olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Antep’te açılmak üzere Urfa’da tek çivi çakılmadı

Antep’te açılmak üzere Urfa’da tek çivi çakılmadı
Şanlıurfa Milletvekilleri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaret etmesinin ardından yaptığı açıklamada, Şanlıurfa şehir Hastanesi projesini görüştüklerini belirtmişti. CHP Şanlıurfa milletvekili Aziz Aydınlık da öyle bir projenin olmadığını iddia etti.

(İbrahim Halil ASLAN-Ali ÇETİNKAYA/ÖZEL HABER/Şanlıurfa OLAY)

Türkiye’nin birçok kentine şehir hastanesi açılırken, Gaziantep Şehir Hastanesi inşaat çalışmaları da büyük oranda tamamlandı. Şanlıurfa’da yapılması söylenen şehir hastanesinin yerinde ise yeller esiyor.

YAPILDI YAPILACAK DENİLDİ BİR TÜRLÜ BAŞLANMADI

Şanlıurfa Şehir Hastanesi için en son yapılan planlamanın ardından Sağlık Bakanlığı’nın bu hastanelerin yapımını kendi bünyesine almasının ardından tekrar durduruldu. AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da Şehir Hastanesi’nin yapımına başlandığını söylemiş, Erdoğan da Şanlıurfa’daki mitingde Şanlıurfa Şehir Hastanesinin son sürat devam ettiğini söylemişti. Ancak mitingin ardından inşaat çalışmalarını merak eden Şanlıurfalılar, gittiği hastane alanında herhangi bir çalışma olmadığını gördü. Her seferinden başlandı başlanacak denilen şehir hastanesinin yapımına bir türlü başlanmadı. AK Parti Şanlıurfa milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptıkları görüşmenin ardından çalışmaların başlaması için söz aldıklarını dile getirmişti.

Şanlıurfa Şehir Hastanesi için belirlenen alan

AYDINLIK: ŞEHİR HASTANESİ YAPILMAYACAK

Türkiye’de yapılan şehir hastanelerinin tümünü yapan öze firmayla sözleşmeler feshedildi. Sağlık Bakanlığı, artık şehir hastanelerini kendi bütçelerinden yapacaklarını açıklamasının ardından gözler Şanlıurfa şehir hastanesine çevrilmişti. Sağlık Bakanlığı’nın bu açıklamasının ardından Gaziantep şehir hastanesinde çalışmalar hızlandırılırken, Şanlıurfa için ise tek bir adım atılmadı. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa şehir hastanesinin yapılmayacağını iddia etti. Projenin iptal edildiğini belirten Aydınlık, “O proje iptal oldu, Sağlık Bakanlığı kendi bütçesiyle şehir hastanelerini yapacağını söylüyor ama o da boş. Şanlıurfa’ya şehir hastanesinin yapılacağını düşünmüyorum” dedi.

Gaziantep Şehir Hastanesi

ŞEHİR HASTANESİ NEDENİYLE BAŞKA HASTANELERİN YAPIMI DA DURDURULDU

Karaköprü Seyrantepe Mahallesi ve Mehmetçik Mahallesinde de yapımı planlanan hastaneler, şehir hastanesi projesi nedeniyle iptal edilmişti. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Seyrantepe Mahallesinde hastane yapılması için çok girişimlerde bulunduklarını belirterek, bu girişimlerin şehir hastanesi nedeniyle durdurulduğunu söyledi. Yapımına her seferinde başlanacağı söylenen şehir hastanesine tek çivi çakılmaması Şanlıurfalıların tepkisini çeker, AK Parti milletvekilleri kısa süre içerisinde çalışmalara başlanacağını savunuyor. CHP Milletvekili Aydınlık ise, bunun bir hayal olduğunu düşünüyor. AK Parti Milletvekili Fakıbaba, Bakan Koca’nın söz verdiğini ancak bu vekillerin de ivedilikle takip etmesi gerektiğini söylerken, şehir hastanesi için mevcut durumda bir adım atılmadı.

Şanlıurfa Şehir Hastanesi Projesi

ANTEP ŞEHİR HASTANESİNDE SONA GELİNDİ

Şanlıurfa’nın komşu ili olan Gaziantep’te şehir hastanesi çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği şehir hastanesinin 2021 yılında hizmete açılması hedefleniyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Şehir Hastanesinde trafik yoğunluğunun olmaması için yol çalışmalarına ağırlık verdiğini ifade etmişti. Şanlıurfa’nın yanı başında bulunan Gaziantep’te şehir hastanesinin açılmak üzere olduğunu, Şanlıurfa’da ise tek çivi çakılmadığını belirten vatandaşlar, milletvekili ve bürokratların yoğun bir çaba sarf ederek kente şehir hastanesi kazandırmasını istedi.

YAPILACAK MI YAPILMAYACAK MI?

Açılması halinde Şanlıurfa’nın sağlık konusundaki yükünü büyük oranda hafifletmesi beklenen Şanlıurfa Şehir Hastanesi, AK Parti ile CHP milletvekillerinin karşı karşıya getiriyor. Kentteki kapalı hastanelerin durumunun ne olacağı da henüz bilinmezken, bu hastanelerin kaderinin de şehir hastanesine bağlı olduğu düşünülüyor. CHP’li vekil Aydınlık, Şanlıurfa’da sağlık sorunlarının arttığını belirterek, AK Partili vekillere yüklendi. Şehir Hastanesi için umutlu olmadığını belirten Aydınlık, Şanlıurfa’nın bu konuda mağdur olduğunu söyledi. AK Partili Fakıbaba da Şanlıurfalıları hiçbir şekilde mağdur etmeyeceklerini ve gerekli sağlık hizmetini sunmak için şehir hastanesinin yapılması için yoğun çaba içerisinde olduklarını söyledi. Vatandaşların bir kısmı da Şehir Hastanesinin yapımı için umutlu olurken, büyük bir kısmı da hastanenin Şanlıurfa’da yapılmayacağını düşünüyor.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!