olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Bir masa iki sandalye;Emlakçılık

Bir masa iki sandalye;Emlakçılık
Şanlıurfa’da bir masa ve iki sandalye ya da koltuğun yerleştirilmesiyle bu gün her insanın emlakçılık yapıyor olması bir çok sıkıntıyı gündeme getiriyor. Ancak meslek oda ve derneklerine kaydı olmayan korsan emlakçılık yapanlara 6 aydan, 24 aya kadar hapis cezası verilecek.

Aziz Çiftçi/Şanlıurfa OLAY

  ŞANLIURFA’DA son yıllarda konut sektörünün hızla gelişmesi, özellikle bazı mesleklerin sayısında adeta patlamaya neden oldu. Bir masa ve iki sandalye ya da koltuğun yerleştirilmesiyle bu gün her insanın emlakçılık yapıyor olması da onlarca sıkıntıyı gündeme getiriyor.Hızlı nüfus artışı ve şehrin neredeyse tamamında görülen genişleme bazı mesleklerin sayısında da adeta patlama noktasına gelmiş durumda.

 Her yerde emlakçı

Şehrin merkezi ve tüm ilçelerinde bugün nereye baksanız bir emlakçıyı görmeniz mümkün. Şehrin merkezinde yeni bina ve yapılar için uygun alanların bulunmaması kenar ve uzak kıyılarda kalmış olan arsalarında değerlendirilmesine zemin hazırlıyor. Yaşamsal sınırların genişlemesi ve yeni yapıların artması beraberinde birçok sorunu da gündeme getiriyor. Nüfusun normalden çok fazla artıyor olması da şimdiden yetkilileri düşündürüyor.

 Hapis cezası verilecek

Geçmişte sağlam izler bırakmış ve halen çalışmalarını devam ettiren emlakçılar başarılı bir şekilde işlerini büyütüyorlar. Ne yazık ki günümüzde Şanlıurfa’da yüzlerce dükkan belgesiz ve kayıtsız bir şekilde insanları kandırmayı da maalesef sürdürüyor. Ancak meslek oda ve derneklerine kaydı olmayan korsan emlakçılık yapanlara 6 aydan, 24 aya kadar hapis cezası verilecek.

 En büyük sorunlarımızdan bir tanesi

Bazı köklü emlakçılar gidişattan memnun olmadıklarını belirtiyor. OLAY’a konuşan Emlakçı Ali Karakuş, “Kayıtlı emlakçılar, kaçak güreşenler yüzünden ağır yara alıyor. Sen vergini ödüyorsun, primini ödüyorsun; öteki vergisiz, kayıtsız temiz para kazanıyor. Şikayet ediyoruz ama, bunların sonu gelmiyor. Devlet kaçak emlakçılara göz yummamalı” dedi.Emlakçı Ali Güzel de, ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de ayakçı olarak tabir edilen kayıtsız emlak işi yapan kişilerin emlakçıları ve vatandaşları mağdur ettiğini söyledi.

Güzel, “Ayakçılar emlak sektörünün en büyük sorunlarından bir tanesi. Ama maalesef bu arkadaşları piyasaya sokan da yine bizim içimizdeki bazı esnaf arkadaşlar. Emlakçılıkla ilgili bir yasa olmadığı için yasadaki boşluğu kullanan bazı kişiler vergi kaydı, resmi evrakları olmadan da bu işleri yapabiliyorlar. Vergi dairesi resmi emlakçıları denetliyor, fakat korsan olarak bu işi yapan ayakçılar için herhangi bir denetim olmuyor” ifadelerini kullandı.

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!