olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Ayhan kırsal mahalle sorunlarını gündeme aldı

Ayhan kırsal mahalle sorunlarını gündeme aldı
HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Şanlıurfa’da kırsal mahallelerin yaşadıkları elektrik, su ve altyapı sorununu Meclise taşıdı.

Şanlıurfa’da bazı kırsal mahallelerde yaşanan elektrik, su, alt ve üst yapılarda yaşanılan sorunlar, HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan tarafından Mecliste gündeme getirildi. Ayhan, TBMM’ye verdiği soru önergesinde “Şanlıurfa'da kırsal mahallelerin yaşadıkları elektrik, içme suyu ve alt yapı sorunları sık sık yerel basında yer almaktadır. Kırsal mahallelerin birçoğunda alt yapı çalışması yapılmadığı, yine bir çok köyde içme suyu şebekelerinin bulunmadığı iddia edilmektedir. Son olarak basında yer alan bir haberde, Şanlıurfa şehir merkezine 5 kilometre mesafede bulunan Şeyh Çoban Mahalle sakinleri, yaşadıkları sorunları bağlı bulundukları Haliliye belediyesi yetkililerine ilettiklerinde, "Alt yapı çalışmalarınızı yaptırın üst yapı çalışmalarını biz yaparız" yanıtını aldıklarını iddia etmektedirler.” dedi.

Şanlıurfa’da verildiği taahütlerin yerine getirilmediğini belirten Ayhan, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Mart 2014 seçimleri öncesinde "Köylerimizin elektrik, yol, içme ve sulama suyu, kanalizasyon, köy içi parke taşı döşeme gibi taleplerini karşılayarak, yaşanan sorunlarını çözeceğiz" taahhüdünde bulunulmuş olmasına ve aradan 2,5 yılı aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen söz konusu taahhütler yerine getirilmemiş olup, yaşanan sorunlar halen devam etmektedir.” diye ifade etti.

HDP’li Milletvekili İbrahim Ayhan, Şanlıurfa’da yaşanan sorunlar ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması için TBMM’ye verdiği soru önergesi şöyle

1. Kırsal mahallelerde alt yapı çalışmalarını yapmak belediyelerin mi yoksa vatandaşların mı görev ve sorumluluk alanındadır? Belediyelerin görev ve sorumluluk alanında ise bu sorumluluğun yurttaşlara yüklenmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

2. Seçimler öncesi verilen taahhütlerin yerine getirilmemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

3. Belediye başkanlarının, hükümetlerinin bile yıllardır çözmediği/çözemediği elektrik, sağlık ve eğitim gibi temel sorunları, belediyelerin sorumluluk alanlarında bulunmamasına rağmen çözüleceği taahhüdünde  bulunmasını nasıl             değerlendiriyorsunuz?

4. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nce, 30 Mart 2014 tarihinden bu yana kırsal    mahallelerin kaçına içme suyu şebekesi, kaçına kanalizasyon şebekesi götürülmüştür?

5. Şanlıurfa ilindeki kırsal mahallelerinin kaçında içme suyu, kaçında kanalizasyon şebekesi bulunmamaktadır?

6. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nce, 30 Mart 2014 tarihinden bu yana kırsal mahallelerde kaç m2 parke taşı döşenmiştir?

7. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin2017 yılı planlamalarında, kırsal mahallelere içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi götürülmesi yer almakta mıdır? Yer almakta ise kaç mahalleye içme suyu ve kanalizasyon şebekesi götürülmesi planlanmaktadır?

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!