olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Başkan Çiftçi, gündemi değerlendirdi

Başkan Çiftçi, gündemi değerlendirdi
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, düzenlediği basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi.

Hasan Ray/Şanlıurfa OLAY

ŞANLIURFA Büyükşehir Belediye binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Türkiye ve Şanlıurfa gündemi hakkında açıklamalar da bulundu. Başkan Çiftçi, yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında da bilgiler verdi.

 Gençlerin bayramını kutladı

Konuşmasına 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak başlayan Çiftçi, “Çok önemli bir günü yaşıyoruz. Gençlerimizin bayramını kutuluyorum. Gençlerimize doğru anlamda hizmetler yapıyoruz. Kendi gelenekleri geçmişlerini araştıran sorgulayan geleceğe yüksek motivasyonla hazırlanan gençler yetiştirmede büyükşehir belediyesi olarak elimizden gelen imkanları kullanıyoruz” dedi.

 Eyüp Nebi Sabır Etkinlikleri ertelendi

Şanlıurfa’da yapılması planlanan Eyüp Nebi Sabır etkinliklerinin ertelendiğini açıklayan Çiftçi, “Hem 19 Mayıs etkinliklerinin olması hem de çok yakın bir zamanda Ramazan ayına gireceğiz. Maneviyatı geniş bir program olduğu için iki hafta erteledik. İnşallah 4  Haziran’da bu etkinliğimiz yapacağız. Kültürel anlamda ve manevi anlamda bu programımızı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 Binali Yıldırım’a başarılar diledi

Ardından Ak Parti’nin Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım hakkında da açıklamada bulunan  Çiftçi, “Mensubu olduğum Ak Parti’nin genel başkan adayı açıklandı. Hafta sonu genel kurul yapılacak. Biz de Şanlıurfa delegeleri olarak gidip oyumuzu kullanacağız. Ben açıklanan adayımıza başarılar diliyorum. Genel kurulun ülkemize hayır, bereket, kalkınmışlık ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 ‘Gece gündüz çalışıyoruz’

Büyükşehir belediyesinin yapmış olduğu çalışmalardan da bahseden Çiftçi, “Büyükşehir belediyesi geniş bir hizmet alanına sahip bir belediyedir. Yapılanmasını sürdüren bir an önce ilçelerimizin hizmet  anlamında standardını yükseltmeye çalışıyoruz. İl sınırları içindeki yerleşim yerleri kent merkezindeki gibi bir hizmet talep ediyor. Biz de kırsalımızı geliştirmek şehir merkezindeki hizmeti ulaştırabilmek için kadromuzla gece gündüz çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 SUKAY projesi hizmete açılacak

“Yine Şanlıurfa gençliği için çok önemli olan ve 19 Mayıs’ta olduğumuz için bir müjde olsun” diyen Çiftçi, “Bayram öncesi bitecek ama biz gerek bakanımız gerek vekillerimizle yaptığımız görüşmelerde Ramazan öncesi Şanlıurfa gençliğine hediye olsun. Bunu da bayram hediyesi olarak deklere etmiş olalım” diye konuştu. Çiftçi, fuar alanının da ihalesinin bittiğini ve bir hafta içinde yer teslimi yapılacağını söyledi.

 Trafik sorunundan bahsetti

“Şanlıurfa, kuzey güney yönünde trafik yoğunluğu yaşayan bir şehirdir” diyen Çiftçi, “Emniyet köprülü kavşağı ve Necip Fazıl Kısakürek köprülü Kavşak çalışmalarımız da sürüyor. Yol genişletme çalışmalarımız da var” dedi. İlçelerdeki çalışmaları hakkında da konuşan Çiftçi, hizmeti getirirken bunun sağlıklı yapılması konusunda hassas davranılması gerekiyor.” dedi.

 İlçelerdeki çalışmaları anlattı

 

Altyapının bitirilmeden üst yapıya geçmenin kamu kaynaklarını kullanmada doğru bir yöntem olmadığını söyleyen Çiftçi, Hilvan, Siverek, Viranşehir, Suruç, Bozova, Birecik, Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerinde gerçekleştirilen ve devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Çiftçi, “2016 yılında alt ve üst yapı sorunlarının çözüldüğü yıl olacak” dedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!