olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Arınç, Şanlıurfa\'da konuştu

Arınç, Şanlıurfa\'da konuştu
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Şanlıurfa’da milletvekili adayları il ve ilçe teşkilatıyla kahvaltılı toplantıda buluştu. Arınç, “AK Parti’nin 7 Haziran Genel seçimlerinde Şanlıurfa’da yüzde 60’ın altına düşmemesi gerekiyor. Düşerse mahcup oluruz. Şanlıurfa’ya yakışmaz” dedi.

Aziz Budak/Şanlıurfa OLAY

 Şanlıurfa'ya çeşitli temaslarda bulunmak için gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,bir otelde parti teşkilatıyla bir araya geldi.Toplantıda konuşan Arınç, geçmiş dönemlerdeki seçimlerde AK Parti'ye destek veren Şanlıurfa halkına teşekkür etti.  Arınç’ın konuşmasından önemli satır başları şöyle;

 KEŞKE TÜRKİYE’NİN TÜMÜ ŞANLIURFA GİBİ OLSA:Bazen bakıp diyorum, keşke Türkiye’nin tümü Şanlıurfa gibi olsa. 2011’de yüzde 63, 2007’de yüzde 60, 12 Eylül 2010 referandumu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yerel seçimler. Şanlıurfa tüm seçimlerde AK Parti’ye büyük destek verdi. 2009 yerel seçimlerinde bağımsız aday kazandı. Onunla da inancımız, düşüncemiz, kökenimiz aynıydı. Yine AK Parti’nin kazandığı söylenebilir. Bazen bakıp diyorum, keşke Türkiye’nin tümü Şanlıurfa gibi olsa’.

 ÇITAYI DÜŞÜRMEYECEĞİNE İNANIYORUM:AK Parti’nin 7 Haziran Genel seçimlerinde Şanlıurfa’da yüzde 60’ın altına düşmemesi gerekiyor. Düşerse mahcup oluruz. Şanlıurfa’ya yakışmaz. Yüzde 25 oy almış bir ilin, yüzde 30 oy alması başarıdır da, yüzde 65’lere çıkmış bir şehrin gram altına düşmesi düşünülemez, kabul edilemez.  Şanlıurfa’nın çıtayı düşürmeyeceğine inanıyorum. 7 Haziran akşamı Şanlıurfa’nın büyük bir zafer müjdesi olduğunu inşallah hepimiz göreceğiz.

 HERKES BİRİNCİ SIRAYI BEKLİYOR:2011’de geldiğimde ve gelmeden önce de hayret etmiştim. 350 aday adayı vardı. Bu Türkiye’de yüksek bir rakamdı. Şanlıurfa’da 350 aday varmış dediler, gerçekten öyle mi dedim, doğru dediler. Şanlıurfa’da bir çekişme hissettim. Herkes birinci sırayı bekliyor. Nasihatlerde bulundum. Dedim ki bakın biz birinci sıraya bir kişiyi yazacağız. Yetkili de değilim ama elime bir kağıt, kalem verseler, bana 12 kişilik bir liste yapın deseler, ben mecburum 1. Sıraya bir kişi yazmaya.  1, 2 ve 3. sıraya otuzar kişi yazsanız bile yetmiyordu. Seçmek kolay bir iş değildir. Bize düşen kötünün içinden iyiyi seçmek değil, iyinin içerisinden en iyiyi seçmektir. Herkesin siyah olduğu bir yerde beyazı fark edersiniz, seçersiniz. Herkesin beyaz olduğu bir yerde başka şeylere de dikkat etmeniz lazım.

 DAVUTOĞLU’NUN ARKASINDA SAF TUTTUK:‘İlk defa kurucu genel başkanımız Tayyip Erdoğan’ın olmadığı bir seçim yapıyoruz. 1348 imzayla Ahmet Davutoğlu’nu aday gösterdik. Genel Başkanımız yaptık. Benimsedik. Arkasında saf tuttuk. Bu davada seninleyiz dedik. Bizim başarımızın birkaç sırrı var. Bu partiyi kurarken milletimize söz verdik. ‘Ey millet, biz cesur olacağız. İlkeli kararlı olacağız. Bastığım yerde sabit kalacağız. Senden bir emanet bana verirsen, emanetini yarı yolda bırakmayacağım. Asker şöyle demiş, bu böyle demiş, hiç birisine karşı boynumu eğmeyeceğim. Şapkamızı alıp kaçmayacağız. Geçmişte gördüğümüz tüm korkak siyasetçiler bir yana dursun, biz cesur siyasetçi olacağız. Bize emanetini verdiğinde gözün arkada kalmayacak.’ Bunu söyledik millete. Şanlıurfa’nın son 12 yılda aldığı hizmeti bir tarafa, son 100 yılda aldığı hizmeti bir kenara koyun. Bizim ki dağın tepesi, öbürü çukurun dibi gibi kalır’ dedi.

 KİMSE BİZİ SUÇLAMASIN ÇÜNKÜ:"Bu seçimlerle de yine yaptıklarımızla milletimizin önündeyiz. Yapamadıklarımızdan dolayı da kimse bizi suçlamasın çünkü başladıklarımız var, 2023'e kadar yapacaklarımız var, hedeflerimiz var. Millet hizmete bakarsa bize oy verecek, millet cesaretimize bakarsa bize oy verecek. Millet ayrımcılıkları kaldırdığımız, gözyaşları dindiği içinde bize oy verecek. Millet bu yapılan hizmetlerden memnun, bize de çalışmak düşer" diye konuştu.

 BİZ GİDERSEK DAHA İYİSİ GELECEK Mİ? :"AK Parti bir yanlış mı yaptı, hizmetinde bir eksiklik mi var, her şey çok iyi. Biz gidersek daha iyisi gelecek mi? Öyle bir şey olsa ben bugünden hazırım. Herkes AK Parti'den daha iyi bir partiyi bulsun, ama bir şartla onu da tek başına iktidara getirsin. Bu ülkede ne yapıldıysa tek başına iktidarda yapıldı. Öyle 3-4 parçalı koalisyonlarda bir şey yapamayız. Eski koalisyonları hatırlayın. Çok kötü dönemlerdi, geride kaldı."

 HÜKÜMETİ DEVİRMEYE GELENLER VAR:Akla zarar, bunlar gelecekte hükümet kuracakmış. Böyle bir hükumetin tadı olur mu, yapacağı bir şey olur mu, hayırlı bir işe imza atar mı? Bunlar birbirleriyle anlaşabilir mi? Peki; AK Parti'ye karşı bu koalisyon ihtimaliyle bile konuşan insanlar, ülkeye fayda mı getiriyor zarar mı? Şüphesiz zarar getiriyor. O zaman gözümüzü iyi açacağız. Siz teşkilat mensuplarısınız, hep koşacaksınız. Bu ülkeyi koalisyonlara teslim etmeyelim. Aslında biz geliyoruz ama daha güçlü gelelim, gelelim de sizin bize vereceğiniz yetkililerle çok daha güçlü adımlar atalım. Yeni bir anayasa yapalım, anayasa içine çok güzel hükümler koyalım, Türkiye'yi nasıl yönetebileceğimize anayasa da yer verelim. Sen, beni güçsüz bir hükumet yapacaksan, bak arkadan güçsüz hükümeti devirmeye gelenler var. Onlara fırsat vermeyelim.

 KÜFÜRLERLE KARŞILIYORLAR AK PARTİ'Yİ:Bir tarafta paralel devlet yapılanması, bir tarafta başka tuzaklar, sadece bugün AK Parti'ye karşı birleştiler. Karşımızda 3 parti var; CHP, MHP ve HDP. Bunların tek düşmanı kim, kime karşı konuşuyorlar? Eleştirmek şöyle dursun hakaret ve küfürlerle karşılıyorlar AK Parti'yi. MHP'nin HDP hakkında hiç kötü bir söz söylediğini duydunuz mu, hiç HDP'nin MHP hakkında eleştiride bulunduğunu gördünüz mü? Halbuki bunlar muhalefet partisi. Birbirinin tabanından oy almaya çalışıyorlar. Bir CHP'nin HDP, HDP'nin ise CHP aleyhinde bir sözünü duydunuz mu? Üçü birbirlerini çok seviyor, tek düşmanları var; o da AK Parti. Bu durum Türkiye'deki tuzağı göstermek bakımından çok önemli.Elini vicdanına koyacaksınız, oyunu kullanacaksın. Hiç bir baskı kimseyi korkutmasın. HDP barajı aşarsa milletimiz oy verdiği için aşmış olsun, barajı aşamazlarsa da millet oy vermediği için aşmamış olsunlar. Demokrasilerde sandık ve seçim önemlidir.

Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili adayı Nurettin Nebati, İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,  AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Abdülkerim Gök, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Av. İsmail Demirbaş,  AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü ve AK Parti Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı Filiz Balamir Dereli katıldı.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!