olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Ayhan, sınırda yaşananları meclise taşıdı

Ayhan, sınırda yaşananları meclise taşıdı
HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD’in bombalı saldırısını meclise taşıdı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü saat 05.00 sularında Türkiye tarafından geldiği belirtilen bomba yüklü aracın Mürşitpınar sınır kapısından geçerek infikal ettiğini ileri süren Milletvekili İbrahim Ayhan, IŞİD’in TMO’ya ait silolardan da Kobani’ye ateş açtığını söyledi. Yaşanan olaylara dair görüntülerin olduğunu kaydeden Ayhan Milli Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’a gensoru verdi.               

   İşte İbrahim Ayhan tarafından Milli Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’a gönderilen o sorular;                                                                                                                               1.IŞİD çetelerinin intihar araçları sınır kapısına nasıl girmiştir? Oldukça sıkı güvenlik tedbirlerin alındığı bu bölgeden intihar araçlarını kontrol noktalarından geçirmiş olmalarını nasıl izah edersiniz?

2. 24 saat sürekli kameralarla kapıdaki hareketlilik izlendiği halde bu saldırının önlenememiş olmasında güvenlik güçlerinin zafiyeti mi söz konusudur? Yoksa bu intihar saldırısına göz mü yumulmuştur?

3.İntihar araçlarının kapıya kadar nasıl gelmiş olabileceğine dair güvenlik güçlerinin herhangi bir tespiti var mıdır?

4.TMO içersinde ve çevresinde IŞİD çetelerinin konuşlandığı iddiaları doğru mudur? Bu durum Türkiye topraklarının işgali anlamına gelmekte midir? Buna dönük güvenlik güçlerinin tutumu ne olmuştur?

5.Yasak bölge ilan edilen Etmenek köyünde IŞİD çetelerinin camiye ve evlere yerleşerek Kobane’ye saldırı gerçekleştirdikleri iddiaları doğru mudur? Şayet doğru ise güvenlik güçleri müdahalede bulunmuş mudur? Bulunmamış ise bulunmama gerekçeleri nelerdir?

6.IŞİD çetelerinin bu saldırılarında aynı zamanda Türkiye’deki çözüm sürecini sabote etmeye dönük farklı uluslar arası güçlerin yâda yerel güçlerin parmağı var mıdır?

7.Bu saldırılara göz yumularak Türkiye tampon bölge planını devreye sokmaya mı çalışmaktadır? 8.Bu olayda sorumluluğu bulunan güvenlik güçleri hakkında bakanlık olarak herhangi bir soruşturma talimatınız var mıdır?

 

9.Bakanlık olarak bu ve benzeri saldırı olaylarının gerçekleşmemesi için sınırda IŞİD çetelerine karşı ne gibi ek tedbirler almayı düşünmektesiniz?  

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!