olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Bayram en çok esnafa yaradı

Bayram en çok esnafa yaradı
Alışverişin olmadığı bir ramazanın ardından bayram alışverişinin yoğun geçmesi çarşı esnafının yüzünü güldürdü. Esnaf, bayram alışverişindeki artışla maddi olarak rahatladı.

 Numan Babacan/Şanlıurfa OLAY

 ŞANLIURFA’DA ramazan ayında satış yapamayan çarşı esnafı, bayram alışverişinin çok yoğun geçmesiyle rahat bir nefes aldı. Giyimciler Çarşısı ve Yıldız Meydanında bir haftadır devam eden bayram yoğunluğu, Urfa esnafının bayrama mutlu girmesini sağladı.

 Satışlardan gayet memnunuz

Özellikle ramazan ayının durgun geçtiğini söyleyen giyimci Muzaffer Yaşar, bayram öncesinde bekledikleri hareketliliğin yaşandığını kaydetti. Yaşar, “Ramazan satış açısından bizim için sıkıntılı geçti. Sıcakların fazla olmasından dolayı insanlar çarşıya pek çıkmadı ve alışveriş yapmadı. Herkes bayramı bekledi. Ancak bayram öncesi beklediğimiz hareketlilik yaşanıyor ve satışlardan gayet memnunuz” diye konuştu.

 Fiyatlar çok uygun

Vatandaşların bayramlık kıyafet, şeker, hediye vs. almak için çarşıya indiğini belirten esnaf Yaşar, fiyatların da bu sene çok uygun olduğunu ifade etti. Yaşar pantolon fiyatlarının 15 ile 100 lira arası, gömleklerin de 10 ile 50 lira arasında değiştiğini her keseye uygun ürünler olduğu için her vatandaşın rahatlıkla kesesine göre alışveriş yaptığını aktardı.

Özellikle Suriye’den gelen sığınmacıların da bu bayram alışverişinden faydalanması için geçen seneye göre ürünlerde artış yapmadıklarını dile getiren Muzaffer Yaşar, “Bayramı yaşamak onların da hakkı. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Zengin olan zaten en iyisini alıyor ama fakir olanlara da fiyat konusunda yardımcı oluyoruz” dedi.

 Kadın ve çocuklar daha çok ilgili

Bayram alışverişinde özellikle kadın ve çocuklara yönelik satışlarının fazla olduğuna dikkat çeken esnaf Yaşar, erkeklerin bayrama özel kıyafet almaya pek sıcak bakmadıklarını ancak kadınların kendilerine ve çocuklarına yeni kıyafetler aldıklarını ve pazarı canlı tuttuklarını belirtti. Yaşar şunları söyledi: “Erkekler yeni kıyafeti varsa bayrama özel bir şey almak istemiyor. Kadınlar ise çocuklarına bayrama özel kıyafetler alıyor. Alışverişe gelmişken kendine de alıyor. Biz alışverişte kadınların ilgisinden çok memnunuz ve zaten hazırlığımızı da buna yönelik yapmıştık.”

 

  Bayramdan sonra satışların yine normal seyrine ineceğini ifade eden Yaşar, bayram alışverişinin kendilerini bir süre rahatlatacağını sözlerine ekledi. 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!