olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Bakan Çelik\'ten çok sert açıklama

Bakan Çelik\'ten çok sert açıklama
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Birlik ve Odaları kastederek \"Sen nesin ki? Sen koltukta oturuyorsun. Öbür adam binlerce hayvanı beslemek, bu ülkenin sofrasına koymak için mücadele ediyor.\" dedi.

Bakan Faruk Çelik, ilk kez tarladan bir televizyon programına canlı yayın konuğu oldu. Yenişehir ilçesine bağlı Yolören köyünde çiftçilerle buluşup bir televizyonun Bursa’da Tarım programına canlı yayın konuğu olan Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarımdaki sıkıntılara yönelik açıklamalarda bulundu.

“Kimse haraç kesmeye kalkmasın”

Birliklerin Deli Dumrul gibi haraç kesmemesini isteyen Çelik, "Biz düzenlemeyi yaptık, yürürlüğe koyduk. Dedik ki yüzde 2 bu birliğin parası olacak. Bir koyun başı 25 lira veriyoruz, yüzde 2 ne yapıyor; 2.5 lira veya 5 lira. Bu para birliğe verilecek. Yüzde 2’si ama diğeri direk üreticiye verilecek. Biz bugüne kadar desteklemeleri birliklere göndermişiz, birlik başkanı insaflı, merhametli ise güzel; mutlaka çoğu öyledir. Gerçekten bu hayvancılıkla ve tarımla meşgul olan vatandaş, ne kadar destek aldığını bilmiyor. Birliğe geliyor. Birlikten kendisine verilen para neyse o kadar.” dedi.

“22 lira veriyoruz”

“Biz bunu kaldırdık, bu olmaz dedik.” diyen bakan Çelik, “Kim alın teri akıtıyorsa onun hakkını ona vermek gerekiyor. Biz bunu çiftçiye, üreticiye veriyoruz. Ama birliği ve odaları mağdur etmek gibi, çiftçi örgütlerini mağdur etme gibi bir durumumuz yok. Bir damızlık koyuna 22 lira veriyorduk. Şimdi bu rakamı 25 liraya çıkardık. 22 lira veriyoruz.” şekline konuştu.

“Sen nesin ki?”

Birliklere seslenen Çelik, “Siz buradan birlik olarak hayvan başına 2-3 lira alacaksanız, hayvan başına 2 lira alın ama bırakın 20 lirayı da üretici alsın. Çünkü dağ bayır o koşturuyor. Siz buradan birlik olarak 5-6 lira keserseniz, 10 lira keserseniz, çünkü 10 lira kesilen yer de var; sen nesin ki? Sen koltukta oturuyorsun. Öbür adam binlerce hayvanı beslemek, bu ülkenin sofrasına koymak için mücadele ediyor. Burada birlikler ve odalarla üreticiyi karşı karşıya getirecek maddi konuları aradan çıkarmak gerekiyor.” diye sert tepki gösterdi.

Herkes kendi işini yapacak

 

Birliklerin ve odaların kendi işini yapacağını söyleye Bakan Çelik, “birlikler kendi işini yapacak. Vatandaş da kendi işini yapacak. Devlet de kime ne para veriyorsa, birliğe vereceğini verecek, üreticiye vereceğini verecek. Biz o düzenlemeyi yapmışız. Kimse oturup Deli Dumrul gibi haraç kesmeye kalkmasın. Biz buna müsaade etmeyiz. Üretici varsa bakan, oda ve birlik var” diye konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!