olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Bahçelievler’de otopark projesi neden iptal oldu?

Trafik sorununun ayyuka çıktığı Şanlıurfa’da, yapılması planlanan otoparkın yapımı da iptal oldu. Projenin neden iptal edildiğini de kimse bilmiyor.

Trafik çilesinin her geçen gün daha da arttığı Haliliye ilçesi Bahçelievler Mahallesinde, yapılması planlanan otopark projesi geçtiğimiz aylarda iptal olmuştu. Mahalle muhtarı projenin neden iptal edildiğine ilişkin yetkililerden açıklama beklediklerini söyledi. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da projenin neden iptal olduğunu bilmediğini söyledi.

Şanlıurfa’da trafik sorunu devam ederken, özellikle kalabalığın fazla olduğu Haliliye ilçesi Bahçelievler Mahallesinde bu sorun çileye dönüşüyor. Bu çile devam ederken, projenin tekrar hayata geçirilip geçirilmeyeceği de henüz netlik kazanmadı. Mahalle sakinleri araçlarını park edecek yer bulamazken, civarda iş yeri olan esnaflar da otopark yeri bulamıyor. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Bahçelievler Mahallesindeki Üçken Parkının altına otopark yapılacağını açıklamış, bunu bir müjde olarak duyurmuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat da, bölgedeki otopark sorununun farkında olduklarını belirterek, bu sorunun çözümü için çalışacaklarını açıklamıştı. Geçtiğimiz aylarda Milletvekili Açanal, otopark ihtiyacının karşılanacağı bir otopark yapılacağını açıklamıştı ancak o projenin iptal olduğu ortaya çıktı. İptal kararının ardından hiçbir yetkiliden açıklama gelmedi. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da çıktığı bir televizyon kanalında projenin neden durdurulduğunu bilmediğini söyledi. Konuyu Büyükşehir Belediyesine ileteceğini söyleyen Özcan, projenin devam edip etmeyeceği konusunda da bir şey söylemedi.

Şair Şevket Mahalle Muhtarı Ahmet Altun, projenin neden iptal olduğunu bilmediklerini ve halka hesap veremediklerini söyledi. Başta Milletvekili Açanal olmak üzere tüm yetkililerden bu konuda açıklama beklediklerini söyleyen Muhtar Altun, otopark sıkıntısının giderek arttığını kaydetti.

Konuyla ilgili Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz da açıklama yaparak duruma tepki göstermişti. Yanmaz, otopark projesinin iptaline ilişkin yaptığı açıklamada, “Tam bir fiyasko. Küçük bir parkın yerine bir otopark yapmayı asrın müjdesi gibi verdiler, o da iptal olmuş. Bu şehir nasıl yönetiliyor?” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

İptal kararının ardından gözlerin çevrildiği Milletvekili Açanal’dan ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!