olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Bakan Çelik’ten hastane açıklaması

Bakan Çelik’ten hastane açıklaması
Şanlıurfa Milletvekili, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa\'da kapanan hastanelerle ilgili açıklama yaptı.

Şanlıurfa’da gazetecilerle bir araya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfa’ya gelecek olan Bakanlar Kurulu ve Başkan’ın programı hakkında bilgi verdi. Çelik ardından bir gazetecinin sorusu üzerine Şanlıurfa’da kapanan özel hastaneler hakkında açıklama yaptı. 

Şanlıurfa’da açılan 800 yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesi’nin Şanlıurfa’da sağlık anlamındaki tıkanıklığını gidereceğini ifade eden Çelik,”Sağlık kuruluşu önemli, AK Parti iktidarları sağlığa çok büyük önem verdi. Ve bizzat benimde bulunduğum dönemlerde önemli reformlar gerçekleşti. Sağlığa erişim, ilaca erişim noktasındaki sorunlar tümü ortadan kaldırıldı. Şanlıurfa’mızda da tabi ki iki önemli hastanemiz var. Bunun dışında özel hastanelerimiz var. Burada bu kapasitenin bu genç nüfusa da yeterli olmadığını, artık büyükşehir olan Şanlıurfa’ya yeterli olmadığını düşüncesiyle ilçelerimizde yoğun bir şekilde hastaneler yapmaya başladık. Ve önemli ölçüde tamamlandı. Yani Siverek’te hastanemiz var, Viranşehir’de hastanemiz var, Hilvan’da bitti hastane, Akçakale’de hastanemiz var. Yani Halfeti’de hastanemiz bitti. Birecik’te hastanemiz bitiyor, Suruç’ta hastanemiz bitiyor. Yani her ilçeye baktığımızda Ceylanpınar dışında, orada da arsa sorunumuzdan kaynaklanan bir gecikmemiz var. Diğer hiçbir ilçelerin tümünde hastane sorununu büyük ölçüde çözdük. Merkezde ise biliyorsunuz Eyyübiye hastanemiz önümüzdeki günlerde açılıyor. Türkiye’de çok ender büyüklükteki bir hastane. Bu şekilde Eyyübiye Hastanesi mesafesinde şehir hastaneleri var. Yani 800 yataklı hastane, ağız diş sağlığı merkezi de var yanında bu kısa süre içerisinde açılacak ve Şanlıurfa’daki, şuandaki sağlıktaki tıkanıklığı giderme konusunda çok önemli bir görevi ifa edecek. Bunun yanında biliyorsunuz 3 yıldır bitecek olan şehir hastanesi ile ilgili, iki tane seçim üst üste geldiği için YPK kararını çıkaramamıştık. Yani hastanenin ihalesi yapıldı. Yer teslimi yapıldı, her şey hazır ama yüksek planlama kurulu kararı olmayınca hastaneye başlayamıyorsunuz. İşte o kadar geçtiğimiz hafta çıktı. Sayın başbakanımız onayladı. Şimdi o hastanenin inşaatı başladı. 3 yıl sonra inşallah o dev hastane açılacak” dedi. 

“ORADAKİ ÇALIŞANLARIN MAĞDURİYETİ HİÇBİRİMİZ AÇISINDAN ONAYLAMAZ”

Kapatılan özel hastanelerin çalışanlarının mağduriyeti hiçbir kimsenin açısından onaylanamayacağını ifade eden Bakan Faruk Çelik, “ Şimdi özel hastaneler Şanlıurfa’mızda tıp merkezleri hastaneleri vardı. Bunların kapatılması veyahut ise durdurulması faaliyetleri ile ilgili SGK bünyesinde çalışma bakanlığı bünyesindeki tablo var. Bunun içeriğini doğru dürüst bilemiyoruz. Yani ne nedir canlı maç izle engel olarak durum nedir. Bu yarın bizim çalışma bakanlığımıza soracağımız belki de ihtiyaç olacak kamuoyuna açıklayacağımız bir tablodur. Oradaki çalışan kardeşlerimizin mağduriyeti hiçbirimizin açısından onaylamaz. Yani çalışan birisinin işini kaybetmesi diye bir şey biz istemeyiz. Bunun tekrar arkadaşların geri dönmesi, çalışmaları ile ilgili için gerekli girişimler de itibari ile yarın bakan arkadaşlarımızda burada olacağı için bulunacağız. Ama dediğim gibi hangi kuralların ihlallerinden dolayı böyle durdurma kararı alındı. Bunu netleştirelim ve biz buradan gitmeden arkadaşlarımızla size açıklamayı yapalım. Tabi ki sağlık çalışanlarına açılacak olan Eyyübiye hastanesinin de ihtiyacı var. Yakın zamanda açılacak olan şehir hastanesinin binlerce insana ihtiyacı var. Ama belki de şuan mevcut tıp merkezlerinde, sağlık kuruluşlarında eğer çok basit hatalardan kaynaklanan giderilmesi mümkün olan bir hususlar söz konusu ise biz o konulara yardımcı olacağız. Ve eksiklikler giderilip yeniden hizmete sunulabilir. Ama nerden kaynaklandığını bilmediğimiz için bizim şuanda onunla ilgili net bir şey söylememiz doğru olmaz. Çünkü yarın yanıltıcı olabilir, yarın sayın bakanla görüşelim elindeki veriler nedir olaya hangi noktada ona göre biz açıklamamızı yapalım. Orta vadede şunu ifade edim hiçbir sağlık kuruluşunun teknik alet edevat ve personeli açıkta olmaz. Onlar mutlaka yine de ülkenin serveti olarak Şanlıurfa’nın bir kazanımı olarak mutlaka sağlık hizmetinde olurlar. Ama ne şekilde olurlar bilemiyorum söyleyemem ama atıl diye bir şey söz konusu değil. Hepsi mutlaka sağlık alanında var olacaklar” şeklinde konuştu. 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!