olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Bakan Cevdet Yılmaz Urfa\'da

Bakan Cevdet Yılmaz Urfa\'da
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Fikir Sofrası Platformu tarafından Şanlıurfa’da düzenlenen iftar etkinliğine katıldı.

Çeşitli illerde etkinlikler düzenleyen Fikir Sofrası Platformu, 13’ncü iftar etkinliğini Şanlıurfa’da düzenledi. Haleplibahçe’deki Şanlıurfa Müzesi önüne kurulan iftar yemeğine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile STK temsilcileri de katıldı. Fikir Sofrası Platformu tarafından Şanlıurfa’da 4 bin kişi için düzenlenen iftar etkinliği Eyyübiye Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşti. İftardan önce Kuran tilaveti ve ilahiler okundu.

Burada bir konuşma yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Fikir Sofrası Platformuna düzenlediği iftar etkinliğinden dolayı teşekkür ederek “Hz. İbrahim’in dergahının kıyısında, Haleplibahçe’de iftar açıyoruz. Burada iftarımızı açarken Suriyeli, Urfalı ve Türkiye’nin değişik illerinden teşrif eden kardeşlerimizle bir aradayız. Hangi etnik kökenden olursak olalım, hangi inançtan, mezhepten, meşrepten olursak olalım hepimiz Hz. İbrahim’in milleti olarak buradayız” dedi.

“Dünya peygamberlerin mesajına ihtiyaç duyuyor”

Konuşmasında “Dünya her zamankinden daha fazla Hz. İbrahim’in ve onun soyundan gelen, ardından gelen peygamberlerin ve nihayet peygamber efendimizin mesajına ihtiyaç duyuyor”  diyen Bakan Yılmaz “Özellikle Müslüman dünyanın yeniden dönüp, peygamberlerin barış ve hoşgörü mesajına bakması gerekiyor. Kardeşin kardeşi katletmediği; çatışmaların, çekişmelerin yaşanmadığı tam aksine yeryüzünü birbirimiz için imar ettiğimiz ve hoşgörü içinde yaşadığımız bir İslam alemini buradan hep birlikte temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Suriyelilere bütün insanlığın el uzatması lazım”

Suriye’de yaşanan savaşın bir gün biteceğini belirten Yılmaz, Türkiye’nin Suriyelilere gerekli yardımlarını yaptığını dile getirerek “Aslında Suriyeli kardeşlerimize tüm dünyanın, bütün insanlığın el uzatması lazım. Bunu yeterince görebildiğimizi söyleyemeyiz” şeklinde konuştu.

 

İftar yemeğinin ardından Balıklıgöl Platosunu da ziyaret eden Bakan Yılmaz, burada vatandaşlarla sohbet ederek kutsal olduğuna inanılan balıklara yem attı. Platformdaki bir çay bahçesinde çay içtikten sonra Dergah Camiinde teravih namazı kılan Yılmaz, daha sonra karayolu ile Diyarbakır’a geçti.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!