olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Bakan Çelik\'ten şehidin taziyesine ziyaret

Bakan Çelik\'ten şehidin taziyesine ziyaret
Bakan Çelik, şehidin babası Mehmet Sağır ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Şanlıurfa Milletvekilleri özel uçakla sabah saatlerinde Şanlıurfa'ya geldiler. Ardından Mardin'de şehit olan Uzman Onbaşı Sedat Sağır'ın ailesini taziye ziyaretinde giden Bakan Çelik, şehidin babası Mehmet Sağır ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Bakan Faruk Çelik'e Vali vekili Ugur Sezer  AK PartiŞanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Akyürek, Kasım Gülpınar, Mahmut Kaçar, Ahmet Eşref Fakıbaba, Mehmet Ali Cevheri, Kemalettin Yılmaztekin, İbrahim Halil Yıldız, Vali Yardımcısı Uğur Sezer, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül eşlik etti.

  Çelik, taziye ziyaretinde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da 15 tonluk bombanın patlatılmasıyla aynı aileden 15 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, patlama sonrası meydana gelen çukurun ibretlik olarak açık kalması gerektiğini söyledi.

Her şeyini bu vatan için verdi

 Nusabiy'de şehit olan Sedat Sağır'ın hakkını kendilerine helal etmesi temennisinde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Değerli babaları Mehmet beyle ve aile birlikte olduk, taziyelerimizi ilettik. Metanetlerine, bu ülkeye bağlılıklarına, bu ülkenin birliğine, beraberliğine en üst düzey güç vermelerinden dolayı kendilerinden Allah razı olsun diyorum. Milletimizin, memleketimizin, Doğudan Batıya, Güneyden Kuzeye her bir tarafında ay yıldızlı bayrağımızın altında birlik, beraberlik istikametinde herkesin kalbi çarpıyor. Ben tekrar şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum ve tabi ki zor günler bu günler. Geçmişte de zor günlerimiz oldu, millet en üst düzeyde fedakârlığını ortaya koydu. İnşallah bu dayanışma ile bu şer odaklarının ülkemizden temizlenmemesi hususunda elimizden gelen neyse bu dayanışma ile çözeceğimizin inancı içerisindeyim. Tekrar şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum, hakkını o bize helal etsin temennisinde bulunuyorum. Çünkü o her şeyini bu vatan için verdi bizde ailenin yanındayız devlet olarak, millet olarak yanındayız. Allah başka acılarda göstermesin temennisinde bulunuyoruz” dedi.

 Terör örgütünün her gün maskesinin düştüğünün altını çizen Bakan Çelik, “Şimdi şunu ifade edeyim bu hain güçlerin, şer odakların piyonu örgüt askerimizi, polisimizi şehit ediyor.Bakın medya bunu gerektiği kadar gündeme getirmiyor. Bunu ele almıyor, başka olayları nasıl abarttıklarını hepimiz biliyoruz ama geldi orada Kürt kardeşimizi, çocuğuyla, yaşlısıyla, büyüğüyle, küçüğüyle 15 tonluk bombalarla şehit ettiler. Yani o çukuru görüyorsunuz yani aslında o çukurun kapatılmaması gerekiyor. İbret olarak bu milletin gidip onu görmesi gerekiyor, böyle bir vahşeti yapan örgütün bu milletin hakkıyla, hukukuyla bir alakası yok, bu milletin öteden beri zehir zemberek düşmanıdır ve Allah'ın izniyle de bunların hakkından geleceğiz. Her gün maskeleri düşüyor, her gün bir şekilde maskeleri düşüyor gerçek kimlikleri ortaya çıktı. Ne Kürt diyor, ne Arap diyor, ne Zaza diyor, ne Türk diyor, içlerini düşmanlık kaplamış ve düşmanca bir şekilde milletimizin üzerine gelmeye devam ediyorlar. Millet olarak gerektiği cevabı alıyorlar, almaya devam edecekler. Tarihte destanlar yazmış olan bu millet yine bütün unsurlarıyla 80 milyon dayanışma içerisinde şuanda olduğumuz gibi onların üstesinden geleceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kayınvalidesi vefat eden Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek'e taziye ziyaretinde de bulundu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!