olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Aydınlık\'tan yumurtalı saldırıya sert tepki

Aydınlık\'tan yumurtalı saldırıya sert tepki
CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’ya gelen CHP’li milletvekili heyetine yönelik bir grubun düzenlediği yumurtalı saldırıya sert tepki gösterdi.

Aziz Aydınlık ' Biz de Ak Partili milletvekillerine yumurta atabiliriz ama biz yumurtacı değiliz. Çünkü yumurta çözüm değildir.' dedi. Aydınlık, sivil toplum örgütlerinin yaşanan bu duruma sessiz kalmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Haber: Mehmet Kaması

Geçen günlerde Urfa’da bir grup tarafında Balıklıgöl’de yumurtalı protestoya maruz kalan CHP milletvekillerine destek için CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık basın açıklaması yaptı. Urfa’nın sorunlarını yerinde incelemek ve çözüm bulmak için gelen CHP heyetine yapılan yumurtalı protestoyu sert bir şekilde kınadı. Bu tür provokasyonların Urfa’ya çözüm olmayacağını söyleyen Aziz Aydınlık, “ biz burada siyaset yapıyoruz Urfa’nın sorunlarını çözüme kavuşturmak istiyoruz bu tür olaylar hiç kimseye yakışmaz” dedi.

Üzüldükleri tek noktanın Şanlıurfa’da STK’ların buna tepki göstermedikleri olduğu ve bu tür olaylara kim olursa olsun sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi.

“Biz önümüze atılan hiç bir şeyden korkmuyoruz”

İl Başkanı Aziz Aydınlık, “AKP belediye meclis üyesinin siyaset yapan bir insanın o hastanede gösterdiği tablo siyasete yakışmıyor. Siyasetçi değildir, hiçbir şey den de anlamıyor o çünkü gelen heyet Türkiye büyük millet meclisinin milletvekilidir.  Halkımız için gelmiş, milletimiz için gelmiş orada oturan binlerce hasta yakınları var orda herkes çoluk çocuğunun derdinde hastaların derdin de o orada kalkmış sanki siyaset yapıyor. Onlar Şanlıurfa’ya zarar veren insanlardır. Biz hayatta kabul etmeyiz onu da yapmayız onu yapsak da bizde CHP’nin gençleri sokakta 100 kişi yumurta atabiliriz. Çünkü onlar her zaman sokakta, ama biz onların milletvekillerini görünce saygı duyuyoruz çünkü onlar Türkiye Büyük Millet Meclisini temsil eden milletvekilleridir. Ben dün akşam TBMM’de bütün parti grupları bu olayı kınadığını söylemişlerdir, bende bu güzel hareketten bütün grup partililere teşekkür ediyorum. Çünkü o insanlar Türkiye’nin sorunlarının yumurta ile çözülmeyeceğini biliyorlar, ama burada 3-5 çapulcu kendini bileyen insan bunu bilmiyor. Biz bunun için CHP milletvekilleri Urfa’dan ayrılmayacaklar bu sefer 8 milletvekilleri geldiyse bir diğer sefer gelecek heyette 18 milletvekili gelir, ondan sonraki heyette 35 milletvekilleri gelir. Gerekirse CHP’nin 132 tane milletvekili Urfa’ya gelir Urfa’nın sorunlarını dinler ve hizmet edecektir. Yumurtadan de çekinmiyoruz,  genel başkanımızın önüne atılan kurşundan da çekinmiyoruz. Bu tablo bizim karakterimiz değildir ve bunların karşısında dik duracağızdır. Tek üzüldüğüm nokta STK’ların bu konuda duyarsız kalmasıdır. Bu beni bir Urfalı olarak üzüyor. Ondan sonra burada 3-5 çapulcunun yumurta atması bizlerin önünün kesilmesi basında abartılması bizleri üzmüyor. Beni bir il başkanı olarak inanın ki dünden beri yüreğim kıpırdıyor, demek ki Türkiye genelinde CHP bu memlekette gereğini yapıyor, halk arkasından gelecektir ve halkın sorunlarını dinleyip halkın yanında olacaktır. Onun içinde bunu çekemeyen insanlar, bizleri yumurta ile karşılıyor ben onların bu memleketin evlatları olduğuna inanmıyorum. Urfa’nın sorunların için gelen hangi partiden olursa olsun milletvekili milletin temsilcisidir. Biz o yumurtaları atanların kimler olduğunu da biliyoruz, kimler olduğunu da biliyoruz.” dedi.

“Herkes bu memlekette kendine çeki düzen versin”

Aydınlık, “Dün bir dilekçe verdim o insanların tespit edilmesi sayın belediye başkanına ben telefon ile görüştüm, bunun bizim ile bir ilgisi yok bunlar gençlik kollarından değildir, ama maalesef bir tanesi belediye başkan yardımcısının oğludur. Sayın başkana buradan sesleniyorum biz bu memleketin çocuğuyuz, biz yumurtalarla birbirimizi karşılayamayız yumurta atmak istersek bu memlekette yumurta atan çok olur. Onun için herkes bu memlekette kendine çeki düzen versin yumurta ile kimse karşılaşmasın belediye başkanlarımız olur, il başkanlarımız olur milletvekillerimiz olur bu memlekette birbirimize saygılı olmak zorundayız.  Saygı bilmeyen insanlara da yumurta cevabını da verebiliriz ama yumurta ile karşılamak hiç kimseye yakışmıyor. Türkiye Büyük Milet Meclisi Grup Başkan Vekilleri bunu dün akşam 4 grupta bunu kınamıştır. Biz bunu ne milletvekillerine nede Urfalılara mal ediyoruz bunu kendi bilmeyen birkaç provokasyoncuyu Urfa halkına mal etmeyelim.

“Elektrik özelleştirildikten sonra sorun çıktı”

 

Aziz Aydınlık, “Elektrik sorunu devlet özelleştirdikten sonra bir sürü sıkıntılar çıktı. Biz bu sıkıntıları DEDAŞ kendi parasını almasın demiyoruz, TEDAŞ’ta bazı sıkıntılar var bu sulama birlikleri borçlarını ödememişse bunu icraya verirsin hakkını ararsın gerekirse desteklemesinde alırsın gerekirse traktörünüde satarsın ama orda 2000 çiftçi var ise bu çiftçiler içinde 50 kişi borcunu ödememişse sen o 50 kişinin elektriğini kesersin. Sen o bütün vatandaşın suyunu kesemezsin neden kesemezsin? Urfa’da 12 milyon 800 bin hektar ekili arazi vardır, bu arazi içinde daha iki buçuk milyon arası sulanmıştır bu sulamaya eğer zamanın da 10 gün suyu kesersen çiftçinin ektiği ürünlerin tamamı heba olacaktır. Çiftçi heba olduğu zaman bizler heba olacağız, iş adamları heba olacaktır Urfa’da hiç bir şey kalmayacaktır. Urfa’nın %85 çiftçidir, çiftçi olduğumuz içinde hiç kimsenin o suyu kesme hakkı yoktur. Eğer hakkın varsa gider icraya verirsin hakkını alırsın” diye konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!