olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Bakan Çelik, Başkan Ekinci Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Bakan Çelik, Başkan Ekinci Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye ilçe sınırları içerisinde bulunan Merkez ve Kırsal Mahalle Muhtarlarıyla istişare toplantısında bir araya geldiler.

Özel bir mekanda düzenlenen ve Eyyübiye Belediyesi tarafından organize edilen 'Muhtarlarla İstaşare Topkantısı' na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci yaklaşık 3 saat süren toplantıda muhtardan gelen istek, talep ve sorunları dinledi. Büyükşehir Belediyesi yetkililerin de katıldığı toplantıda muhtarlardan gelen istek ve taleplerin yerine getirilmesi için ilgililere anında talimat veren Bakan Çelik ile Başkan Ekinci muhtarların takdirini topladı. Konuşmaların sık sık alkışlarla kesildiği istişare toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş, Ak Parti İl SKM Başkanı Süleyman Elgün, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Eyyübiye Belediyesi yetkilileri ile çok sayıda merkez ve kırsal mahalle muhtarı katıldı.

Ak Parti hükümetinin ülke genelinde son 12 yılda yaptığı çalışmalar ile Şanlıurfa'ya yapılan yatırımları anlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tuğay'ın yeri ile ilgili sorulan bir soruya, " Tugayın yeri ile ilgili gerekli yerlerle irtibata geçildi. Bu konuda yapılan fizibilite çalışmalarında sona gelindi. İnşallah o bölge bir kültür parkı olarak dizayn edilip Şanlıurfa'lıların hizmetine sunulacak" dedi.

İsitişare toplantısında söz alan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise seçildikleri ilk günden itibaren ilçede yaptıkları çalışmaları anlattı. Merkez ve kırsal mahallelerde yapılan çalışmaların devam edeceğini belirten Başkan Ekinci, 7 Haziran sonrasında da belediye olarak gece gündüz demeden çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Başkan Ekinci, ‘’Eyyübiye ilçesi 363 bin nüfuslu bir ilçe, 31 ilden büyük bir ilçedir. Merkezde 36, Kırsalda 117 mahallesi olan bir ilçedir. Gerek gecekondulaşmanın olduğu, gerekse alt yapı sıkıntısı olan bir ilçedir. Bütün bu dezavantajlara rağmen de 1 yıl kadar genç, dinamik bir ilçe olarak ta bu sorunların üstesinden gelme konusunda da gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz, çalışmaya da devam ediyoruz. Sorunlar büyük fakat bizler şunu çok iyi biliyoruz ki; cenabı hak hiç kimseye kaldıramayacağı bir yükü yüklemez. Madem bu yük omuzlarımıza yüklendi. O zaman demek ki Allah’ın izniyle bu yükün altında kalkabiliriz. Çıktığımız bu hizmet yolculuğunda geride bıraktığımız süre içersinde Allah’a çok şükür güzel hizmetler yaptık. Bunların tek tek notları, talepleri ve miktar olarak ta vardır. Şuanda hepinizin bildiği gibi ilçemiz sınırları içersinde sosyal alan sıkıntısı var. Ortak alanda sıkıntılar var. Parkların dışında Osmanlı mahallemizde 37 bin metre karelik alanda yaklaşık 20 milyon liralık bir proje ihalesini yaptık. Kısa süre içersinde uygulama ihalesine çıkacağız. Bunun içerisinde 2 bin kişilik düğün salonu, Kır düğün salonu yapıldığında 3,4 bin kişilik insanların rahatlıkla bulunabileceği bir yer. Gençlerimiz için spor alanları gerek kadınlar için, gerek erkekler içindir. Yine kapalı yüzme havuzları içersinde hamamları olan ve de bir kültür merkezi, bu kültür merkezinin içerisinde sinema salonları olan, kütüphanesi olan, bay ve bayanların kullanabileceği derslikleri olan bir yer ve sosyal tesisleri olan yaklaşık olarak 7 bin metre karelik bir meydanı da olan bir kompleks şeklinde bir projedir. Bu projemizi Eyyübiye ilçemize en kısa sürede kazandıracağız.’’ Dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik ise, ‘’Bu güzel programı hazırlayan Eyyübiye Belediyesine, AK Parti Eyyübiye ilçe teşkilatına teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere Türkiye 5,6 gün sonra tarihin en büyük seçimlerini gerçekleştirecektir. Bu seçim vesilesi ile Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi seçim bölgem Şanlıurfa’ya geldim. Gün boyu bütün temaslarımızı Şanlıurfalı kardeşlerimizle gerçekleştirdik. Öncelikle seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Seçimlere giderken 4 yıllık dönemi sizlerle birlikte geçirdik. 4 yıl acısı ile tatlısı ile zoruyla kolayı ile geride bıraktık. Bu 4 yılda 400 proje bir seçim taahhütnamesidir. Yani beyanname değil, alı ver, atı ver şeklinde değildir. Bu bizim taahhütnamemizdir. ‘’ ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından muhtarların sorunlarını dinleyen Bakan Faruk Çelik ile Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, muhtarlardan gelen talep, istek ve sorunların çözümü için ilgili birimlere talimat verdi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!