olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Bayram şekeri çarşıyı süsledi

Bayram şekeri çarşıyı süsledi
Şanlıurfa’da Ramazan Bayramına sayılı günler kala bayram şekeri, çikolata ve lokumlar da tezgahlardaki yerini aldı.

Haber: Hasan RAY

Şanlıurfa’da bayramlaşma ziyaretlerinde misafirlere ikram edilen bayram şekeri her yıl olduğu gibi bu yılda bayrama sayılı günler kala tezgahlardaki yerini aldı. Rengarenk tezgahlar oluşturan bayram şekerlerine ilgi ise bir hayli yüksek. Vatandaşlar her yıl olduğu gibi bu yılda çarşılara akın ediyor. Bu akının sonucunda en çok sevinen ise esnaf oluyor. Bayram şekeri satan esnaf, vatandaşın bu ilgisinden bir hali memnun görünüyor.

Bütçeye göre şeker alınıyor

Her yıl Ramazan bayramında misafirlerine ikram etmek üzere alınan  şeker, çikolata ve lokumlar bu yılda tezgahlardaki yerini aldı. Rengarenk görüntüler oluşturan şekerler, alıcısını bekliyor. Bayrama sayılı günler kalmasıyla çarşıya çıkmaya başlayan vatandaşlar şeker tezgahlarının  önünde yerini alıyor. Kilosu 7 – 10 - 12 ve 17 liraya kadar çıkan şekerleri daha çok tercih eden vatandaşlar, bütçelerine göre davranıyor.

Fiyatlarda değişme olmadı

Her yıl düzenli olarak şeker tezgahları kurduklarını söyleyen şeker satıcısı Ömer Seyis, Ramazan bayramı şekeri satışlarımız başladı. İki çeşit şekerlememiz var. Bunlar fiyata göre ayrılıyor. Lokum, çikolata çeşitlerimiz var. yine bunlarda oldukça tercih edilen ürünlerimiz arasında yer alıyor. Bu seneki fiyatlarımız oldukça uygundur. Geçen seneye göre fiyatlarda fark neredeyse yok gibidir” dedi.

Kaliteye dikkat etsinler

Vatandaşların şeker alırken kalitesine dikkat etmelerini tavsiye eden Ömer Seyis, “Vatandaşlarımızın düştükleri bir hata var; bu da uygun şekere yönelmeleridir. Söz konusu bu şekerler glikoz içeriyor ve bu da sağlık açısında olumlu bir durum değildir. Onlara önerimiz hem uygun hem de kaliteli olan şekerleri tercih etsinler. İşte burada 15 liradan sattığımız şekerler hem uygun hem de kalitelidir” diye konuştu.

Son güne bırakmayın

Bayram alışverişlerini son günlere bırakmamaları konusunda vatandaşlara tavsiyelerde bulunan  esnaf Ömer Seyis, “Vatandaşlarımız genelde işlerini son güne bırakır. Bayram alışverişini de aynı şekilde son güne bırakırlar. Ama ne kadar erken alışveriş yaparlarsa o kadar çok çeşit alırlar. Son günlerde genelde az çeşit ve ürün kaldığı için istediklerini bulamıyor. Bu da onları üzüyor” ifadelerini kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!