olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Anadolu Arapları İdlib saldırısını kınadı

Anadolu Arapları İdlib saldırısını kınadı
Anadolu Arapları Derneği yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Atom bombasının yüzyıllar önce formülünü bilen Müslüman bilim adamlarını engelleyen ‘zalimin eline geçerse zalimin hükmü daim olur’ anlayışı günümüzde gerçeğe dönüştü. Artık kitle imha silahları zalimlerin elindedir.” denildi.

Haber: Murat Doğan

Geçtiğimiz gün Suriye'nin batısındaki kente bağlı Han Şeyhun kasabasına rejim veya Rus uçakları kimyasal bomba atılmıştı. Hayatını kaybeden 100'den fazla sivil arasında çok sayıda çocuk da vardı. Saldırıdan etkilenen 500'den fazla kasaba sakini boğulma tehlikesi geçirdi ya da nefes almakta zorlandı.

Anadolu Arapları Derneği yaptığı yazılı basın açıklamasında duruma tepki göstererek yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı.

‘İSLAM’IN GELİŞİ İLE BİRLİKTE SAVAŞ HUKUKU KURALLARI EVRENSEL BİR BOYUT KAZANMIŞTIR’

Dernek genel merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Batılıların savaş hukukundan yalnızca Batılıların yararlandığı belirtilerek, “Tarih savaşların şekillendirdiği bir olaylar silsilesidir. İnsanlar Habil ve Kabil’den beri çeşitli gerekçelerle bazen haklı bazen haksız yere birbirleri ile savaşmıştır. Bütün dinler, kültürler ve medeniyetler savaşın kuralları ile ilgili tezler üretmiş kurallar koymuştur. Ekseriyetle dinler ve medeniyetler savaşı yok etmenin ya da belli sınırlara hapsetmenin yolunu aramışlardır. İnsanlık savaşı bilgi iletişim ve diyalogla durdurmanın peşine düşmüştür. Araplarda İslam öncesi devirlerde haram aylar adı verilen savaş ve düşmanlığın bir kenara bırakıldığı maişet ticaret, ziyaret ve ibadetler için savaşın yasaklandığı kurallara sahipti. O devirlerde bile savaşamayanlara ve çocuklara dokunulmazdı. Teslim olan düşmana dokunulmazdı. İslam’ın gelişi ile birlikte savaş hukuku kuralları evrensel bir boyut kazanmıştır. İslam başta savaşamayan ve teslim olanlar olmak üzere savaşta binaların hayvanların ağaçların ve ekinlerin tahrip edilmesini yasaklamıştır. Savaşı haklı savaş ve nefsi müdafaa sınırlarına çekmiştir. Tarihte o zamana kadar görülmemiş bir barış ve insancıl bir ortam oluşmuştu. Günümüzde ağırlıklı olarak batı medeniyetinin savaşı sınırlandırma girişimleri batı medeniyetinin kendi eliyle darbelere uğramıştır. Batılı güçler savaş hukukundan yalnızca batılıları yararlandırarak savaş hukukuna en büyük zararı vermişlerdir.” ifadeleri kullanıldı.

‘ARTIK KİTLE İMHA SİLAHLARI ZALİMLERİN ELİNDEDİR’

Yine aynı açıklamada kitle imha silahlarının zalimlerinin elinde olduğuna dikkat çekilerek, “Başta nükleer silahlar olmak üzere kimyasal ve biyolojik silahlar Batının eliyle insanlığın başına bela edilmiştir. Atom bombasının yüzyıllar önce formülünü bilen Müslüman bilim adamlarını engelleyen ‘Zalimin eline geçerse zalimin hükmü daim olur’ anlayışı günümüzde gerçeğe dönüştü. Artık kitle imha silahları zalimlerin elindedir. Batı medeniyeti ve onun genetik kodlarını taşıyan doğulu birçok devlet bu silahları mazlumların ve askerlerin üzerinde denemekten alıkoyacak bir güç kalmamıştır maalesef. 1. Dünya savaşı ile başlayan Japonya’ya atom bombası atılması ile devam eden ve yakın tarihte Irak’ta denenen kitle imha silahları 6 yıldır Suriye de süren insanlığın utancı olan savaşta da kullanıldı. Ölenlerin çoğunun çocuk ve savunmasız sivillerin olduğu bu saldırının failleri başta ABD ve Rusya olmak üzere Esed’e destek veren Müslim, gayrimüslim tüm güç ve ittifaklardır.” açıklaması yapıldı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!