olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Başkan Çiftçi: 19 kişi görevden uzaklaştırıldı

Başkan Çiftçi: 19 kişi görevden uzaklaştırıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Belediyemizde toplam 19 kişi gözaltına alınmış olup bunlar tedbir amaçlı olaraktan görevden uzaklaştırılmıştır.” dedi.

Haber: Mehmet Kaması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi geçen gün bazı haber sitelerinde özel harekâtçılar büyükşehir belediye binasını bastı yönünde çıkan haberlerin tamamen asılsız olduğunu söyledi. Kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile yapılan basın açıklamasında Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “19 personelimiz haricinde diğer personellerimize yönelik şimdiye ye kadar herhangi bir gözaltı ve tutuklanma söz konusu değildir.” dedi. Başkan Çiftçi OHAL süreci boyunca Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşa hizmet konusunda herhangi bir aksaklığın olmayacağını ve gereken her türlü çalışmanın da yapılacağını söyledi.

‘Belediyeler 7-24 hizmet götüren kurumlardır’

OHAL süreci içerisinde belediye personellerine ilişkin incelemelerin olduğunu söyleyen Nihat Çiftçi, “Bu konu basına yanlış bir şekilde yansımış durumda. Dolayısı ile buradaki konuyu düzeltmek ve kamuoyuna sağlıklı anlamda bilgi verme sorumluluğumuz olduğu için bir açıklama zorunluğu olmuştur. Büyükşehir Belediyesi olarak büyük sorumluluklarımız var kamuoyu nezdinde, şehrimiz nezdinde, insan nezdinde sorun ve sorumluluklarımız doğru bir şekilde, eksiksiz bir şekilde yürütme sorumluluğumuz var. Şanlıurfa’yı geliştirmek 13 ilçeyle birlikte 1380 mahalle ile birlikte güzelleştirmek büyükşehir belediyemizin temel hedefidir. Belediyeler 7-24 hizmet götüren kurumlardır. Bu süreç içerisinde hiçbir hizmetin aksamaması için tüm ekiplerimizle üstün bir çaba sarf ettiğimizi buradan kamuoyuna belirtmek istiyorum.” dedi.

‘Şanlıurfa’da çalışmalar OHAL’den dolayı durmayacak’

Bu 3 aylık OHAL süreci boyunca hizmetlerin ve yatırımların devam edeceğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “13 ilçede su sorunu çözülüyor, yağmur ve kanalizasyon drenajları sorunun hallediyoruz. Yol ve asfalt çalışmalarımız eksiksiz bir şekilde devam ediyor. Şanlıurfa’nın geleceği için vizyon projeler hazırladık. Zamanı kaybetmek gibi bir lüksümüz yok. Ulaşım anlamında raylı sistem projesini inceleme etüt çalışmaları sona erdi. Yetkili organlarımızdan yetki almış durumdayız, şuan Şanlıurfa raylı sistem projesini hazırlıyoruz. Bu dönemde 4 etaptan bu raylı sistem projemizin birinci etabını kazandırma hedefi içeresindeyiz.” diye konuştu.

‘İncelemeler uzman kişiler tarafından yapılıyor’

Her kurum ve kuruluşa işlem yapıldığı gibi büyükşehir belediye başkanlığına da personellerle ilgili işlem yapıldığını ifade eden Nihat Çiftçi, “Bu inceleme uzman kişi ve komisyon tarafından yürütülüyor. İncelemeyi yürütmüş olduğumuz kişiler kamu görevlisi, dolayısı ile soruşturma ve inceleme başlattığımız personelimizin bizimde görevden uzaklaştırmamız gerekiyor. Bu yasal bir durumdur, yasal bir sorumluluktur. İnceleme ve soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi için bir tedbir kararıdır. Burada hiçbir çalışanı zan altında bırakma amacı değildir. Tedbir amaçlıdır, tedbirler alınmıştır, inceleme başlatılmıştır.” İfadelerini kullandı.

‘Herhangi bir operasyon yapılmadı’

Büyükşehir belediyede çalışan 19 personelle ilgili inceleme başlattıklarını söyleyen Çiftçi, “Büyükşehir belediye başkanlığı hukuk çerçevesi içerisinde incelemesini gerçekleştiriyor. Dün dışarıya farklı bir şekilde sanki buraya Özel Harekât tarafından baskın yapılmış gibi birkaç haber sitesinden bilgi paylaşımı yapılmıştır. Büyükşehir belediye başkanlığımızda herhangi bir gözaltı, herhangi bir tutuklanma özel harekâtın personelimize yönelik herhangi bir girişim yoktur. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, benim 19 çalışan ile ilgili başlatmış oluğum bir soruşturma ve inceleme vardır. İnceleme neticesinde toplanan deliller dosyada toplanacaktır, bu deliller neyi gösterirse o yapılacaktır. Hak, adalet ve hukuk neyse o işlenecektir. Hiç kimse korunmayacaktır,  hiç kimsede haksız yere herhangi bir işleme tabi tutulmayacaktır.” şeklinde konuştu.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!