olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Baz İstasyonları sağlığımızı tehdit ediyor

Baz İstasyonları sağlığımızı tehdit ediyor
* Evlerin çatılarına kurulan baz istasyonları insanların sağlığını tehdit ediyor. Baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılması gerekirken şehir içinde toplanması insan sağlığının bile ciddiye alınmadığını gösteriyor.

Hasan RAY

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Atatürk Mahallesinde bulunan binanın çatısına kurulan baz istasyonu insan sağlığını tehdit ediyor. Çatısına baz istasyonu kurulan binanın 3 katında da insanların yaşaması tehlikenin boyutlarını gözler önüne seriyor. Mahalle sakinleri ve söz konusu binada yaşayanlar baz istasyonlarıyla yaşamaya alışmışlar.

Aynı binada yaşayanlar var

Çatısına baz istasyonu kurulan binanın çevresinde yaşayan vatandaşlar da duruma tepki gösteriyor. Baz istasyonun kurulduğu binanın hemen birkaç metre ilerisinde otel ve düğün salonu bulunması baz istasyonunun etkisinin daha çok kişiye etki etmesine neden oluyor. Mahalle sakinleri, baz istasyonlarının kendi sağlıkları için tehlike olduğunu söyledi.

 

Uzmanlar uyarıyor

Uzmanlar, baz istasyonlarının cep telefonlarıyla iletişim sağlanması için gerekli olduğunu ancak bir o kadar da zararlı olduğunu belirtiyor. Özellikle yakın çevrede oturan kişilerin direk radyasyona maruz kaldığını belirten uzmanlar, baz istasyonlarının zararlarını şöyle sıralıyor;

Baz istasyonlarının çevreye yaydığı elektro manyetik dalgalar insan vücudundaki hücrelerin kimyasını bozmaktadır.

Hücrelerin bozulmasına bağlı olarak da, büyük moleküllerin, yani protein, magnezyum, potasyum (vb) gibi, deforme olması, hücre zarlarının birbirine yapışması, hücre zarlarında delikler oluşması, bazı enzimlerin bozulması, sinir zarlarının bozulması, rüya görmenin azalması gibi sonuçlara neden olmaktadır. Ayrıca bu etkilere bağlı olarak uyku bozukluğu, asabiyet, unutkanlık, depresyon, baş ağrısı, baş dönmesi, parkinson, alzheimer gibi beyin hastalıklarına da neden olmaktadır.

Baz istasyonlarının yaydığı, radyasyonun kanserde üç ayrı kademede etkili olduğu bilim adamları tarafından tespit edilmiştir. Birinci etkisi, vücutta ki kanser önleyici maddeleri yok ederek, bünyenin kansere karşı korunaksız hale gelmesini sağlar. İkinci etkisi, bu dalgaların kendisinin kanseri oluşturmasıdır.

Üçüncü etkisi ise,  kanser yapan maddelerin, hücrenin içine yerleşmesini kolaylaştırması ve mevcut bulunan kanserin, seyrinin ve etkilerinin artırılmasıdır.

Radyo aktif dalgalar, kulakta işitme ve Kaybı kulak çınlamasına yol açmaktadır.

Göz merceğinin bulanması, Göz korneasının bulanması, İns iltihabı, Göz dibinin harap olmasına eden olduğu belirlenmiştir.

Radyasyona maruz kalan kişilerde, hücrelerin ölmesi sonucu Kısırlık, Otizmli doğan çocuklar, Döl yatağının ölmesi, Adet düzensizlikleri, Östrojen artışı nedeniyle, düşükler olabilmektedir.

Baz istasyonlarının yaydığı elektro manyetik dalgaların bağışıklık sisteminin çökmesine neden olduğu, tıbbı kesinlik kazanmış bir gerçektir.

Kan hücrelerine zarar vererek, kan içindeki, Alyuvarlar, Akyuvarlar, pıhtı oluşumunu sağlayan Pulları azaltır. Kanın kimyasını bozar. Beyin ve kanımız için, çok önemli olan asetilkolin esterazı eksiltir. Bu enzimin azalması ölümlere yol açabilmektedir.

Baz istasyonlarının yaydığı radyasyona maruz kalan bölgelerde 20 yıl kadar sonra, kanser patlaması yaşanacağı, en az üç kişiden birinin kanser hastası olacağı düşünülmektedir.

Kalp ritim bozukluğuna ve diğer birçok kalp rahatsızlığına neden olmaktadır.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!