olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Başkan Çiftçi 2017 yılını değerlendirdi

Başkan Çiftçi 2017 yılını değerlendirdi
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi 2017 Değerlendirme Toplantısı düzenledi.

Gazetecilerle Cumhuriyet Tesislerinde düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Çiftçi;  sosyal medyada iptal olduğu iddia edilen trambüs projesinin devam ettiğini belirterek bu iddiayı yalanladı.

Başkan Çiftçi bir gazetecinin "Siz göreve geldiğinizde gelirin yüzde 64'ü personele gidiyordu. Şimdi bu oran ne kadar" soruna şu yanıtı verdi: "Sizin yüzde 64 dediğiniz çok yanlış bir bilgi. Şuan taşeronla birlikte yüzde 24 gelirimiz personelin. Yüzde 64 çok büyük bir rakam. 64 yaparsanız şu hizmetleri sittin sene göremezsiniz" diyen Çiftçi'ye bu bilginin Celalettin Güvenç'in aktardığı söylenmesi üzerine "Celalettin bey o zaman işine hakim değil. Bunu defalarca kullanıyorsunuz. Yanlış bir bilgi. Yüzde 24 personel gideri" 

Çiftçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'ya geleceği müjdesini verdi.Başkan Çiftçi, Merkez Su Arıtma Tesisi projesinin açılışı için Cumhurbaşkanı'nın Şanlıurfa'ya geleceğini açıklayan Çiftçi "Bu proje 1 ay sonra inşallah Cumhurbaşkanının açılışıyla gerçekleştirdiğimiz projelerde bir tanesi" dedi.Belediye binasının şehrin dışında olacağı mesajı veren Çiftçi "Kent Konseyimiz bir çalışma yapıyor. En az 2-3 alternatif yer var. Doğru yere yapmamız gerekiyor. Hepsini çarşıya yığdırırsanız çarşının trafiğini yönetemezsiniz. Bana göre şehrin unsurları dışarıya çıkmalıdır" dedi. 

-2018 yılı içerisinde arıtılmış atık suya kavuşmayan ilçelerimizi atık su projesine kavuşturacağız.  2018 yılında Allah’ın izni ile tramvayı açacağız, temelini atacağız, güzel hazırlanıyoruz zamanı gelmeyen daha başlanmayan projeler hakkında konuşmak istiyorum. 61 proje ile çalışılıyor bu şehir ile ilgili, şimdi bunların kaynağını bulmada başlamadan ben doğrusu bir şey söylemek istemiyorum. Geçenlerde 17 tane isot kooperatifi ile birlikte bizlere başvuruda bulundu bize yer verin biz kendi işimizi kuralım, tamam dedik toplanın bir araya gelin sektör sektör bununla ilgili şehir planlamasını daire başkanlığımız çalışmasını yaptı. İstilam daire başkanlığı yer sorunu çözdü onlara yer teslim etti ve başladılar. Fen işleri daire başkanlığımız ve diğer emeği geçen herkesle gurur duyduk.

-Arsa rantçılığı yapanlara yok

Eski mantığı geride bırakıyoruz. Biz onlara dedik esnaf olmayana vermeyeceğiz, arsa rantçılığı yapanlara yok, ama esnaf olarak yatırım yapacaksanız her şekli ile sizinle varız. Onlar sözünde durdu biz durduk, 16 tane ihtisas projesi olarak müthiş iş yerleri sanayi atölyeleri yapılıyor. Şu müjdeyi verebilirim istihdam bakımında yeni görüşümüz güçlü olacak, şehri kalkındırabilecek içinde şehri kalkındırma modeli içeren ve şehri ekonomik olarak canlı tutabilecek projeler geliyor.

-Mevcut dereler

Biz derinlemesine inceliyoruz, ilk kez fizilitebesi yapılıyor, ilk kez analizleri yapılıyor arkadaşlarımız bu projeleri yürütüyorlar. DSİ ile istişare halindedir. Çünkü derelerin yönetimi derelerin sorumluluğu DSİ’dedir. Bunu DSİ’de protokolle büyükşehrin yetkisini alması gerekiyor. Önemli aşamalar kaydettik. Tabi ki proje bitmek üzere, proje bittikten sonra kaynağını çözeceğiz. Ondan sonra hep birlikte başlamayı yapacağız. Yani çok erkenden konuşmanın faydalı olmadığını düşünüyorum. Biz daha icraatçı olma noktasındayız, söylediğimizi yapmak durumundayız.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!