olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Bıçak ustalarının Kurban Bayramı mesaisi başladı

Bıçak ustalarının Kurban Bayramı mesaisi başladı
Kurban Bayramı'na 17 gün kalırken Şanlıurfa’da da şimdiden bayram telaşı başladı. Vatandaşlar körelmiş bıçakları bilemeye başlarken, tezgahlarda da yeni bıçaklar boy göstermeye başladı.

Aziz ÇİFTÇİ/ŞANLIURFA OLAY


KURBAN Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşı bayram telaşı sardı. Şanlıurfa’da da besicilerin yetiştirdikleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar satışa sunulmaya başlandı. Pazarda, besicilerle vatandaş arasında sıkı pazarlıklar yaşanırken, çarşıda bıçak ve mangallık ürünler tezgâhlardaki yerini aldı.

Yoğunluk yaşanıyor

Kurban Bayramı öncesinde Şanlıurfa’nın Çarşı merkezinde ve birçok yerde bıçak, mangal, et satırı, şiş, kömürü gibi Kurban Bayramı'na özgü ürünler satan iş yerlerinde yoğunluk yaşanıyor.Bir yandan kurbanlıklarını alan vatandaşlar, diğer yandan da kesecekleri bıçakları hazırlama telaşına düştü. Yeni bıçak alanların yanı sıra birçok kişi de eski bıçaklarını biletmeyi tercih ediyor. Kentte, maharetli ustalar mutfak, kurban, çakı ve avcı bıçağı gibi birçok bıçak çeşidini ustalıkla şekillendiriyor.Kurban Bayramı için bıçak fiyatları ise 10 ila 35 TL arasında değişiyor.

Vatandaşlara uyarı

Bıçak bileyicileri, vatandaşları bıçaklarını işinin ehli olmayan kişilere biletmemeleri konusunda uyararak, bıçak bilemenin bir ustalık işi olduğunun altını çiziyorlar. Bayramda sağlıklı ve keskin bıçakların nasıl olması ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda önemli bilgiler veren esnaf, et kadar etin kesiminin de çok önemli olduğu dile getirdi.OLAY’a konuşan  esnaf Ali Güzel,"Bayramın yaklaşmasıyla bıçak satış ve bileme işlerinde hareketlilik olacak fakat insanların bıçak alma ve bileme işlerini son zamanlara bırakmamasını tavsiye ediyoruz" dedi.

Paranız boşa girmesin

  Yoğunluk olmadığı zaman getirilen bıçakların keskinliğinin hemen geçmeyeceğini söyleyen Güzel, "Ayrıca vatandaşlarımız bıçaklarını bilemek için sokak başı işportacılarına bıçaklarını götürmemeli. Yapılan iş sonrasında verdikleri para boşa gider" uyarısında bulundu.Güzel vatandaşları Çin malı bıçaklara rağbet göstermemesi konusunda uyararak, "Bıçak iyi olmadığı için bayram eziyete dönüşür. Kalitesiz bıçak olduğu için kurbana da eziyet edilmiş olunur. Kurbanlık için keskin ve çelik bıçaklar tercih edilmeli" diye konuştu.

   Bıçaklarını bilemeye getiren kasap Mehmet Görgün ise, Kurban Bayramı'nda kesime çıkacağını ve bıçaklarını hazırlatmak için getirdiğini söyledi. Görgün, "Bıçaklarımız kullanımdan kaynaklı kalınlaştı. Onları inceltmek için ustaya getirdim. Deriyi sağlam çıkarmak ve hızlı çalışmak için bıçağın çok iyi olması şart" ifadesini kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!