olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

'Akıllı Hastane'nin eksikliği bir türlü bitmiyor...

'Akıllı Hastane'nin eksikliği bir türlü bitmiyor...
1 Ağustos 2016 tarihinde hizmete açılan 850 Yatak kapasiteli Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde aradan geçen 1 yıla rağmen eksiklikler giderebilmiş değil.

Mutlu Güneş/Şanlıurfa OLAY

Şanlıurfa Sivil Toplum İzleme Platformu Başkanı Faruk Akbaş da konuyu sağlık Bakanlığı, Bakan Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba ve ileterek çözüm istedi.

İlk olarak doğum ve çocuk hastalıkları bölümleri açılan zamanla yeni servisler eklenen Hastanede Anju ünitesinin bulunmaması şikâyetlere yol açıyor.Şanlıurfa Sivil Toplum İzleme Platformu Başkanı Faruk Akbaş DA konuyu sağlık Bakanlığı, Bakan Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba ve ileterek çözüm istedi.

Akbaş, bir yakınının karşılaştığı olayı şöyle anlattı:

’‘Bir yakınım kalp krizi geçirmiş, acilen Eyyübiye’deki Hastanesine kaldırılmışlar.. İlk müdahaleden sonra, anjiyo yapılmasına karar verilmiş ancak anjiyo ünitesi olmadığından Üniversite Hastanesi‘ne götürülmesine karar verilmiş.Hasta apar topar Fakülteye götürülürken, yakınlarım perişan bir halde beni arayıp bilgi verdiler. Bende yıkıldım. Hem hasta yakınım için hem de koskoca hastanemde olmayan anjiyo ünitesi için.Yetkilileri aradım; sağolsunlar, çok kibar bir şekilde karşılayıp gerekli bilgileri verdiler... Ünitenin alım safhasında olduğunu, en kısa sürede gelmesini beklediklerini ifade edip yakınım için üzüntülerini belirttiler.Sn.Bakanım, Sn.Vekillerim, Sn.siyasetçilerim, Urfam için yüreği çarpan canlar yarın çok geçtir.. Bugünden acil bir şekilde iki anjiyo ünitesinin Eyyübiye‘deki Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne  kurulmasını sağlamalıyız. Hiçbir bedel bir insanın hayatından önemli değildir.‘‘

Hastanenin tanıtımı

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi resmi internet sitesinde, mevcut imkanlar şöyle anlatılıyor:''Bilimsel gelişmelerin ışında mesleki bilgi ve becerileri arttırmayı vizyon edinen hastanemizde Seminer ve toplantıların düzenlenmesi için 180 kişilik büyük bir konferans salonunun yanı sıra, hizmet içi eğitimlerde kullanılmak üzere 80 kişilik eğitim salonumuz mevcuttur. Hastalarımızı tıpkı bir misafir gibi karşılayıp daha konforlu bakım alabilmeleri ve sağlıklarına bir an önce kavuşabilmeleri için hastanemizin tüm tefrişatı olabildiğince ergonomik ve son teknolojik cihazlar kullanılmıştır. Bu kapsamda Hastanemizde hizmet veren güvenlik, yemek, temizlik ve bilgi işlem hizmetleri satın alma yoluyla karşılanmaktadır.

Hastanemiz genelinde ısıtma- soğutma için merkezi sistem kullanılmaktadır. Bu sistemlerin periyodik bakımı da hastanemiz bünyesince gerçekleşmektedir.Hastanemizde toplam 400 hasta odamız mevcut olup, her odamızda banyo, WC ve TV bulunmaktadır. Her yatak başında hasta paneli bulunmakta, bu panellerde merkezi oksijen ve gaz sistemi yer almaktadır.Kaliteli ve temiz Ameliyathane hizmetleri sunabilmek adına 2 tanesi doğum acil olmak üzere toplam 18 ameliyat odamız mevcuttur. Merkezi ameliyathanede pre-op ve post-op odaları ile ameliyat öncesi ve sonrası hasta izlemleri yapılmaktadır. Merkezi sterilizasyon ünitesine sahip ameliyathanemizde her türlü ameliyatın yapılabildiği modern bir komplekstir. Ameliyathanemiz hastalarımıza 24 saat hizmet vermektedir.

Acil servisimiz il, ilçe ve komşu ülkelerden gelen hastalarımıza hizmet verilmektedir. Kadın doğum, Çocuk ve Erişkin olmak üzere 3 kapsamda yer alan acillerimizde 24 saat alanında uzman hekimler hizmet vermektedir.Hasta hakları birimimizde çalışan sosyal çalışmacı ve psikologlar tarafından hastalarımızdan alınan görüş ve öneriler doğrultusunda sürekli yenilikçi ve değişime açık hizmet sunmaktayız.Hastanemizde telefonla ve online randevu alınabildiği gibi, online laboratuar sonuçları da verilmektedir. Görüntüleme ünitesinde yer alan röntgen, BT, MR gibi tetkikler digital ortamda çekilmekte, depolanmakta ve PACS sistemi sayesinde tüm bilgisayarlardan görülmektedir.Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında evde bakım ihtiyacı olan hastalarımız, sağlık personellerimiz tarafından muayene edilmekte, gerekiyorsa yara bakımı ve küçük cerrahi işlemleri yapılmakta, tetkik ve tedavileri için gerekli işlemler yapılmakta ve eğer ileri tetkik ve bakım ihtiyacı söz konusu olduğunda herhangi bir ücret talep edilmeksizin hastanemiz tarafından transferi gerçekleştirilmektedir.''

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!