olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Başkan Çiftçi merak edilen konulara cevap verdi

Başkan Çiftçi merak edilen konulara cevap verdi
Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi bugün TÜBİTAK ile düzenlenen Bilim Fuarı imza protokolünde Şanlıurfa için merak edilen sorulara yanıt verdi.

Haber: Mehmet Halhalli

Şanlıurfa Bilim ve Teknoloji merkezinin kurulması için düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi gazetecilerin sorularını yanıtlayarak müjdeli haberler verdi.

Çiftçi,ilk olarak Kalkınma Bakanlığı ile ortak olarak yürütülen Fuar Merkezi'nin tanıtımını 8 Ağustos'ta yapacaklarını duyurdu ve temel atma töreninin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile gerçekleşeceğini söyledi. Çiftçi yeni görevinde Bakan Fakıbaba’yı tebrik ederek konuşmasını sürdürdü, "Kolay bir Bakanlık değil, kapasitesi çok geniş. Bir hemşerimizin burada olması hepimizi gururlandırdı. Bakanımızdan alacağımız günle de resmi temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Şanlıurfa'ya yakışır bir proje olacak." dedi.

2 teleferik projesi

 Gazetecilerin Teleferik projesi sorusuna yanıt veren başkan Çiftçi şöyle konuştu; “İki teleferik proje çalışma yaptık. Biri Halepli Bahçeden dış kaleye vatandaşı ulaştıracak bir proje. İkincisi GAP Vadisi için. Mehmet Akif İnan Hastanesi'nden Çocuk Oyun Dünyasına ulaştıracak 2 kilometrelik projedir. Kale biliyorsunuz tescil aşamasında. Diğer proje ihale aşamasında. 1 hafta içinde neticelenecek ve hemen o proje de başlayacak.” dedi.

Alım satım hakkında bilgi verdi

Oto alım satım sitesinin yeni yerine taşınmasına dair Nihat Çiftçi şöyle konuştu: "Yeni site hazırlanıyor. Yol alt yapı çalışmaları tamamıyla Büyükşehir Belediyesine bağlı. Fakat orada Telekom ve DEDAŞ'tan kaynaklı çalışma yavaşlıyor. O çalışmalarda 10-15 gün içinde tamamlandığı takdirde alım satımı oraya tahliye ediyoruz" dedi.

 Halilürrahman Şehir Ormanı kuruluyor

Gazetecilerin sorularına içtenlikle cevap veren Başkan Çiftçi, Halilürrahman Şehir Ormanın Büyükşehirin bünyesine kazandırıldığını belirterek, “Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yer tahsisinin ardından devir işlemleri de tamamlandı ve şehir ormanı artık Büyükşehir Belediyesi bünyesine kazandırıldı. İsminin de Bakan'ın da ifade ettiği gibi Halilürrahman Şehir Ormanı olacağını belirten Çiftçi, "Meclisimiz isminin böyle olması yönünde karar aldı. Fen İşleri Daire Başkanlığı, Plan Proje Etüt Şube Müdürlüğü şehir ormanının projesini yapıyor. Bu 2-3 ayı alacak. Ardından proje hemen hayata geçirilecek" dedi.

Çevik Kuvvet Köprülü Kavşak

Başkan Çiftçi devam eden projeler hakkında da şu açıklamalarda bulundu: “Ulaşım ve Denizcilik Bakanı ve Karayolları Genel Müdürü ile görüştük. Bana verilen bilgi pazartesi günü ihale günü belirlenecek. 2 köprülü kavşak da belediyemiz tarafından ihale edildi. Yüklenici firmalar ile sözleşme yapıldı. Yer teslimi 10-15 gün içerisinde başlayacak." dedi.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!