olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Başkan Güvenç isyan etti...

Başkan Güvenç isyan etti...
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, “Buradan ilçe belediyelerime sesleniyorum bu iş size kanunla size verilmiş. Yağmur suyu drenaj kanalı yapmak size aittir. Aşağı yukarı hiçbir ilçemizde yok. Merkezde de yeterliliği yok. Her şey büyükşehirden bekleniyor” diye sitem etti.

Hazırlayan:Aziz ÇİFTÇİ - Ahmet MERAL

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Olay Gazetesi bünyesinde faaliyet gösteren ‘Olay Fikir Kulübü’ gecesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.OLAY Gazetesi bünyesinde düzenlenen Fikir Kulübün’ün bu haftaki konuğu Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç oldu.Başkan Güvenç ile, 11 aylık dönemde neler yaptığını ve Şanlıurfa’nın  sorunlarını konuştuk.

İşte o söyleşi;

 YENİ YAPIYI KURMANIN TELAŞI VE ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ

Celal Çiftçi: Belediyede çalışmalarınız nasıl gidiyor kısaca bize anlatır mısınız?

Celalettin Güvenç: Göreve 3 Nisanda başladık bir yılı doldururken birçok alanda birçok yerde önemli işlere adım attık Projelere başladık. Bazılarını uygulamaya koyduk. Zor bir görevle karşı karşıyayız. Yeni yapıyla karşı karşıyayız. Türkiye nüfusunun 7. Büyük ilinde bir yeni yapıyı kurmanın telaşı ve çabası içerisindeyiz. Geriye dönüp baktığımızda performansımızın pekiyi olmazsa da ortanın üstünde olduğunu düşünüyorum. Başarı eldeki mevcut imkânlara göre konuşulması gerekiyor.  Burayı ne ile teslim aldık neyle karşılaşıyoruz. Bütçe imkânlarından tamamlanmayan projelerine kadar nasıl aldığımızda önemli bir konudur. Bunların hepsini değerlendirdiğimizde geçmişe dönük  halkın sorunlarına daha meyilli olan çözme odaklı olması itibarıyla bir büyükşehir yapısına kavuşmasıdır. Onun için halkımız bizi çok destekliyor.Bizim hizmet binamız yok bunu herkes biliyor. Bütçemizin önemli bir kısmı borçlara ve personel ve cari gider yüzde 70 oraya gidiyor.

 MERKEZDEKİ ÇÖPTEN ENERJİ ÜRETECEĞİZ

Celal Çiftçi: Urfa’da acil çözülmesi gerekenler sorunları tespit ettiniz mi?

Celalettin Güvenç: Bizim şimdilik acil yapmamız gerekenlerden TEDAŞ özelleştirildiği için içme suyunun kesilmemesini sağlamaktı ve onu başardık. Bizim 10 ilçemizin içme suyu yer altından sağlanıyor. Yani elektrikle enerjiyle suyunu içiriyoruz.  1 Haziran 2013 te TEDAŞ özelleştirilmiş 30 Mart 2014 e kadar belediyelerimiz elektrik parası ödememişler.  Biz geldiğimizde şirket her ay 4-5 trilyon TL istedi.  Tahsilat yoktu bugün o düzen kuruldu. Buna ilaven bakımı onarımı ve arızası da var. Birde alt yapıyla ilgili 10 ilçemizin yer altı kuyu suyundan kurtulup barajdan içme suyu sağlaması için Suruç, Birecik, Halfeti, Hilvan,  Siverek’te proje çalışmaları başlattık. Merkezde ki çöpten enerji üretmek üzere çok ciddi ihale yaptık. Türkiye’ni önemli firmaları katıldı. Cironun üzerinde ürettiği elektriğin yüzde 58 bize pay vermek üzere verdik. Merkezdeki çöpten enerji üreteceğiz ve biz hiç masraf yapmayacağız.

 32 Dönümü Üstte Yeşil Alan Olacak

Aziz Çiftçi:11 Nisan projesi şimdi hangi aşamada?

Celalettin Güvenç: 11 Nisanında çok şükür ihalesini yaptık. Mülkiyetini devretmedik. Cebimizden beş kuruş para çıkmadan arkası bir ticarethane, Park, Otopark, Yeşil alan büyük ölçüde yeşil alana yer verdik. Söz verdiğimiz gibi 32 dönümü üstte yeşil alan olacak. Bir firmamız aldı. 30 Yıl onlar işletecek 30 yıl sonunda da bize devredecekler. Bu işlettiği 30 yıl boyunca da her ay 50 bin TL de bize verecek.

 HER ŞEY BÜYÜKŞEHİRDEN BEKLENİYOR

Celal Çiftçi:Şanlıurfa merkez, ilçelerde ve bir çok köylerde halen ciddi alt yapı sorunları var.Bunlarla ilgili çalışmalar nasıl gidiyor?

Celalettin Güvenç: Köy yollarımız çok önemli Bakın bu sürede 450 KM yolu ihale ettik. 250 Km’de kendi araçlarımızla köy yolu yaptık. Bu yıl bunu 1000 KM ye çıkaracağız. Bunu da önümüzde ki seçimlerden önce mayıs ayında çalışmalarına başlayacağız. Şuana kadar 500. Bin Metre kareden fazla parke taşı yaptık yapıyoruz. Tüm ilçelerimizde bu çalışmaları başlattık. Biz şehrimizde sorunlara karşı hiç duyarsız kalmadık. Ulaşımda 53 tane otobüs, 20 Milyonun üzerinde para harcadık. En az yeni 8- 10 hat aldık. Şuanda merkezimizde birçok yolu yaptık var devam ediyoruz.

Benim problemim şu benimle görüşen muhtarlar başkan biz sana oy verdik ak partiye oy verdik bize destek çık diyorlar. Şu anda mezra belediyesinde 20 yıllık belediyede kanalizasyonu yok ve herkes kendi içme suyunu kazdığı kuyudan içiyor. Bunu geçmiş dönemde normal karşılanıyor kimsede bir istekte bulunmuyordu. Şimdiyse Büyükşehir belediyesinin bu işlere vaziyet gösterdiğini bildiği için diyor ki süratle benim o mahalleleri şebeke suyu bağlansın. Kanalizasyonumu yapacaksın. Yollarımın da tamamını parke taşı yapacaksın. Muhtara rahat ol dedim hepsini halledeceğiz daha yeni 90 bin KM lik bir parke taşı ihalesi yaptık. 

Bazı arkadaşlar çıkıp ileri geri konuşuyor siyaset yaptığını zannediyor. Büyükşehirlerde temizlik işleri ilçe belediyelerin işidir.  İlçe belediyeleri temizliği yapacak. Büyükşehirlerde görev bölümü yapılır. Biz meclisten bir karar aldık. Genişliği 15 metreden küçük yolları her tür bakım onarımı ilçe belediyesine işidir.  15 ten geniş yolları ise büyükşehir belediyesine aittir. Köy yollarını ve alt yapısını yapmak büyükşehir belediyesine aittir. Biz bu geçen sürede bu ayrımlara aldırış etmeden birçok yerde yapıp geçiyoruz. Ama bunu halkımız bilmesi gerekiyor.İlçe belediyelerimize de para geliyor. Bunun için kaynak kullanıyorlar her şeye büyükşehir belediyesi yetişmez ve bütçesinde yetmez. Daha önce yapıyorduk hiç söylemiyordum artık vatandaşa söylüyorum mahallenizde ki sorunları ilçe belediyenize hatırlatın. Maalesef hiçbir ilçemizde su yeterli bir yağmur suyu drenaj kanalı yok. Su taşınca beni arıyorlar.

Buradan ilçe belediyelerime sesleniyorum bu iş size kanunla size verilmiş. Yağmur suyu drenaj kanalı yapmak size aittir. Aşağı yukarı hiçbir ilçemizde yok. Merkezde de yeterliliği yok. Her şeyi büyükşehirden bekleniyor. Bunu büyükşehir yapsın. İmkânımız olursa yaparız ama şu bir yılda edindiğimiz tecrübeyle Büyükşehir çok küçük işlerle boğmamak lazım. Büyükşehir tasarruf yapmalı ve o bütçeyle büyük projelere el atmalıdır. Bizim böyle bir alt yapımız oluşmadığı için Büyükşehir Belediyesi Ne yapıyor diyorlar. İsimde verebilirim bunlardan biri Viranşehir Belediye Başkanı,  Biz fen işlerinde yaptığımız işlerin metre metre hesabını tutuyoruz. Biz Viranşehir’de 120 bin metre kare parke taşı yaptırdık. Ne yaptığımız ortada ama ona sorduğumuzda siz ne yaptınız kaç kare yaptınız dediğimizde de çünkü 15 metreden küçük yolları size ait bize cevap veremediler. Biz her yere elimizi değiyoruz. Biz ufak yerlere yatırım yapıyoruz ve enerjimizi harcıyoruz.Çok katlı çevik kuvveti kavşağı üç tane kavşağa bedeldir. Bu Ayın 9 da ihalesi yapıldı. Her an başlayabilirler. Büyük bir proje olduğu için bir yıl içinde anca bitirilebilecek. Bunun yanı sıra sırrın ve Akçakale kavşağının da ihalesi yapıldı. B u 3 kavşağın bedeli yaklaşık 60 milyon TL üzerindedir. 

 BİR MÜHENDİS BULAMIYORUZ

Celal Çiftçi: Urfalılar hizmet alma konusunda çok mu sabırsız davranıyor?

Celalettin Güvenç: Biz Urfa’nın tüm yerlerini tanıyoruz ve biliyoruz. Hizmet sunma zaman alıcı işler bunun için ciddi bir mühendise ihtiyaç var. Biz şimdi bulamıyoruz. Bir şirket kurdum şuanda herkese duyuruyorum.  Konut A.Ş diye para üretmemiz lazım. 10 bin TL veriyorum. Dışardan bana yatırımcı getirecek proje getirecek Urfalı olsun özellikle istiyorum. Adam bulamıyorum. Maaş olarak vereceğiz adam gelmiyor. Çünkü dışardan bize yatırımcı gelmeli vizyonu geniş olmalıdır.

 İlçe belediyeleri herkes çalışacak

Celal Çiftçi; Şehir Merkezinin sanki size karşı bir muhalefeti mi var?

Celalettin Güvenç: Ben herkesi kucaklamaya çalışıyorum. Şehir merkeziyle ve köylüsüyle bir sorunum yok. Sadece algı yapılmak isteniyor. Her eksimden bana samimi olduğuma inanıyor güveniyor. Bir CHP’li bayan bile bana dedi ki sizi çok gayretli görüyorum. Halkımız neyle uğraştığımızı biliyor. Bir algı yapılmak isteniyor. Çünkü her şeyi büyükşehirden bekleniyor. Bundan sonra herkese diyorum ilçe belediyeleri herkes çalışacak. Türkiye’de en ucuz suyu ve en ucuz ulaşımı biz yapıyoruz. Biz daha daha önce ki senelerin elektrik ve su parasını iller bankasından borçlanarak ödüyoruz. 

 Abdülkadir İkbal: Camiler küçük ve yetersi özellikle Cuma günleri bir cami projeniz var mı?

Celalettin Güvenç: Biz 11 Nisanın altına bir cami yapacağız. Necmettin cevheri parkına güzel bir cami için müftülüğümüzle görüştüm. Şuanda proje hazırlıklarımız sürüyor yapacağız.

  M.Kemal Uğuzlu: Urfa’da kütüphane eksikliği var, birde Urfa’da teleferik projeniz var mı?

Celalettin Güvenç: Urfa’mıza bu konu ile ilgili 2 veya 3 kütüphane lazım bu konu ile bağlantılı Harran okulu bir müze kuruyoruz. Bilim kurulumuzu kurduk yarın İstanbul’a gidecekler bey kapısında Mahmutoğlu kulesinin orda haran okulu adına tüm Urfa şahsiyetleri adına değerlerinin tespit edildiği gerçekten kaynak olarak kullanılacağı bir hazırlığın içerisindeyiz.Karacadağ ve Halfeti’de çalışmalarımız olacak.Altyapı olacak şükür onu da tamamladık ulaşım iletişim kolay olacak hava alanı olacak zaten var.2.Huzur olacak çünkü huzur olmayan yere insanlar gelmez. Huzur olmasa Urfalı bile gidip orda oturmuyor..Bu konuda fakirlik azalacak Urfa’mız susuz dönemlerde maalesef Mezopotamya’nın bu bölgesi kıraç arazide fukaralık vardı. Şimdi ise 20 yıllık bir serüvenimiz var. Su ile buluşma yani haran ovasının sulanmasıdır.Ben burada getirdim GAP Eylem planını Pazar günü Mardin’deydik 2014-2018 eylem planı programıyla toplam 6,6 milyar dolar katma değer sağladık 2018’de 7 milyar doları 2 ile çarpsan 14 katrilyon lira şimdikinin aşağı yukarı 3 katı bir gelir gelir bu gelir refaha döner. Yazlık eve döner bizde inşallah onu iyi yönetiriz diye düşünüyorum.Söyledikleriniz içinde atladığım bir kale yapımı uç bir örnek bir de botanik bahçesi dediniz onu da burada arz edeyim. Şimdi 1700 yataklı hastaneyi burada arz edeyim ön yeterlik ihalesi 15 şubatta yapıldı hamd olsun muhalefet konuşuyor ama yapıldı. Şimdi biz ona eş zamanlı olarak ona 50 metrelik bir köprü yapacağız karşıya geçiş için.Aşağıda da cumhuriyet parkının olduğu yerde de geçiş köprü yapacağız nezih onun üstünde su sporları yapım aşamasına başlamıştık hafriyatları yapıldı. Dün kalan işlerin tamamlanması için gün aldık. Onun yanına mevcut sosyal tesisler ve su sporlarına ait nikah memurluğu kır düğünlerinin yapılacağı mevcut meyve fidanlığını da botanik bahçesi yapalım Mardin yolu üzerinde orada önemli 120 dönümden fazladır bir arazi var onu da kabuk değiştirerek meyve fidanları haline getirelim diye düşünüyoruz. En önemlisi de hastanenin önü tünel çıkışına kadar çok güzel bir regresyon alanı projesini uygulamaya koyalım insanlar karşı tarafa köprüden geçsin yaz aylarında oralarda kurduğumuz banklarda otursunlar. Urfalılar yaz akşamlarını o bölgede geçirsinler diye bir hazırlık içindeyiz.

 M.Kemal Uğuzlu:Şanlıurfa’ya teleferik yapılması konusunda her hangi bir projeniz varmı?

Celalettin Güvenç: Kaleye bir teleferik projemiz var. Halepli bahçe ile kale ile şu zorluğumuz var bunu söylemek zorundayım kızıl koyuna ne yaptınız diye soruluyor. Kızıl koyunda proje yok kazılmış müze durdurmuş kazıyı benden izinsiz yapıyorsunuz diye koruma imar planı yok şimdi onaylattık imzadan çıkıp kurula gelecek meclise gelecek artık elimizde bir anayasa var. Bu koruma imar planına göre proje istiyor. Çok önemli proje uzmanlarını getiriyorum kurula dinletiyorum diyorlar ki koruma imar planı olmadan bir şey yapamazsınız diyorlar bide kaya mezarı olduğu için çok müdahaleye izin vermiyorlar. Biz istiyoruz ki yol yapalım fıskiye yapalım ağaçlandırma yapalım diyor ki yapamazsın burayı ehil olan insanların o eski roma döneminde nasıl cenaze merasimi yapıyor onu yansıtacak bir proje yapabilirsiniz diyor.Onun arayışı içindeyiz dışardan görüldüğü gibi değil proje istiyor bunları kurul kararıyla adım adım yaptırıyoruz aynı şekilde ilçelerimiz içinde aynı gayretin içerisindeyiz. Orada da parklar dönüşüm projeleri kentsel dönüşüm dediniz. Biz çok sayıda 11. Maddeye göre hazine arazisini almak üzere mücadele ettik bakanlar kurulundan geçirdik. Şimdi ikili bir anlayış bir yerde değerlerle yerlerimizden para kazanacağız. Bir de dar gelirli aileler için konut yapacağız. Bunu eş zamanlı olarak yürütüyoruz. ŞUSKİ’nin yerini satarak ta para kazanacağız.

 Mehmet Yılmaz: Ceylanpınar’daki tapu sorunu ne aşamada?

Celalettin Güvenç: Ceylanpınar’da ki bu tapu sorunu için hükümet ikna edildi. Torba yasaya maddeler eklendi. Güvenlik yasasında yaşanılan muhalefetten dolayı şimdi durma aşamasında. Çünkü mecliste ki muhalefet iç güvenlik yasasını çıkmasını istemiyor. Meclisten geçmesini bekliyoruz.

 URFA’DA RAYLI SİSTEM OLACAKTIR

İ. Halil Duyar: Raylı ulaşım sistemi Urfa için bir hayal mi?

Celalettin Güvenç: Tabi ki hayal değil. Daha öncede söyledim elbette Urfa’da raylı sistem olacaktır. Biz onun proje çalışmalarına başlayacağız. Ama öncelikli işimiz o değil. Bir saatte on bin yolcu olduğunda bu otomatikman bu acil ihtiyaç olarak gösteriliyor. Şuanda bizim en yoğun yerlerimizde bile saatte 10 bin yolcumuz yok. Ama bu şehrin geleceği açısından Türkiye’nin bu işte uzman 3- 5 kişi ile beraber çalışıyoruz.  Önce acil ulaşım olması gereken yerlerin projelerini hallediyoruz. Arkasından da raylı sistem çalışmalarına başlarız.

 

HAKSIZ REKABET OLUYOR

İ. Halil Duyar: Suriyelilerin Urfa’da açtığı işletmeler Genel prosedüre tabi tutuluyor mu?

Celalettin Güvenç: Suriye konusunu Kayıt dışı ekonomi bakımızdan maalesef herhalde Türkiye de en kötü il biziz. Esnaf odaları başkanı ve oda başkanları her karşılaşmamızda bize diyorlar ki ruhsatı olmayan iş yerleri ile mücadele edelim. Haksız rekabet oluyor. Meslek odaları bu kadar arkamızdaysa dolayısıyla gelin el birliğiyle bununla mücadele edelim. Suriyelileri bırakın Urfalı olup ta birçok işletmenin ruhsatı yok. Vergi levhası yok. Hem belediyenin hem de devletin gelirleri düşüyor. Bunu sağlamış olsak işte o dediğiniz Urfalılar her yere iş yeri açmış bu olmazdı. Örneği olmazsa Suriyeli yaptığında komşusu ona o şekil yapamazsın der. niye çünkü her yer kayıtlı herkes vergi veriyor niye Suriyeli öyle kaçak iş yeri açabilir mi o zaman. Ben bu konuda rahatsızım. Herkese buradan sesleniyorum kayıtlı ekonomiye geçmemiz lazım.

 

KAMULAŞTIRMAK İÇİN KAYNAK ARIYORUZ

A.Kadir İkbal:Eski Urfa’nın korunması adına proje ve çalışmanız var mı?

Celalettin Güvenç: Eski Urfa’nın korunması için anayasadır. Buda kabul edildi. Şimdi gelecek ve kurulda görüşülecek. Artık onun dışında kimse bir iş yapamayacak. Birde alan yönetimine giriyoruz. Yani göbekli tepede Harran da ve eski Urfa’da orada bir alan yönetimi olacak. Herkes kendine göre gelişi güzel oralarla uğraşmayacak. Kabul edelim ki çok zaman kaybettik.  Bugün eğer divan yolu caddesinden aşağı giderken sol taraftaki yol yüksek binalar olmazsa da arkada ki Urfa evleri ortaya çıkmış olsa emin olun Mardin değil bir numara olarak Urfa konuşulurdu. Ama biz onları arkaya gömmüşüz. Bugün onları yıkmak kamulaşmasını sağlamak için büyük para getirecek işler. Gördüğünüz bizde arıyoruz kaynak arıyoruz. Özdiker, Bahçıvan, Esad Akgöl orayı bir halledelim diyorum.

 

M. Sadık Alican: Valiyken belediye başkanı olursam şunu yaparım dediğiniz bir çalışma ve düşünceniz var mı yâda yaptınız mı?

Celalettin Güvenç: Halkla belediyenin ve devletin bütünleştirilmesi önemliydi. Bu şehrin geleceğini kurtarmak için yapılandırma yapıyor. Belediyenin parasına puluna sahip oluyor harcarken eli titriyor. Bu belediyenin kapısı herkese açık. Millet bunlara susamıştı.  Bakın park, su, yol, önemli ama bizim coğrafyamızda şefkatli devlet ve şefkatli belediye halkını kucaklatan belediye ben bu coğrafyada bunu yapmam gerektiğini düşünüyordum. Her konuya el atıyorum bundan da ciddi bir şekilde olumlu tepki alıyorum. Benden bir tek bu şikâyet var. Eskisi kadar gezemiyorum,  taziyeye gidemiyorum. Oda emin olun çok yoğun çalışıyorum.

 

3 Nisan’da temelini atacağız

Halil Koçakoğlu: Projelerden bahsettiniz 11 Nisan, Karaköprü projeleri gibi bunların kesinleşmiş bir başlangıç tarihi var mı?

Celalettin Güvenç: 11 Nisanı hemen sözleşme imzalayıp hemen on gün içinde temelini atacağız. İhalesini zaten yaptık. 3 Nisanda bir bakanın katılımıyla törenle açılışı yapmak. Kesinleşmeden de bir şey söylemek istemiyorum. Ahmet yesevi parkını ihale edeceğiz. Cumhuriyet parkında gün alabilirler hazır olan ihaleden gün alabilirler.

 

Halil Koçakoğlu: Park ve caddelerimizin ismi hep Osmanlı isimleri bizim Urfa’ya katkı sağlamış sanatçılarımızdan düşünülemez mi?

Celalettin Güvenç: Bakın şehrin zenginliklerinden rahatsız olmamak gerekir. Hoşgörülü olmak gerekiyor. Yani Yılmaz güneye de sahip çıkacağız. Şivana da sahip çıkacağız. Şair Nabi’ye de sahip çıkacağız. Rahatsız olmayacağız birbirimize saygılı olacağız. Tarihtekiler yaşayan zenginliğimizdir. Burası peygamberler şehri olduğu için daha çok İslami isimlere yöneliniyor. Yeni dönemde diğer isimlerde düşünülebilir.

 

ELEKTRİK HATLARI DAYANMIYOR

Bilal Bebe: Urfa 3 bin saat güneş enerjimiz var TEDAŞ’a mahkum olmamak  için  bunu değerlendiremez miyiz?

Celalettin Güvenç: Şanlıurfa’da çok net konuşmak gerekir. Yazın serinletici klimalar kışında ısıtmalar tamamen elektrik üzerinde olmasından dolayı hiçbir hat dayanmıyor.  Yıllar yılı az yatırım yapılmış. Yenilenmemiş. Şimdi insanlar bilgiye daha çok kolay ulaşıyor.  Elektrik işini sadece elektrikçiler düşünmüyor. Esnafı, sanayicisi vs. herkesin bir bilgisi oluyor yeni teknoloji ve diğer yerlerde nasıl kullanılıyor diye.  O güneş panelleri konusu gündemimize geldi. Israrla ticaret odası başkanımız elektrik mühendisi o bizim gündemimize getirdi. Hükümetle görüşüldü destek olunsun dedi. Şimdi çok zor bir konu gelişen ve değişen bir teknoloji güneş enerjisini alıyoruz şakır şakır elektrik üretiyoruz yok. Ciddi bir para yatırmak gerekiyor. Birde güneş enerjisini sereceğin bir lazım az bu bir yer değil. 36 bin metre karelik bir yer. Bu tek tek dağlarında yapılabilir. Birde çok ciddi para gerekiyor. Dünyada iyi düzeyde yapılıyor. Türkiye’de de yapılacak ve yapılıyor da. Rüzgar enerjisinden zamanla nasıl istifade ettiysek bundan da gelecek te istifade edeceğiz. Ama şuanda ciddi bir yatırım gerekiyor.

 

  DESTEKLEMEYİ SÖZLE DEĞİL UYGULAMAYA DÖKMEMEMİZ LAZIM

Celal Çiftçi: Urfasporun kalıcı geliri olması için 11 nisan şehir projesinin kira  gelirleri Urfaspora  aktarılmasıyla ilgili bir çalışmanız oldu mu?

Celalettin Güvenç: Türkiye bir hukuk devleti ben devretmeyi isterim ama nasıl devredeceğiz. Ne gerekçeyle devredeceğiz. Yani hukuk nezdinde böyle bir şey yapmamız söz konusu değil. Birde böyle yaptığımızda bir çok yerden de şikâyet alacağımızdan eminim milletin parasını böyle yaptı falan. Yoksa Urfa spora kalıcı geliri bunu ben çok önemli buluyorum. Bu şehire birinci ligde oynayacak bir takım yakışır diyorum. Elimizden geleni yapıyoruz. Hepimizin şehrin sahip çıkması lazım. Herkes sen ne yaptın diyor hiç ben ne yaptım demiyor. Desteklemeyi sözle değil uygulamaya dökmememiz lazım Urfasporun maçlarına herkese çağrı gönderiyorum herkes gelsin destek versin oda bir destektir.

 

Hüseyin Güzel: Yeni yapılanan bir belediyede şuanda o projelerinizi gerçekleştirmek adına kadronuz tam kuruldu mu?

Celalettin Güvenç: Şimdi kadro kurma konusunda yüzde 70 ve 80’lerdeyiz diyebilirim. Çok ciddi mesafeler aldık. Sağlıkçısı, eğitimcisiyle tabi eksiğimiz mutlaka var. Önemli insanlarla danışmanlarla çalışıyoruz. Uğraşıyoruz.  Projelerinde hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bütün dünyada ki krize rağmen biz yine proje takibimizi bırakmıyoruz.

 Hüseyin Güzel: Sınırlarımızda her şey durulanıyor mayınlı arazilerimiz ne olacak?

Celalettin Güvenç :Mayınlı araziler hakkında detaylı bilmeden konuşmam çok uygun olmaz. Karşı tarafta daha ne olduğu bellisiz. Ama bu olaylar olmazsa herhalde çözülmüş olacak. Savunma bakanlığımızın ciddi çalışmaları vardı.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!