olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Azim ve hırsları başarıları oldu

Azim ve hırsları başarıları oldu
Eyyübiye’de Mehmet Hacı Bozanoğlu, Ortaokulu’nda okuyan kız öğrenciler, maddi ve manevi imkansızlıklar içinde hocaları Gülhan Önmer’in büyük desteği ile spor alanında birçok başarıya imza attı ve atmaya devam ediyorlar.

Haber: Mehmet Kaması

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi denilince insanların aklına ilk olarak maddi imkansızlıklar içinde yaşayan aileler geliyor. Birçok imkansızlıklara rağmen Eyyübiye ilçesinde bulunan  Mehmet Hacı Bozanoğlu Ortaokulu’nda okuyan kız öğrenciler, azimli çalışmalarına birçok okulun yapamadığı atletizm yarışlarında dereceye girdi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde Atletizm Antrenörü Gülhan Önmer’in büyük gayreti ve desteği ile okullar arası Kros Atletizm yarışında bütün imkansızlıklara rağmen birincilik, ikincilik ve üçüncülük elde eden öğrencilerin azim ve başarısı birçok kız öğrenciye örnek olabilecek durumda.

Hocalar tarafından takdir topluyorlar

Eyyübiye, birçok başarının yanında spor alanında da kendisinden söz ettirecek başarıya imza atıyor. Öğrencilerin maddi ve manevi imkansızlıklar içinde katıldıkları atletizm yarışlarında gösterdikleri performans ve ulaşmış oldukları başarı, okul yönetimi ve hocaların da takdirini topluyor. Söz konusu başarının kız öğrenciler tarafından elde edilmesi ise mutluluğu biraz daha farklı kılıyor.

Başarının sırrı azim ve çabadan geçiyor

Öte yandan elde ettikleri başarının sırrını açıklayan öğrenciler, maddi ve manevi olarak gereken desteği tam anlamı ile alamadıklarını, buna rağmen göstermiş oldukları azim ve çabanın sonucunda bu tür başarıları elde ettiklerini söyledi.

‘Maddi ve manevi destek almıyoruz’

Konu ile ilgili konuşan okul beden eğitimi öğretmeni Mustafa Polat, öğrencilerin gereken maddi ve manevi desteği görmediklerini ve kendi alanında yarıştıkları diğer sporcu arkadaşları ile eşit şartlarla yarışmadıklarını, buna rağmen en iyi başarıyı elde ettiklerini ve elde etmeye devam edeceklerini söyledi. Birçok yarışmaya eşofmanları, ayakkabıları olmadan çıktıklarının altını çizen beden hocası Polat, bu konu ile ilgilenilmesini istedi.

‘Başarının asıl mimarı Gülhan hocamızdır’

Ailelerinden yeteri derecede destek alamayan kız öğrenciler, hayalleri olan sporculuk yolunda dolu dizgin ilerlemek istiyorlar. Hedeflerinin olmak olduğunu belirten öğrenciler, bu alanda kendilerine büyük destek veren ve canı gönülden mücadele eden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde Atletizm Antrenörlüğü yapan Gülhan Önmer’e teşekkür ettiklerini ve bu başarıların asıl mimarı hocaları Önmer olduğunun altını çizdi.

‘Bu tür tablolar bizi gururlandırıyor’

Böyle büyük başarıları elde eden maddi ve manevi imkansızlıklar içinde olan okulların adını en iyi şekilde duyuran öğrencileri bu yolda destekleyen okul yönetimi ise bu tür öğrencilere gereken desteğin verilmesi gerektiğini belirtti. Okul Müdürü Mehmet Ferhan, “Öğrencilerimizin sadece akademik derslerde değil, bu tür sporsal aktivitelere de katılarak başarı elde etmelerini destekliyoruz. Eyyübiye’de bir kenar mahallede bulunan okulda böyle bir tablonun çıkması bizi gururlandırıyor. Kısıtlı imkanlarla ve zor şartlarla bu öğrencilerimiz yetişiyor.” dedi.

‘Amacım gençlere güzel ahlak ve sporu sevdirmektir’

Kendisinin 3-4 yıldır Hacı Bozan Ortaokulu’da çalıştığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Gülhan Önmer, “Haftanın 5 günü çocukları alıp antrenmanlara götürüyorum. Benim amacım buradaki gençlere özellikle güzel ahlak, sporu sevdirme ve atletizme yöneltmek için neler yapabilirim, daha ileriye nasıl götürebilirim öncelikli düşüncemdir. 3-4 yıldır çalıştığım bu okulda böyle haşere, yerinde duramayan, hiperaktif çocuklar vardı. Onlar şuanda çok iyi yerlerdeler.” diye konuştu.

‘Amacım gençlere hizmet etmektir’

“Geçen sene 5 sporcumuz spor lisesini kazandı, ve şuan orada okuyorlar. Bundan çok da memnunlar.” diyen Gülhan Önmer, “Bir öğrencimiz 439’luk bir TEOG puanı almasına rağmen ‘Hocam ben hedefimden kesinlikle şaşmam, ben sporu seviyorum, sporun içinde olmak istiyorum ve hizmet etmek istiyorum.’ diyerek spor lisesini seçti. Benim amacım da böyle gençlere, çocuklara hizmet etmek, onları en güzel yerlere getirmektir.” ifadelerini kullandı.

‘Kısıtlı imkanlara rağmen dereceye girdiler’

“Nitekim ayın 10’unda okullar arasındaki kros ligi yarışmasında sporcularımız çok büyük başarılar elde etti.” ifadelerini kullanan Gülhan Önmer, “Parkurun ve havanın olumsuz şartlarına rağmen çocuklar, ellerinden geleni yaparak il birinciliğini elde etti. 18 Şubat 2017’de bölge yarışması var. İnşallah orada da güzel bir başarı elde ederiz.” diye konuştu.

Bu yarışta duygularını ifade eden Önmer, “Mutluluk verici bir şey anlatılmaz ancak yaşanılması gerekir. Çocukların ayakkabılarının  çamura saplanması ve öyle bir azim hırs var ki çocuklarda biz bunu yarıştan önce çocuklarla konuştuk. Hepsi antrenmanlı çocuklar. Birbirlerinden kopmamışlar ve birlikte verilen bir mücadele ile başarı elde ettiler. Birinci olduklarında ben bile şok oldum. Zeynep düşmüştü, ayağı biraz kanamıştı. Ayakkabısı çamura saplanmıştı, o şekilde yarışı bitirdiler ve dereceye girdiler.” şeklinde ifade etti.

“Ben Urfalıyım, babam profesyonel eski futbolculardan, benim amacım Urfada’ki gençlere hizmet etmek. Onların en iyi yerlere gelmesini istiyorum.” diyen Gülhan Önmer, “Onlar önce güzel ahlaklı olsunlar, sporu sevsinler ve atletizm alanında en iyi yerlere gelsinler. Amacım da budur. Hayata bir daha gelsem yine bu mesleği seçerim, yine bu bölgede yaşayan insanları seçerim. Eyyübiye’nin spora daha fazla ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bana gelen çocukların çoğu hiperaktif, yerinde durmayan, kavgayı, dövüşü seven öğrenciler. Gerçekten şuan o kötü taraflarını bırakıyorlar. Öyle iç içe geliyorlar ki rahatlıyorlar, deşarj oluyorlar. Daha sağlıklı oluyorlar, başarılarının farkına varıyorlar ve öyle olunca da derslerine de çok çalışıyorlar. Hiç okumayı sevmeyen, okula gelmeyen çocuklar atletizme geliyorlar. yarışlara gidiyorlar, derslerine daha çok bağlılar, okullarına daha çok bağlılar ve bu çok güzel bir şey ve devam etmesini istiyorum.” dedi.

“Ben onların süreli spor için oynamalarını isterim. Urfalı olarak kızların hele bu çevrenin kızlarının spor ile ilgilenmelerini çok isterim.” sözlerinin altını çizen Önmer, “Bu çevrenin kızlarının ailesi ortaokuldan sonra göndermeme taraftarı. Ben sporcularımın bütün ailesi ile anneleri, babaları ve kardeşlerine gittiğim çok oldu. Onların hayat şartlarını evdeki o durumlarını bildiğim için onlara yardımcı olmaya çalışıyorum.” şeklinde ifade etti.

Velilerin çocuklarının sporla ilgilenmesi hakkında konuşan Önmer, “Aileler, çocuklarını ilk başta spora göndermek istemiyorlardı. Geç gittiklerinde sıkıntı oluyordu, biz onun önüne geçtik. Eyyüp Peygamber Mahallesi’nde beni sporcu olarak tanımayan veli çok azdır. Velilerle iç içeyim onlarla iç içe olmadığım zaman ben kendi açımdan da söyleyeyim kız çocuğun öğretmeni, antrenörü ya da idarecisi ile görüşmediğin zaman kopuk olduğum zaman illa ki sıkıntı olur. Biz ise onu şuan aşmış durumdayız.” sözlerini kullandı.

“İlk geldiklerinde bir tur koşamayan öğrenciler vardı.” diyen Önmer, “Antrenmanla, bu işi sevmekle ve yetenek ile bunu geliştiriyorlar. Buradaki öğrenciler, genellikle kuvvetli çocuklardır. dağa taşa tırmanan böyle hayvanların peşinde koşan birbirlerini kovalayan çocuklar olunca kuvvetli çocuklar oluyorlar. Biz şehir dışındaki yarışlara da gidiyoruz. Geçen yıl Elazığ’a gittik. Türkiye finallerine kaldık hatta artı Anadolu Yıldızlarında yarışan sporcularımız oldu. Onlar da Türkiye finallerine kaldılar. Böyle Türkiye finallerine kalıp ucundan geliyoruz. Bizim biraz malzeme konusunda sıkıntımız var. Onları da aşarsak daha iyi yerlere geleceğiz.” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Gülhan Örmen’in, ardından konuşan Okul Müdürü Mehmet Ferhan, kendi bölgelerinde yaşayan ailelerin maddi alanda durumlarının iyi olmadıklarını ve buna rağmen öğrencilerin bu tür yarışmalarını kazanması ve başarı elde etmesi kendilerini mutlu ettiklerini dile getirdi.

‘Desteklerinden dolayı hocalarımıza teşekkür ediyorum’

Misyon ve vizyonları gereği öğrencilerinin her alanda başarılı olmasını istediklerini belirten Okul Müdürü  Mehmet Ferhan, “Öğrencilerimizin sadece akademik derslerde değil, bu tür sporsal aktivitelere katılarak başarı elde etmelerini destekliyoruz. Bu konuda gerek beden eğitimi öğretmenlerimiz gerekse, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde görevli değerli hocamız Gülhan hocamıza teşekkür ederim. Öğrencilerimizin göstermiş olduğu azimden dolayı tebrik eder çalışmalarında dolayı başarılar dilerim.” dedi.

‘Eyyübiye’de böyle bir tablo çıkması gurur verici’

“Öğrencilerin bundan sonra da bu tür aktivitelere katılıp, ülke genelinde model olmayı, bir isim olmayı  kendilerine bir hedef olarak belirlemelerini istiyoruz.” diyen Mehmet Ferhan “Eyyübiye’de böyle bir tablonun çıkması, kenar mahallenin okulunda böyle bir tablonun çıkması bizi gururlandırıyor. Kısıtlı imkanlarla ve zor şartlarla bu öğrencilerimiz yetişiyor. Gerek velilerin maddi durumu, gerekse okulun durumu düşünüldüğünde bu gerçekten bize mutluluk veriyor. Biz her alanda öğrencilerimizden başarı elde etmelerini bekliyoruz ve aynı zamanda idare olarak öğretmenler olarak da destekliyoruz.” sözlerinin altını çizdi.  

Daha sonra takım adına konuşan Takım Kaptanı Zeynep Gülelli ise, başarılarını elde etmelerinin en büyük mimarı, hocaları Gülhan Önmer olduğunu ve bu alanda ailelerinden az da olsa destek aldıklarını belirtti.

‘Hayalimiz ileride sporcu olmaktır’

“Birinci oldukları için mutlu olduklarını belirten Kaptan Zeynep Gülelli, “Hepimiz ileride sporcu olmak istiyoruz, Hedefim atletizmci olmaktır. Bütün okulun bu yarışlara katılmasını istiyoruz. Spor her insan için gereklidir. Biz yarışmayı kazandığımız için çok mutluyuz. Herkesin böyle başarılara  imza atmasını istiyoruz. Sporla bizler bu okulda tanıştık. Böyle yarışmalara katılmak herkese kısmet olmuyor. Ailelerimiz de sporda başarı kazanmamıza destek veriyorlar. Her ne kadar bölgemizde spora sıcak bakılmasa da biz sporcu olmayı her şeyden daha çok istiyoruz.” dedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!