olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Balıklıgöl ziyaretçi akınına uğradı

Balıklıgöl ziyaretçi akınına uğradı
Şanlıurfa’nın simgesi ve dünyanın tek doğal akvaryumu olan Balıklıgöl, uzun bir aradan sonra ziyaretçi akınına uğradı.

Haber: Mehmet Kaması

Şanlıurfa’nın inanç turizminin simgesi ve dünyanın ilk doğal akvaryumu olan Balıklıgöl uzun bir aradan sonra ziyaretçi akınına uğradı. Uzun zamandır sessiz olan Balıklıgöl, yağan yağışların ardından gelen güneşli hava ile ziyaretçi akınına uğradı.

inanç turizminin başkenti olan Balıklıgöl’ün bölgede yaşanan olaylar ve iç karışıklıktan dolayı sancılı günler yaşıyordu. Son günlerde gelen yağışlı ve soğuk havalarla birlikte ziyaretçilerin uğramadığı Balıklıgöl Platosu, yağışlı havaların ardından gelen güzel ve güneşli havalardan sonra ziyaretçi ile dolup taştı.

Uzun aradan sonra büyük yoğunluk

Bölgede yaşanan olaylar, Suriye meselesi, Doğu ve Güneydoğuda yaşanan iç karışıklıklardan dolayı ziyaretçilerin uğramaz olduğu Şanlıurfa turizmi sancılı günler yaşıyor. Bununla birlikte inanç turizminin simgesi olan Balıklıgöl, bu yaşanan olaylardan en çok etkilenen turizm mekanı oldu. Uzun bir zamandır ziyaretçi anlamında kıtlık yaşayan Balıklıgöl Platosu ziyaretçi bolluğu ile karşılaştı.

Yağış sonrası Balıklıgöl, ziyaretçisi ile buluştu

Sonbahar aylarının gelmesi ile beklenen ziyaretçi sayısında hayal kırıklığına uğrayan Balıklıgöl, bölgede birden gelen yağışlı ve soğuk havalar yüzünden 'Kuş uçmaz kervan geçmez' oldu. Hafta içinde gelen yağış ve soğuk havalar, bir önceki gün yerini güzel ve güneşli havaya bırakınca ziyaretçiler de bunu fırsat bilerek Balıklıgöl’e akın etti.

Gelen ziyaretçiler balıklara yem attı

Havaların düzelmesi ile yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Balıklıgöl Platosu, canlı ve yoğun bir güne tanıklık etti. Uzun zamandır ziyaretçilerin uğramadığı inanç turizminin simgesi olan Balıklıgöl, ziyaretçilerin büyük ilgisi ile karşılaştı. Gelen aileler çocukları ile birlikte güzel havayı da fırsat bilerek Balıklıgöl’de balıklara yem attı. Yem atma sevinci ise çocukların gözlerinden anlaşılıyordu.

Gelen ziyaretçiler kutsal makamları ziyaret etti

Uzun zamandır şehir dışından gelen ziyaretçilerini ağırlamayan Balıklıgöl, güzel havalarla birlikte ziyaretçi yoğunluğuna uğradı. İlk defa gelen ziyaretçiler, ailelerle birlikte güzel ve güneşli havayı da fırsat bilerek Hazreti İbrahim'in doğduğu  mağaraya girerek, şifalı sudan içerek ve dua edip namaz kıldı.

Yem satıcıları yoğunluktan memnun

Uzun zamandır sessizliğe gömülen Balıklıgöl, bu günlerde ziyaretçi yoğunluğu ile karşılaşıyor. Balıklıgöl platosu içerisinde bulunan yem satıcıları da yaşanan yoğunluktan gayet memnun. Uzun zamandır işlerinin kesat olduğunu belirten yem satıcıları bugünlerde Balıklıgöl'de yaşanan ziyaretçi yoğunluğu ile birlikte işlerinin açıldığını belirtti.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!