olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Askeri Tugay taşınacak mı?

Askeri Tugay taşınacak mı?
Şanlıurfa’da kenti ikiye ayıran Tugay arazisinin taşınması gündemden düşmüyor. Başkan Güvenç’in seçim öncesi verdiği “Tugay arazisi kent parkına dönüştürülecek” sözünün hayata geçirilmesi planlandığı belirtiliyor.

Ak Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in 763 projesi arasında yer alan Tugay arazisinin kent parkı haline dönüştürülmesi çalışmaları sürüyor. Güvenç’in başkanlığa seçilmesi durumunda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için hazırladığı projeler arasında Tugay arazisi yerine kent parkı ve 11 Nisan projesi de yer alıyordu. Geçtiğimiz yıl seçimi başarıyla tamamlayan Güvenç kent parkı için temaslarını sürdürüyor. Son olarak Cumhurbaşkanlığı ve askeri düzeyde temaslarını sürdüren Başkan Güvenç askeri tugay alanını kente kazandırmakta kararlı olduğu ortaya koyuyor.

 Başbakan Davutoğlu’nun  onayı alındı

AK Parti İl Başkanlarının genişletilmiş il başkanları toplantısında da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun desteği istenen Tugay’ın taşınması projesi başbakandan da onay aldığı öğrenildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Başta olmak üzere AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri ve AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı yönetiminin, AK Parti İl Başkanlarının genişletilmiş il başkanları toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu’dan ısrarla istedikleri projelerin arasın Tugay içerisine yapılacak proje yer aldı.

 Tugay arazisi taşınırsa yerine bunlar yapılacak;

Edinilen bilgiye göre, askeri tugayın taşınması ile 4 bin 273 dönüm arazi çok amaçlı olarak Şanlıurfa halkının hizmetine sunulacak.Projede Yapay gölet, Biyoloji gölet, Piknik alanları, Yüzme havuzları, Halı sahalar ,Bisiklet ve yürüyüş yolları,Masal Diyarı,Çocuk oyun alanları,Go-Kart pisti,Kütüphane, Yazlık sinema, Anfitiyatro,Planetaryum (11NisanKurtuluş savaşı, Hz. İbrahimin hayatı, Urfa’nın genel tanıtımı vs 3 Boyutlu filmlerle desteklenecek. Ayrıca çocuk oyun alanlarının da yer alacağı seçim döneminde duyurulmuştu.

 Başkan kararlı

Yerel seçimleri büyük oy farkıyla kazanan Başkan Güvenç koltuğu devraldıktan sonra söz verdiği gibi 763 projeyi hayata geçirmeye çalışıyor. Tugay arazisinin devri için Cumhurbaşkanlığı ve askeri erkan nezdinde görüşmeler yapan Başkan Güvenç görev süresi bitmeden kent parkı projesini tamamlamakta kararlı olduğunu ifade ediliyor.

  Şanlıurfa Fırat’la da buluşacak

 

Başkan Güvenç’in 763 projesinden biri de Karakoyun’da Sandal Sefası sözü. Projede; Urfa’nın kuruyan Karakoyun, Çavsak ve Akpınar dereleri Fırat’ın suyu ile buluşturacağı belirtiliyor. Seçim öncesi önemli projelere vurgu yapan Başkan Güvenç, “Bu alanlarda yapılacak peyzaj ve sosyal donatılarla Şanlıurfa yeni cehre kazanacaktır” demişti.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!