olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Başkan Çiftçi, yapılan çalışmaları değerlendirdi

Başkan Çiftçi, yapılan çalışmaları değerlendirdi
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Osmanbey Kampüsüne hafif raylı sistem kurma gibi bir düşüncelerinin bulunmadığını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin icraatlarının değerlendirildiği toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nihat Çiftçi “Troleybüs” konusundaki spekülasyonlara istatistiklerle yanıt verdi.

  Troleybüs’ün son dönemlerde fazlaca tartışıldığını ve Ulaşım Daire Başkanlığının özellikle Mardin yönünde Osmanbey kampüsünde bir raylı sisteminin kurulması için gerekli yolcu kapasitesinin oluşmadığını aktaran Çiftçi “Şu anda 13 bin öğrenci kapasitemiz var. Hastanenin gelmesiyle birlikte maksimum 7 bin eklediğimizde bu yönde trafik 20 bin bir raylı sistemin Devlet Planlama Teşkilatı tarafından onay verilebilmesi için 350 binle 400 bin günlük taşıma kapasitesi isteniyor. Saatte 25-30 bin isteniyor. Bu yapılan araştırma ve projenin ortaya çıkartılmış olduğu sonuç. Dolaysıyla bu yönlü çalışma kamuoyunda çok gündeme geldi. Dolaysıyla bu tablo olmadığını, yolcu sayısının yetersiz olduğunu net olarak belirtmek istiyorum” dedi.

 Kavşağında köprülü kavşak yapılacak

Şanlıurfa merkez, Eyyubi’ye, Haliliye Karaköprüdeki hatların günlük 180 bin yolcu kapasitesi olduğunun altını çizen Çiftçi “Bu yönde bölünmüş yol çalışmaları yapılıyor. Bölünmüş yol çalışmalarında emniyette bir dal geç yapılacak, Necip Fazıl Kısakürek, Ak partinin hemen önündeki kavşakta dal geç yapılacak. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Çevik Kuvvet Kavşağında köprülü kavşak yapılacak. Bu çalışmaların bitimiyle birlikte belediye dediğimiz yol sistemiyle merkeze artık bu ilçeleri bağlayacağız. Önce bölünmüş yol sonra hafif raylı sisteme dönüştürebilirsiniz. Lastikli sistemle de çalıştırılabilir. Bunu güzel bir şekilde çalışıyoruz. Fakat şu an Osmanbey Kampüsüne hafif raylı sistem söz konusu değil. Bilimsel olarak, kapasite olarak buna hiçbir bakanlığın ulaştırma bakanlığın devlet planlama teşkilatının onay verilmesinin mümkünatı yok” ifadelerini kullandı.

 Siyaset biraz spordan uzak dursun

Şanlıurfaspor’un durumuna da değinen  Başkan Çiftçi; “ Yönetimle görüşüyorum, Başkanımız Fethi Beyle görüşüyoruz bir kaç farklılıklarımız var. Nasıl kalıcı gelir, nasıl kalıcı bir sistem, nasıl Şanlıurfaspor geleceğe taşınabilir bu konuları konuşuyoruz. Artık bir ileri iki geri yapmak istemiyoruz Şanlıurfaspor’u kurumsal bir yapıyla zaten tesisleri var öz geliri, öz kaynakları geliştirdiğimiz zaman ayakları üzerinde duracaktır. Siyaset biraz spordan uzak dursun. Bunu net ifade ediyorum kendim içinde bu geçerli sporu seven bu işi yürütsün, yönetim kurulu bu işi yönetsin Şanlıurfaspor’u bir noktaya taşısınlar bizde gidelim Şanlıurfaspor’un maçlarını coşkuyla seyir edelim, Şanlıurfa bunu hak ediyor, huzuru hak ediyor. Bu konuda fazlasıyla gerekli tutumu sağlayacağız” dedi.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!