olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Başkan Çiftçi, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı

Başkan Çiftçi, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı
Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, GAP Kız Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşiye katılarak öğrencilere tecrübelerini aktardı. Başkan Çiftçi, öğrencilere başarılı olmanın yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, GAP Kız Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşi programında öğrencilerle bir araya geldi.

Programa, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sadullah Gencer, GAP Kız Anadolu Lisesi Müdürü Zeynep Türkmen okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerle söyleşi yapan Belediye Başkanı Çiftçi, her insanın hayalinden iyi bir meslek ve kariyer sahibi olmanın geçtiğini söyledi. Bunun için insanların kendilerine güzel hedefler koyması gerektiğini vurgulayan Başkan Çiftçi, kendi hayatından örnekler vererek yaşam tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Mesleğin toplumdaki kalitesini, tercihini ve sevgisini arttıran aslında o mesleği yapan şahısların göstermiş olduğu performans olduğunun altını çizen Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, “Ne yaparsanız yapın, hangi mesleği seçerseniz seçin, önemli olan o mesleği kaliteli yapabilmek. Yoksa tüm meslekler güzeldir. Önemli olan insanın o mesleği sevmesidir. Mesleklerde üstünlük yok aslında, asıl olan mesleği yapan kişinin göstermiş olduğu performanstır. Mesleğin toplumdaki kalitesini arttıran, tercihini ve sevgisini arttıran aslında o mesleği yapan şahısların göstermiş olduğu  performanstır. Şimdi bu çerçevede olaya baktığımızda meslek seçimini ve branş seçimini etkileyen faktörler bir aile iki okul üç çevre faktörleridir” dedi.

Meslek seçerken çocuğun tercihine önem verilmesi gerektiğine dikkat çeken, Başkan Çiftçi, “Aslında meslek seçerken çocuğun tercihine önem verilmemesidir. Çocuğun tercihine önem verilmiş olsa belki de çok başarılı bir mühendis olmak ister. Belki de çok başarılı bir eğitimci olmak ister. Onun için ailelerin yakinen çocukları ile istişare etmesi gerekiyor. Eğer aile sizinle iletişime geçmiyor ise siz onlarla iletişim kurmaya çalışın” diye konuştu.

En önemli noktanın kendini tanıma olduğunu aktaran Başkan Çiftçi, “Ben ne istiyorum. Hayatım boyunca hangi meslekle meşgul olmak istiyorum. Mesleği yaparken de bunun için en önemli unsuru sevgiyi nasıl katabilirim. Her meslek güzeldir. Her meslek kayda değerdir. Bu toplumunda her mesleğe ihtiyacı vardır. Hiçbir branş olmadan toplumun çarkının dönmesinin mümkünatı yoktur. ” ifadelerini kullandı.

Başkan Çiftçi, Yol ve yöntemde de muhakkak insanın kendi kalbine ve beynine danışması gerektiğinin altını çizdi.

Tüm mesleklerin güzel olduğunu belirten, Başkan Çiftçi, “Tüm meslekler güzeldir. Önemli olan sizin bakış açınızdır. Siz kendinize uygun olan mesleği seçin karar vermekten korkmayın. Fikrinizi açıklamaktan korkmayın. Yarın öbür gün pişman olmayın. Bunun mesuliyetini başkasında aramayın.

Başkan Çiftçi söyleyişinin son bölümünde öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “Asıl Önemli olan seçmiş olduğunuz mesleği bir numara yapmanızdır. En iyi yapmanızdır. Siz bu mutlu kılar. Başarılı kılar” diye sözlerini noktaladı.

 

Söyleyişi sonunda GAP Kız Anadolu Lisesi öğrencileri, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye yönelttiği sorulara cevap bulma imkanı buldular.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!