olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Bir babanın feryadı VİDEO

Bir babanın feryadı  VİDEO
Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Kalkan, kızının bir uyuşturucu baronu tarafından kaçırıldığını söylüyor. Acılı baba kızının bir an önce evine dönmesini istedi.

Röportaj:Aziz Budak-Ahmet Doğan- Şanlıurfa OLAY

 Şanlıurfa’da gençler uyuşturucu batağına düşmeye devam ediyor.Mağdurlardan birisi de  Karaköprü Belediye Başkanı Tahir Kalkan’ın kızı…Üniversitede okuyan Tahir Kalkan’ın kızı uyuşturucu batağına düştü. Ailesinin bilgisi dışında yaşanan olay 51 gün önce Kalkan’ın kızının eve gelmemesiyle anlaşıldı. Eve gelmeyen kızı için Polis ekiplerine başvuran Kalkan Kızının biran önce bulunmasını ve ailesine teslim edilmesini istiyor.   Kızının inançlı bir kız olduğunu ancak Arkadaş kurbanı olduğunu söyleyen acılı baba OLAY Gazetesine verdiği açıklamada kızının bir an önce evine dönmesini istedi.

 Kendinizi tanıtır mısınız?

Ben Tahir Kalkan, öncelikle yüreği yanmış ciğeri parçalanmış bir baba olarak konuşuyorum.Şanlıurfalı hemşerilerimin malum olduğu üzere 11.07.2015 tarihinde çocuğum-kızım Şanlıurfa’da uyuşturucu baronu olarak bilinen U.S. İsimli şahıs tarafından kaçırıldı. O tarihten sonra Cumhuriyet Başsavcılığına, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne yazılı olarak gerekli suç duyurularında bulundum. Kızımın bulunması için yasal çerçevede yapılması gereken ne varsa yaptım. Ancak daha sonraki tarihlerde benim kişisel olarak yaptığım araştırmalarda U.S. İsimli şahsın yeri tespit edildi. Ve yapılan baskında polisin bana şifaen verdiği bilgiye göre U.S. İsimli şahsın baskın yapılan evde kızımın boğazına bıçak dayayarak tehdit ettiğini ve o şekilde polisin elinden kaçtığı yönünde bana bilgi verildi. Aynı gün Yenişehir Polis Karakolunda kızımı görmek için yetkililere yalvarmama rağmen beni çocuğumla görüştürmediler. Kızımın annesi de oradaydı, annesini görüştürdük dedikleri de sadece kamera görüntüsü almak için, kendilerini temize çıkarmak için yaptıkları bir oyundu. Annesini de beni de çocuğumla görüştürmediler ve nereye götürdüklerini bilmediğimiz bir yere götürdüler. Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yaptığım görüşmede o gece bir sığınma evine götürüldüğünü, ertesi gün kızımın reşit olduğundan dolayı kendi iradesiyle oradan çıkıp gittiği tarafıma bildirildi. Ben o günden, bugüne kadar kızımdan herhangi bir haber alamadım.

 Ben evladımı kaybettim, başkası kaybetmesin

Konunun İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya iletildiği doğru mu?

En son geçen hafta Şanlıurfa’mızı ziyaret eden İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala beye konuyu yazılı ve sözlü olarak arz ettim. Benim buradan Şanlıurfalı milletvekillerimizden, Şanlıurfa’mızın Sivil Toplum Kuruluşlarından, Basınımızdan istirhamım şu: Bu konunun takipçisi olmalarını istiyorum. Ayrıca bu konuyu gündeme getirdiği için başta Şanlıurfa OLAY Gazetesine ve Urfa’da diğer basın kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Ben evladımı kaybettim, başkası kaybetmesin.

 BİR EVLAT KOLAY KOLAY YETİŞTİRİLMİYOR

Kızınız gelmek isterse nasıl bir güvence verirsiniz?

Ben şu garantiyi de veriyorum çocuğum bir yerde sesimi duyarsa şu güvenceyi de veriyorum eğer kızım bana teslim edildiği takdirde kızımın kesinlikle kılına zarar gelmeyeceğini, onun can güvenliğinin tarafımdan korunacağını ben burada taahhüt ediyorum. Bu konuda ne gerekiyorsa yazılı veya sözlü onu yaparım, çünkü bir evlat kolay kolay yetiştirilmiyor.

 HİÇBİR ŞÖHRET BİR EVLADIN YERİNİ DOLDURMAZ

Şanlıurfa’da uyuşturucu kullanımı gizleniyor mu?

Benim gibi Şanlıurfa’da ciğeri yanmış yuvası dağılmış tanıdığım bir sürü işadamı, bürokrat olan insanlar var. Onlara da buradan sesleniyorum, lütfen gizlemeyin, hiçbir makam, hiçbir mevki, hiçbir şöhret bir evladın yerini doldurmaz, bir evladın yerini tutmaz. Lütfen makamlar mevkiler gelip geçicidir bunun için gizlemeyin. Daha önce benim durumuma düşen bir vatandaş bunu gizlemeyip açıklasaydı, kamuoyuna duyursaydı belki benim çocuğumun başına bu gelmeyecekti.

 AİLELER DİKKAT ETSİN

Anne ve babalara çağrınız nedir?

Özellikle anne ve babalara sesleniyorum. Lütfen çocuklarınızın elindeki cep telefonlarını, kullandıkları sosyal medya hesaplarını sürekli kontrol edin. Çocuklarınız kontrolünüz altında bulunsun, özellikle biz hep şunu düşünüyorduk işte eve çocuklarımıza internet, bilgisayar alalım çocuklarımız internet üzerinden ders çalışırlar, yanlış yapmışız, hemde çok yanlış yapmışız.Eskiden fakirken hepimiz bir oda da otururduk, herkes ne yaptığını bilirdi, kimsede telefon internet yoktu. Şimdi 5-6 odalı evlerde oturuyoruz, çocuğumuz rahat etsin daha iyi yerlere gelsin okusun diye herkesin odası ayrı. Akşam eve gittiğimizde herkes ayrı bir yerde, kız ayrı bir yerde, oğlan ayrı bir yerde anne ve baba ayrı bir yerde herkesin elinde bir telefon dalmış sosyal medya da bir şeylerle uğraşıyor. İşte böyle yaptığımız için ben kendimi de bunun içine koyuyorum, böyle yaptığımız için çocuklarımız bu hale düşüyorlar.

 CAYDIRICI CEZALAR VERİLMELİ

Uyuşturucu kullananlara uygulanan cezalar yeterli mi?

Acılı baba uyuşturucu ile geçimini sağlayanların kanundan buldukları boşluktan yararlanarak yakalanan bu uyuşturucu satıcılarının kısa bir süre cezaevinde yattıktan sonra çıkmaktalar.Bu olayların önüne geçmek için Türkiye Büyük Millet Meclisinde mutlaka bir kanun düzenlemesi yapılması ve uyuşturucuyu satanın yanı sıra kullanıcıya da caydırıcı cezaların verilmesi yönünde bir kanun çıkarılması ile bu tür uyuşturucu bağımlılığının önüne çıkılır.

 KIZIM BENİM İÇİN GELMİYORSAN ANNEN İÇİN GEL

Kentimizde uyuşturucu kullanımı hakkında bilginiz var mı?

Türkiye’de şu anda özellikle de Şanlıurfa’da yılda 60 bin gencimiz 18 yaşına giriyor ve Hollanda’nın nüfusu kadar şu anda Şanlıurfa’da uyuşturucu kullanan var. 2011 verilerine göre Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlar Türkiye’de 36 milyon kutu günde antidepresyon ilacı kullanılıyor bu resmi rakamlardır. Resmi olmayan rakamında bu kadar olduğunu düşünürseniz, düşünün Türkiye’nin nüfusu 80 milyon, 80 milyonun yüzde 90’ı antidepresyon ilacı kullanıyor. Biz bitmişiz, bu uyuşturucu illetinden kurtulmanın tek yolu çocuklarımıza sahip çıkalım bu aile içerisindeki terbiye, birde okullarımızda benim bizzat şahit olduğum Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nün de bu olayın üzerine gitmesini istiyorum Okul içlerinde ve parklardaki büfelerde, kantinlerde ve özellikle okullarda çocukların dağılması sırasında açık sigara satışı altında uyuşturucu madde satılıyor. Bununla ilgili gerekli denetimleri sıklaştırsalar hepsinin ne olduğu ortaya çıkar ve Şanlıurfa’da bu uyuşturucuyu bitirmemiz lazım. Teröründe en büyük kaynağı budur. Bunun için bu konuda Şanlıurfa Valiliği’nin, İl Emniyet Müdürlüğü’nün bu olay üzerinde kesin ve çözücü bir şekilde duracağından şüphem yoktur ben Sayın Valimize de bu konuda güveniyorum. Bizlerde her zaman bu konuda Valimiz ile Emniyet Müdürümüzün yanında olduğumuzu belirtiyoruz ve çocuğuma son olarak şunu söylemek istiyorum. Kızım benim için gelmiyorsan annen için gel.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!