olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Başkan Çiftçi, “Şanlıurfa Fiskos ve Algılarla yönetilemez” (VİDEO)

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi bugün Cumhuriyet Tesislerinde İsot Festivali ile ilgili yaptığı basın toplantısında bu şehrin fiskos ve algılarla yönetilemeyeceğini belirterek sert konuştu.

Haber: Mehmet Halhalli

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle Cumhuriyet Tesislerinde bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan başkan Çifçti, “Bu şehirde 16 yıldır hizmet veriyorum, 9 yıldır belediye başkanı olarak hizmet veriyorum Eserlerimiz de ortada. Kardeşim yarışacaksan adam gibi yarış. Yarışacaksan belediyecilikte yarışalım. Eserde, vizyonda yarışalım. Sen daha iyi biliyorsan elinden öperim. Ben bu memleket sevdalısı bir insanım " diyerek hakkındaki iftiralara dair hukuk yoluna başvuracağını söyledi.

"İzzet ve nefsimizle çalışan bir insanım”

Ekonomik durumunun aşağı yukarı belli olduğunu söyleyen Başkan Çiftçi, “ Atadan babadan bana gelen mal varlığı belli, hepsini araştırabilirsiniz. Size de verebilirim. İzzetimizi, şerefimizi ve kişiliğimizi korumak adına, tarım kökenli bir aileyiz. Eşim eczaneci oradan gelen gelir ve maaşımızı harcamak üzere izzet ve nefsimizle çalışan bir insanım.” dedi.

“Bu şehir artık fiskoslarla yönetilemez”

"Şanlıurfa’ya hizmet eden 16 yıldır yönetim kurulu üyeliği 4 yıl il başkan yardımcılığı merkez ilçe başkanlığı Müfit bey Allah selamet versin ondan sonra il başkanlığını vekaleten verdi. Gelmişim belde belediye başkanlığına, ilçe belediye başkanlığına büyükşehir belediye başkanlığı hizmet veriyorum halen efendim şöleymiş de gözün üzerinde kaşın var. Benim parayla pulla alakam olmaz. Ben kişilik için uğraşıyorum, şeref için uğraşıyorum, kalkınmak için uğraşıyorum. Her yerde hizmet ediyoruz. 13 ilçedeyiz. Bin 397 mahalledeyiz. Hiçbir coğrafyayı bir coğrafyadan ayrı tutmuyoruz. Hiçbir ilçeyi bir ilçeden ayrı tutmuyoruz. Tutmamışız da hepsini seviyoruz. Arap'ı da Kürt'ü de seviyoruz. Türkmeni’de seviyoruz. Hepsini bir değer olarak Urfa olarak seviyoruz. Bir yere gittiğimizde bir bakıyoruz efendim şu ilçede Eyübiye’ye giriyoruz Haliliye tetikleniyor bu şehir artık algı operasyonlarıyla yönetilemez. Bu şehir artık hatır ve gönülle yönetilemez. Bu şehir artık fiskoslarla yönetilemez. Bu şehir üzerindeki karanlık olan tüm yorganlar kaldırılmıştır. Hepsi kaldırılmıştır."

"Benim bilgim dâhilinde bir yanlış olamaz”

Biz ne zaman çağı yakalayacağız? sorusuyla sözlerine devam eden Başkan Çiftçi, “Oturup kalktığımızda Antep, kayseri ve Konya diyoruz. Oturup yanlışlar noktasında hiç birimiz karşı duruş sergilemiyoruz. Olur mu? Dolayısıyla bende bu memleketin evladıyım. Benim bilgim dâhilinde bir yanlış olamaz, yapamam, yaptırmam. Bizim de çocuklarımız var. Siz hiç mesela benim evladım yerine kendinizi katıyor musunuz?  Acaba evladı nasıl düşünüyor babasıyla ilgili. Biz bunları yazıyoruz dağıtıyoruz da bu iftiraları da atıyoruz da bu adama bu adamın ailesi nasıl düşünüyor? Bu adamın eşi nasıl düşünüyor? Çocuğu nasıl düşünüyor? Kardeşi nasıl düşünüyor? Anası nasıl düşüyor? Anam diyor ki kardeşim bırak gel ya bırak bari biz sana hasretiz yeter.

"Hesaplarımız her zaman açık herkes müracaat edebilir”

Bu kadar olmaz arkadaşlar! Bir şeyin bu kadar hala benimle ilgili algı operasyonları yapılırken yalan, yanlış iftira dolu haberler, haberlerin tamamı iftira. Tamamı. Aksini ispat edene hazırım ben. Tamamı. Ama her zaman konuşmuyorum. Ben Nihat Çİfçi’yim Ben hiç yanlış bir şey yapmadım. Vallahi yapmadım, yapmam da. Hesaplarımız her zaman açık herkes müracaat edebilir. Müracaat neticesinde kendilerine verebiliriz. Şanlıurfa 13 ilçeden oluşuyor.Bin 397 mahalleden oluşuyor. Şanlıurfa’yı seviyorum.  Söylediğim sadece şehir anlamda şehrimize sahip çıkalım. Hizmet yapanlara sahip çıkalım. Ne siz kolay yetişiyorsunuz ne de ben kolay yetişiyorum ne bir bürokrat yetişiyor insan kolay değil insan önemli ya. Allah’ın en güzel yaratıklarından bir tanesi, yarına hükmetmediğimiz bir zaman için ve ana hükmetmediğimiz bir zaman için biz bu kadar insanları harcamamalıyız diye düşünüyorum."

“Cumhurbaşkanı ve Başbakan Festivale davet edildi”

Başkan Çiftçi bir gazetenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanın davet edildi mi sorusuna, “ ben bizzat Cumhurbaşkanı ve Başbakanı davet ettim. Ancak biliyorsunuz, programları yoğun onu belirteyim. ülke için önemli kararlar alınıyor. Mesajları ile festivale katılacaklar onu belirteyim.”dedi.

“İsot Festivalimiz 7-8 Ekim tarihlerinde yapılacak”

İsot Festivalinin son haftasına girdiklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi program akışı hakkında bilgi verdi, “İsot festivalinde aslında Büyükşehir Belediyemizin yaklaşımını hem coğrafi teşkili olan dostumuzu tüm dünyaya ve Türkiye tanıtmak.  Hem de isotun insanlar üzerinde ki etkisi ses üzerindeki vermiş olduğu tatlılığı dikkate alarak, bu defa Şanlıurfa’yı müzik ile müzik dünyası şehri olarak ön plana çıkarmaktır. 7 Ekim Cumartesi Günü başlayan festivalimiz, 8 Ekim akşamı son bulaşacak, bu iki gün içinde farklı etkinliklerimiz ve konserlerimiz olacak güzel bir festival olacaktır. Bu bakımdan yapılan yarışlarda dereceye giren arkadaşlarımıza festivalin son günü olan ve konser sonrası saat 20’de ödülleri verilecektir.”

“Şanlıurfa’mız zaten bir kültür şehridir”

“Bilindiği üzere12 bin yıllık tarihi ile aslında bize bırakılan kültürel mirasta bölgede adeta 12 bin yıllık parlayan bir yıldız gibi yoluna devam ediyor. “Bu anlamda birçok kervansaraylarımız, hanlarımız, hamamlarımız hepsi yenileme yapıldı. Biz Şanlıurfa’mızın zaten bir kültür şehri olduğunu biliyoruz ama bu şehrin dışlardan bağımsız jüri üyeleri tarafından yapılan çalışmaların objektif değerlendirmesi neticesinde ilan edilmiş olması hepimiz adına şehrimizle gurur duyduğumuzu ile ödülümüzü aldığımızı bildirelim.” dedi.

“Gastronomi şehri olaraktan ödüllendirildik”

“Yine Şanlıurfa’da yıllardır annelerimizin, ninelerimizin teyzelerimizin mutfakta hamarat elleri ile mutfağımıza katmış olduğu lezzet Türkiye lezzeti anlamında yine bu defa 600 bin kişinin halk oylaması neticesinde Şanlıurfa bir mutfak şehir bir gastronomi şehri olaraktan ödüllendirilmiş oldu. Biz Şanlıurfalılar olarak şehrimizin gastronomide çok başarılı olduğunu, bizim soframızı süsleyen yemeklerin çok tatlı ve güzel olduğumuz biliyoruz.” dedi.

“İbrahim Tatlıses’in hemşerilerine mesajı var”

İbrahim Tatlıses ile görüştüğünü belirten Başkan Çiftçi,  “Çok önemli bir sanatçı, yıllardır 40 yıl zirvede kalmış Türkiye’deki bir numaralı sanatçıdır. Bu bakımdan o bir sanat eseri, bir değerdir. Onunla bir araya geldik, size çok önemli mesajları var, kendi sesi var. O kayıt altına alında inşallah o 7-8 Ekim’de ki konserler öncesi Şanlıurfalılar onun mesajını kendi ağzı ile kendi sözü ile iletmiş olacağız. Durum böyle olunca bizim bu şehre gerçekten, sanat, kültür, mutfak müzik alanında bir rota belirlememiz gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak bu rotanın hazırlığını yapıyoruz. Uzmanlarımız çalışıyor, turizm şubemiz, kültür şubemiz çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!