Birisi yanlışlıkla bu tellere değerse hesabını kim verecek?.” ifadelerine yer verdi.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!