olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

“Ara ekimle stadımız eski haline gelecek” (VİDEO)

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, fileyle korumalarına rağmen aşırı sıcaklardan dolayı kuruyan 11 Nisan Stadyumunun ara çim ekimi ile en yakın zamanda eski haline geleceğini söyledi.

RÖPORTAJ:MEHMET HALHALLİ

FOTO/SELAHATTİN ÇİFTÇİ

Şanlıurfaspor ile Karaköprü Belediyespor'un maçlarını oynadığı 11 Nisan stadyumu çimleri, aşırı sıcaklar nedeniyle kuruma noktasına geldi.  Bizde Şanlıurfa Olay Gazetesi olarak 11 Nisan Stadyumunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş ile yaptığımız röportajda çimlerin neden kuruma noktasına geldiği ve Şanlıurfaspor yönetiminin açıklamalarını sorduk.

İşte o röportaj;

 

Çimleri korumak için neler yaptınız?

Bizler çimlerin korumaması için arayışlar içerisine girdiklerini söyleyen Keşküş, “Arayışlarımızın neticesinde fileli koruma yöntemini bulduk. Eğer biz file yöntemini yapmasaydık. Sahayı büyük ihtimal ağustos ayının başlarında komple kaybederdik. Ara ekim ve kumlama çalışmalarımız neticesinde sahanında birçok yerinde filizlerde patlama oldu. Belki stadımız bir Wembley stadı değil ama Karaköprü maçına kadar sahanın durumu fevkaladeydi. Bu konuyla ilgili raporlarımız ve görüntülerimiz zaten mevcut. O iki maçta sahanın üzerini açmamız bir anda düşünün 10 -12 saat boyunca siz sahayı güneşten koruyorsunuz ve birdenbire 10 saat boyunca güneş ışınlarına maruz kalıyor. İster istemez kavurucu sıcaklar bu sene fazla olunca biliyorsunuz son 50 yılın en sıcak iklimini yaşıyoruz. Dolayısıyla sahada deformasyonlar oldu.

 

Stad ne zaman eski haline döner?

 “İnşallah 15-20 gün içerisinde geçen sene stadı fevkalade hale getiren ekip bu yılda eski haline getirecek. Bu kadar korkulacak bir durum yok. Dediğim gibi Gençlik Spor İl Müdürlüğü hepimizin ortak paydasıdır. Herkese aynı uzaklıkta ve yakınlıktadır.

 

Urfaspor yöneticileri bize Komplo kuruldu şeklinde bir açıklaması oldu bu durumu ne diyorsunuz?

“Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak bizim kimseye komplo kurmak gibi başarısını gölgelemek gibi bir şansımız olamaz.   Çünkü Urfaspor'un başarısı emin olun Gençlik Spor İl Müdürlüğünün başarısıdır.”

 

Bu hafta maçlar statta oynanacak mı?

Maçın oynanıp oynanmasına karar verecek kişi biz değiliz.Burada ev sahibiyiz, mevcut evimiz burasıdır. Eğer Şanlıurfaspor müsabaka yapmak isterse yapacak ama dünkü görüşmelerimiz de başkanımız ve hocamızın düşünceleri saha çok kötü olduğunu söyleyerek bu hafta maç yapmak istemiyoruz noktasındaydı. Artık onlardan gelecek kararı bekleyeceğiz.

 

Peki Gaziantep'in stadının çimleri neden kurumuyor?

“Bizim çimlerimiz ince, narin ve tamamen doğal olduğu için aşırı sıcaklara karşı dayanaksız. Çevre illerimizin büyük bölümünde çimler sıcaklardan zarar görmüş. Mesela Adıyaman olsun Mardin olsun yaptığımız görüşmeler de aynı dertten muzdaripler. Gaziantep stadına gelince onlar hiprit ve sentetik çim kullandıkları için daha dayanaklı oluyor. Hibrit çimin maliyeti 2 milyonun üzerinde, eğer böyle bir ödenek çıkarırlarsa bizde Gaziantep ve Beşiktaş'ın stadı gibi hibrit çim ekeriz.”

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!