olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Ayhan, Baz istasyonlarını sordu

Ayhan, Baz istasyonlarını sordu
HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi vererek, “Şanlıurfa’da kaç baz istasyonu bulunmaktadır. Şuana kadar belirtilen koşulları taşımayan, ölçüm değerleri yüksek çıkan kaç baz istasyonu tespit edilmiştir? Tespitler sonucunda kaç GSM şirketine soruşturma açılmıştır?” dedi.

HDP Milletvekili İbrahim Ayhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği soru önergesinde,

Aşağıdaki soruların Başbakan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU tarafından Anayasanın 96. İçtüzüğün 99. maddesi gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını arz etti.

Ayhan, soru önergesinde şunları belirtti.

Cep telefonları kullanımının yaygınlaşmasıyla beraber GSM şirketlerinin  müşterilerine daha kaliteli ve hızlı iletişim hizmeti sunmak için baz istasyonlarını kurmaktadırlar.

GSM Şirketlerinin baz istasyonlarını kurma, bu istasyonların ölçüm denetimlerinin ilgili kurumlarca yapılması, bakanlıklarca yönetmelik ve genelgelerle belirlenmiştir. Ancak gerek GSM şirketleri gerekse de bu işten birinci dereceden sorumlu olan yetkililerince belirtilen usul ve esaslara yeterince riayet etmedikleri görülmektedir. Bu durum baz istasyonlarının kurulduğu alanda canlıların yaşamlarını tehdit etmektedir. İstasyonların yaydığı elektro manyetik alan yani radyasyon etkisiyle kalıcı hastalıklara ve ölümlere sebebiyet verebilmektedir. Bundan dolayıdır ki yönetmelik ve genelgelerde özellikle kamu binaları, okul, hastane, kreş, kışla ve park alanlarına asla baz istasyonları kurulamaz denmektedir.

Son günlerde ilimiz Şanlıurfa’da özellikle de Karaköprü ilçemizde aile parklarına, çocuk parklarına, kamufle edilerek baz istasyonlarının kurulduğu iddia edilmektedir. İbrahim Tatlıses ve Batı Akpınar  parklarında kimi evlerin çatılarında baz istasyonları kamufle edilerek kurulmasına müsaade edilmiştir. Bu duruma aileler sağlıkları tehlikeye atıldığından dolayı tepkilerini ortaya koydukları ve şikâyetlerde bulundukları halde istasyonların belirtilen yerlerden kaldırılmasına dair bir çalışma görülmemektedir.

 Bu bağlamda;

* Baz istasyonlarının kurulması hangi bakanlığın sorumluluğundadır? Bakanlık baz istasyonlarının kurulması için gerekli koşullar hususunda yeterince sorumlu davranabilmekte midir?

* Herhangi bir yerleşim yerinde kurulan GSM şirketlerine ait baz istasyonlarının elektronik manyetik alan ölçümleri hangi bakanlıkça yapılmaktadır?

*  Yapılan inceleme ve kontroller sonucunda kurulum ve ölçüm kriterlerine uymayan baz istasyonları ile ilgili ne gibi işlemler yapılmaktadır? GSM şirketlerine bu bağlamda her hangi bir yaptırım uygulanmış mıdır?

* İlimiz Şanlıurfa’ da GSM şirketlerinin kaç baz istasyonu bulunmaktadır? Bu baz istasyonlarının kaçı bakanlıklarca belirtilen kıstasları taşımakta, kaçı taşımamaktadır? Bunlar hakkında ne gibi işlemler yapılmıştır?

*İlimiz Şanlıurfa’ da özellikle Karaköprü ilçesinde kimi parklara kamufle edilerek baz istasyonları kurulduğu iddiaları doğru mudur? Doğru ise gerek bu izni veren gerekse de kuranlara dönük herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Buralarda kurulan baz istasyonları hala faaliyette midir? Kaldırılması için talimatınız olacak mıdır?

*İlimiz Eyubiyye ilçesinin batı kent mahallesi (TOKİ evleri) okul, hastane, park ve kreşin bulunduğu alanda baz istasyonu kurulacağı iddiaları vardır bu iddialar doğru mudur?

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!