olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Bakan Çelik: Barış ve kardeşlik diyoruz

Bakan Çelik: Barış ve kardeşlik diyoruz
Şanlıurfa Viranşehir’de 4 yıl önce 1 kişinin ölümüyle iki aşiret arasında başlayan kan davası barışla sonuçlandı. İki aşiretin bir araya geldiği barış yemeğine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, kardeşliğe vurgu yaptı, kanın kanla temizlenemeyeceğini söyledi.

Bir kan davası daha barışla sonuçlandı. Şanlıurfa Viranşehir’de 4 yıl önce Kuran ile Çuvan aşiretleri arasında başlayan kan davası, kanaat önderlerinin araya girmesiyle sona erdi. İki aşiret mensupları barış yemeğinde bir araya geldi. Aşiretlerin barıştığı törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada “Savaş çok kötü. Savaşın ne kadar kötü olduğunu siz ev sahipliği yapan Şanlıurfalılar daha iyi biliyorsunuz” dedi. Suriye’de yaşanan iç karışıklığı örnek gösteren Çelik “Evinden, yurdundan, eşinden ve çocuğundan kopan insanları hangi şartlarda misafir ettiğimizi ve sahiplendiğimizi görüyorsunuz. Onun için savaş bizim yolumuz olamaz. Yüreğimizi yakan yanı başımızda inanan insanlar arasında Müslüman insanlar arasında cereyan ediyor. Bu üzüntümüzü katlayan bir tablo ve durumdur. Anlam veremediğimiz Ortadoğu coğrafyasında olup bitenler hakikaten bizi derinden üzmektedir” şeklinde konuştu.

 Bu ülke kaybetti

Türkiye’de 30 yıldır yaşanan çatışmalara değinen Çelik “Çatışma kötüdür. Çatışmadan yana olamayız. 30 yıldır millet olarak kan kaybediyoruz. Bu çatışmaların neticesinde 40 bine aşkın vatan evladı hayatını kaybetti” diyerek şunları söyledi:

“Kim kazandı. Silah ve uyuşturucu tüccarları kazandılar. Bu ülke için iyilik düşünmeyenler kazandılar. Ama bu ülke kaybetti. Bu gün bu çatışma ortamının bitmesi için Allah’a şükür başta Cumhurbaşkanı’mız olmak üzere taşın altına gövdemizi koyduk ve ille de barış ve kardeşlik diyoruz. Bu devleti beraber kuranlar geleceğin büyük Türkiye’sini beraber kursunlar diye gayret ediyoruz. Ve inşallah çatışmalar bitecek ve 780 bin kilometre kare üzerinde yaşayan bütün vatandaşlarımız geçmişte olduğu gibi huzur ve kardeşlik içerisinde birlikte geleceğe yürüyeceğiz. Onun için bize kan davası yakışmaz. Bize hazısımlık değil hısımlık yakışır. Peygamberimizin emrini dinleyerek bu güzel tabloyu oluşturdunuz hepinize teşekkür ediyorum. Bu gün hesaplaşma günü değildir bu gün helalleşme günüdür. Bu gün kucaklaşma günüdür. Kanla kan temizlenmez. Kan akıyorsa huzur yok demektir.”

 

  Barış yemeğine Bakan Çelik’in yanı sıra Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Ak Partili milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları da katıldı.(Urfaha)

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!