olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Bir araya gelemeyenler suçlu

Bir araya gelemeyenler suçlu
İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Yıldırım: \"Dünyadaki savaşlara şöyle bir bakın, ölen tarafların hepsi Müslüman, öldürenler ise Haçlılar, siyonistler, Budistler ve işbirlikçileridir. Tamam bunlar öldürüyor, peki suçlu bunlar mı? Suçlu biziz\"

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, dünyanın her tarafında Müslümanların öldürüldüğünü ve bunun suçlusunun yine bir araya gelemeyen Müslümanlar olduğunu belirtti.

Yıldırım, İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilciği tarafından Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan "Mescid-i Aksa ve Kudüs" konulu konferansta, dünyanın herhangi bir bölgesinde yaşanan sıkıntıyla ilgilenmenin, Müslümanların görevi olduğunu söyledi.

İnsanların hayırda yarışması gerektiğini belirten Yıldırım, ister Hristiyan, ister Yahudi olsun tüm mazlumlara destek verilmesi gerektiğini anlattı.

Yıldırım, dünyada katliamların arttığını, her tarafta Müslümanların öldürüldüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Dünyadaki savaşlara şöyle bir bakın, ölen tarafların hepsi Müslüman, öldürenler ise Haçlılar, siyonistler, Budistler ve işbirlikçileridir. Tamam bunlar öldürüyor, peki suçlu bunlar mı? Suçlu biziz. Biz aklımızı kullanmadığımız için güç sahibi olamıyoruz. Biz bir araya gelemediğimiz için düşmana karşı duramıyoruz. Akılsız olanı herkes yer, güçsüz olanı öldürürler, bak yapıyorlar.

Tam 300 yıldır başımıza gelen 3 şeyi söyleyeyim size, ölüyoruz, hapse giriyoruz ve göç ediyoruz. Bunun üç tane sebebi var, cehalet, yoksulluk ve ihtilaf. Şu ayrılık var ya şu ayrılık, Müslümanların şucu, bucu olması, cemaatçi olması. Ben şimdi alimlere de sesleniyorum elhamdülillah Suriyeli alimler artık birleşmeyi öğrendi ama ne zaman, 300 bin insan katledildi, binlerce kadının ırzına geçildi ondan sonra, bizimkiler hala bir araya gelemedi.

Biraz öz eleştiri yapmamız gerekiyor. Dünyanın neresine gidersek Müslüman cesetleriyle karşılaşıyoruz. Neden bunlar oluyor, çünkü Müslümanlar İslam'ın istediği Müslümanlığı yaşamıyor."

İsrail'in Mavi Marmara saldırısından da anekdotlar aktaran Yıldırım, siyonistlerin kaybetmeye mahkum olduğunu söyledi.

Yıldırım, İsrail'den korkmayan nesillerin yetiştiğini belirterek, siyonistlerin Mavi Marmara saldırısında Türk ve Kürtlerin beraber hareket ettiğini gördüklerinde dehşete düştüklerini anlattı.

Güneydoğu ve Kürt bölgelerini gezerek konferanslar verdiklerini aktaran Yıldırım, "Kürtlerin tekrar kendilerine gelmeleri Allah'ın izniyle Şah İsmail'in Suriye'de tekrar durdurulması ve Suriye'nin özgürleşmesi demek olacaktır, hiç tereddüt etmeyin" değerlendirmesinde bulundu.

- "Zalimlere tehdit olacağız"

Yıldırım, Selahaddin Eyyubi'nin de bir Kürt olduğunu buna rağmen Arap ve Türklerle birlikte Kudusü fethettiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Onlar Selahaddin Eyyubi'yi çok iyi biliyorlar. Şimdiki Selahaddinler, 'Kudüs Yahudilerin' diyor ama biz Kudüs'ü, Yahudilere vermeyen Haçlılardan kurtaran ve özgürce namaz kıldıran Selahaddin Eyyubi'ye aşığız. Onlar da biliyor, eğer Mavi Marmara'da bu kadar Türk ve Kürt şehit olduysa siyonizme karşı demek ki tekrar Selahhaddin'in ordusu kuruluyor Ortadoğu'da. Biz İHH olarak İsrail için büyük bir tehditiz ve bütün zalimler için tehdit olacağız. Müslüman adını taşısa da Müslüman topluluk içinde de olsa, mazlum insanları katletse, hatta bu mazlumlar Hristiyan, Yahudi ya da Meccusi'de olsa Beşar Esat gibi, ona da tehdit olacağız Allah'ın izniyle."

Kudüs'ü kim yönetiyorsa dünyayı da onun yönettiğini savunan Yıldırım, Kudüs'ü siyonistler yönettiği için dünyada kan ve gözyaşının hakim olduğunu ileri sürdü.

- "Çözüm Süreci'nin sahibi halktır"

Çözüm Süreci'nin de Müslümanların barışı için önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, sürece herkesin destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Sürecin sadece Türkiye'deki barışa katkı sağlamayacağını beliren Bülent Yıldırım, şöyle konuştu:

 "Emperyalizm ve Siyonizm Kürtlerin geçmişte olduğu gibi dinlerine uygun yaşamasını istemiyor. Biz Çözüm Süreci'ni sadece Türkiye'de kanın durması için olan bir süreç olarak görmüyoruz, Türk ve Kürt ittifakı Ortadoğu'daki bütün oyunları bozacaktır. Onun için ne olursa olsun Çözüm Süreci'ne destek vereceğiz. Allah kendisinden razı olsun, siyasi kimliğini bir tarafa bırakıyorum sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ortaya çıktı ve dedi ki, 'ölümüme de mal olsa bu çözüm süreci gerçekleşecek.'

Sakın bu süreçleilgili şu politik söylemlere aldırış etmeyin. Ben yeminle söylüyorum Çözüm Süreci'nin sahibi halktır. Çünkü kanın olmayışının, huzurun ve barışın tadını aldınız. Siz halk olarak çok güçlüsünüz, gücünüzün farkına varın. Çözüm Süreci'nden kim kalkarsa, halk olarak onu tereddütsüz sandığa gömün. Çünkü biz barış istiyoruz."

Yıldırım, Müslümanların huzuru için İslam Birliği'nin sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Vakfın il temsilcisi Behçet Atila da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veridi.

 

Programa Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve çok sayıda vatandaş ile bazı Suriyeli sığınmacılar katıldı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!