olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Baydemir: Bakara makara diyen kimin bakanıydı

Baydemir: Bakara makara diyen kimin bakanıydı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa milletvekili adayları seçim çalışmalarını sürdürüyor.

HDP Urfa milletvekili adayları Osman Baydemir ve Ayşe Doğan, merkez Karaköprü İlçesi’ne bağlı Akziyaret ve Hamurkesen köylerini ziyaret etti, Sigorta Mahallesi’nde seçim bürosu açtı. Adaylara, HDP Karaköprü İlçe eş başkanları Nurhan Cudi ve Ferzan Topla eşlik etti.

Hamurkesen Köyü’nde toplanan kalabalığa seslenen Osman Baydemir, 80 yıllık inkar politikaları nedeniyle Kürtlerin camilerde kendi ana dilleri ile sohbet edemediğini, kendi dillerine sahip çıkamadıklarını söyledi.

‘Artık yeter’

Urfa’nın kanayan yarası mevsimlik işçiliğe dikkat çeken Baydemir, “Bugün yine Türkiye’nin batı yakasına gitmekte olan kardeşlerim trafik kazası geçirdi, 2 kardeşim yaşamını yitirdi. Her gün yaşanıyor bu. Artık yeter. Bu Urfa’nın kaderi değil. İnsan eliyle yazılan kanunlar halkımızın kaderi değil. 7 Haziran’da bu kanunu dişlerimizle tırnaklarımızla yırtacağız” dedi.

AKP’nin Türkiye ekonomisinin dünyanın 17. büyük ekonomisi olarak nitelemesine dikkat çeken Baydemir, şunları söyledi;

“Benim bu köyümde kanalizasyon açıktan akıyorsa, sivrisinekten dolayı benim insanım sıtma oluyorsa, tifo oluyorsa ben ne yapayım senin 17. büyük ekonomini. Fırat’tan buraya kuş bakışı taş çatlasa 4 kilometredir, hadi bilemedin 5 kilometredir. Fırat’tan nasiplenmek niye buraya nasip olmuyor? Ben söyleyeyim, çünkü hükümet Urfa’nın kıymetini bilmiyor, hükümet sizin kıymetinizi bilmedi. Badıllı Ovası adeta cezalandırılıyor. Bunu siz benden daha iyi biliyorsunuz. Mühür sizin elinizde, siz mühürün sahibisiniz.”

‘Artık bizi kandıramayacaklar’

Din alimlerine seslenen Osman Baydemir, “Allaha şükür biz imanlı itikatlı bir milletiz. Ne yazık ki tüm Ortadoğu devletleri bu temiz dinimizi kullandılar, halen kullanmak istiyorlar. Seydalarımıza sesleniyorum, halkımızın kandırılmasına artık izin vermeyin. Bakara makara diyen kimin bakanıydı? Erdoğan’ın bakanı değil miydi? Niye mahkemeye çıkarılmadı. Beytülmaldan çalanlar kimdi? Halkın malından çalanlar için dinimiz ne söylüyor? Artık bizi kandıramayacaklar” diye konuştu.

‘Urfa AKP hegemonyasına son verecek’

Hamurkesen Köyü’nden Sigorta Mahallesi’ne geçen HDP’li vekil adayları burada HDP’nin seçim bürosunun açılışını yaptılar.

Toplanan kalabalık HDP’li adayları havai fişekler ve “Urfa sizinle gurur duyuyor” sloganları ile karşıladı. Kitleye seslenen Baydemir, “Bu seçim 30 yıla sahip çıkmanın seçimidir. Bu seçim Kobani destanına sahip çıkma seçimidir. Bu seçim birlikte yaşamın seçimidir. 7’den 70 ev ev, esnaf esnaf çalışalım. 7 Haziran’da 400 bin oy çıkararak Nemrudi barajı aşalım. 2014 Urfa oylarını yüzde yüz artırdı ama kediler bu oyların bir kısmını çaldı. İnşallah Urfa bir kez daha desteğini iki kata çıkaracak ve bu topraklarda AKP hegemonyasına son verecek” dedi.

Provokasyona gelmeme ve seçim çalışmasını barışçıl bir atmosferde sürdürme çağrısında bulunan Osman Baydemir, şunları söyledi;

 

“Nasıl ki Kobani’de insanlık ailesinin yiğit evlatları barbarlığa karşı bir direniş ortaya koydularsa, Rıha’da da sabırla ve emekle ve sevgiyle kapısını çalmadığımız tek bir kardeşimizi bırakmamak, hatırını sormadığımız rızasını istemedik tek bir Arap kardeşim tek bir Türkmen kardeşim tek bir esnaf kardeşimi bırakmamanızı rica ediyorum.”

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!