olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Akşemsettin mahallesinde tapu sorunu çözülüyor

Akşemsettin mahallesinde tapu sorunu çözülüyor
Şanlıurfa\'nın Eyyübiye İlçesine bağlı Akşemsettin Mahallesi muhtarı Ahmet Eskiler, mahalle adına yaptığı hizmet ve çalışmalarını gazetemize değerlendirdi.

RÖPORTAJ:AZİZ ÇİFTÇİ

Akşemsettin Mahallesi Muhtarı Ahmet Eskiler, 60 yaşında olmasına rağmen yaklaşık 40 bin nüfusu olan mahallenin menfaatleri için her çalışma ve etkinlikte katkılarıyla dikkat çekiyor.  Yapılan bütün sosyal etkinliklerin ve mahalle çalışmalarının içerisinde olan Muhtar Eskiler, yaşına rağmen aktifliğiyle dikkat çekip takdir topluyor.

Kamu kurum ve kuruluşu çalışanıymış gibi çalışan muhtar Eskiler, yol, elektrik, su arızalarında problem giderilene kadar işin peşini bırakmıyor. Muhtar Eskiler, mahalle halkından herhangi birinin su ve elektriğinin olmaması durumunda rahat olamayacağını çözüm noktasında 24 saat esasına göre çalıştığını ifade ediyor.

Mahallenizde yıllardır süregelen bir ''yüksek gerilim trafo merkezi sorunu'' bulunuyor. Bu sorunun çözümü için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?.

“Her fırsatta belediye başkanları,  milletvekilleri ve üst yetkililerinden trafo merkezinin kaldırılmasını istedim. Ankara'da Ak partili milletvekili Mahmut Kaçar, toplantı esnasında mahallemde bulunan trafonun kaldırılması için çalışmaların başlatıldığını söyledi.Yüksek gerilimin mahalleye zarar verdiğini söyledim ve bu çalışmanın daha hızlı yapılmasını rica ettim”

Altyapının yüzde 60'ı tamamlandı

Mahallenizde altyapı sorunları olan bir mahalle bu sorunların çözümü için belediye yetkililerinin ne gibi çalışmaları oldu?.

“ Mahallemizde bir altyapı sorunu vardı, sorunların üzerinde durduk ve bu yıl altyapının yüzde 60'ı tamamlandı. Altyapı çalışmaları devam etmekte bu konuda bizi yalnız bırakmayan Eyyübiye Belediyesi'ne teşekkür ederim. Ayrıca kilit taşlı olan SSK Caddesi Asfalt olma yolunda. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi bize söz vererek caddenin asfalt olacağını söyledi. Umarız en yakın zamanda Başkanımız çalışmalara start verir. Mahallem adına Başkan Çiftçi'ye teşekkür ederim”

Su problemi sona eriyor

Mahallenizde yaşanan bir su sıkıntısı var mı? Bu sıkıntının büyüklüğü ne kadardır?.

“İki yıl gibi kısa bir sürede birçok sorunun üstesinden geldik. Her sorunu kendi sorunum gibi görüyorum, gece veya gündüz hiç fark etmez mahalle halkımın her zaman hizmetindeyim. Mahallenin dağ kısmında bulunan bir çok hanede su sıkıntıları oluyordu. Bu problem için çok uğraştım Büyükşehir Belediyesi bize yardımcı oldu. Şuanda çalışmalar devam ediyor su problemi Büyükşehir Belediyesinin desteği ile sona eriyor”

Birçok kenar mahallede gece aydınlatması sorunları yaşanıyor. Sizin hizmet alanınızda da böyle bir sorun yaşanıyor mu?.

“Mahallenin aydınlatmaları çalışmıyor veya bozulmuştu, kurumu sıkıştırdık ve üstünde durduk. Şu anda aydınlatma sorunumuz neredeyse yok gibi. Arıza ekibindeki arkadaşlar yardımcı oldu hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim”

Tapu sorunu çözülüyor

Mahallenizdeki tapu sorunu giderildi mi? Giderilmesi için çalışmalar ne aşamada?.

 “Geçenlerde Eyyübiye Belediyesi Başkanı Mehmet Ekinci ile 240 tapuyu sahiplerine verdik. Geri kalan tapularında çalışmalarını takip ediyorum kısa zaman içerisinde onları da sahiplerine ulaştıracağız”

MAHALLEMİZDE ÇOK AMAÇLI SALONUMUZ YOK

Peki Mahallenizde eksikliğini hissettiğiniz bir eksiklik var mı?.

“ Mahallemizde çok amaçlı salonumuz yok. Şu anda yer arayışındayız belediyeye de bu isteğimizi illettik. Bir yer arıyoruz ve uygun bir alan bulunduğunda örnek bir çok amaçlı salonumuz olacağını söylemek istiyorum.Diğer mahallelere göre nüfus sayımız oldukça yüksek elektrik, su ve diğer ödemeler için bir ödeme noktası istiyoruz mahalle sakinlerimiz bu sorunun çözülmesi için sürekli bana geliyorlar.” 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!