olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Aşevi hayırseverlerin yardımlarını bekliyor

Aşevi hayırseverlerin yardımlarını bekliyor
Şanlıurfa’da 23 yıl önce gönüllü birkaç kişinin girişimiyle kurulan Aşevi, ramazan ayı öncesinde kapılarını yoksullara açmaya hazırlanıyor. Aşevi Başkanı Aziz Kutluay, Hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, hayırsever vatandaşların yardımlarını beklediklerini söyledi.

Ahmet Meral/Şanlıurfa OLAY

 1993 yılında yoksul ailelere yardım amacıyla kurulan Şanlıurfa Gönüllü Kuruluşlar Aşevi bu yıl itibariyle yılın 12 ayı boyunca yaklaşık bin aileye sıcak yemek yardımı yapacak. Bir iki aylık tadilatın ardından ramazan ayında tekrar çalışmalara başlayacaklarını belirten Aşevi Başkanı Aziz Kutluay, Aşevinin bu yıl 23 yılına girdiğini hatırlattı.

 Kazanlar kaynamaya başlayacak

23 yıllık bir aşevini ayakta tuttuklarını belirten Kutluay, “Bir tadilat çalışmalarımız vardı. Çalışmalarımız bitti. Şimdi, Ramazan ayına hazırlanıyoruz. Kazanlarımız tekrar kaynamaya başlayacak. Muhtaç ailelere, dul,  yetimlere, mahkûm, asker eşlerine buradan yemek ve giysi yardımı yapacağız. Elimizden geldiğince et yardımı da yapacağız. Bu yardımlarımız devam edecek. Bu yardımları devam ettirmeye çalışıyoruz. Bunun içinde hayırsever vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz. Zekat, fitre, sakada ve diğer yardımlarının rahat bir şekilde buraya yapabilirler. Bunların yanında adak kurbanları varsa burada kesiyoruz " dedi.

 Amacımız geleni boş çevirmemek

Aşevi olarak  Ramazan sonrasında da yılın 12 ayında ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye devam edeceklerini belirten Kutluay, “ Her zaman dediğim gibi yine diyorum. İsteriz ki burası aşevi değil iş evi olsun ve hiçbir muhtaç kalmazsın. Bizde burayı kapatalım. Fakat maalesef ilimizde buna muhtaç insanlar var. Sıcak yemek onlarında hakkı özellikle Ramazan ayında bu olmazsa olmaz. Bu yıl ise hiç ara vermeden yılın 12 ayı kazanların kaynayacak. Amacımız geleni boş çevirmemek. Bin 300 aileye çıktığımız oluyor. Özellikle Suriyelilerin ilk geldiği zamanlarda tüm imkanlarımızı kullanarak bu ailelerde yardım ulaştırdık. Tabi şuanda o görevi AFAD üslendi, biz sadece kendi yoksulumuza yardım ediyoruz. Bizlere yardım eden hayırseverlerimiz desteklerini sürdürüyor. Diğer hayırsever vatandaşlarımızın da yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!