olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Akçakale\'de Ramazan ayı hazırlıkları

Akçakale\'de Ramazan ayı hazırlıkları
Akçakale Belediyesi, Ramazan ayında namaz kılmak için camilere giden vatandaşların dini vazifelerini daha rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için, ilçe genelindeki tüm camileri haşere ve sineklere karşı ilaçlıyor.

Akçakale Belediyesi, Ramazan ayı dolaysıyla ilçede bulunan tüm camilerde ilaçlama ve dezenfekte çalışması başlattı. Yeni sanayi camisi ile startı verilen dezenfekten çalışmasında bakterileri yok eden ve insan sağlığına hiçbir şekilde zararı olmayan ortamı temizlemeye ve güzel kokmasını sağlayan ürünler kullanıldı. Manevi duyguların en yoğun yaşandığı Ramazan ayında ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarla dolup taşan camileri haşerelere karşı ilaçlamak için kolları sıvayan Akçakale Belediyesi, bir hafta içinde 30 caminin ilaçlamasını bitirdi. İlçe genelindeki tüm camilerde devam edecek ilaçlama çalışmaları ile camilerin halı ve duvarlarında bulunan mikrop, bakteri ve virüsler yok edilirken, kötü kokularda giderilecek. Camilerin yansıra ilçe genelindeki tüm çöp konteynırları da temizlenip ilaçlandıktan sonra Akçakalelilerin daha rahat, haşere sinek ve sivrisinekten uzak bir yaz geçirmeleri hedefleniyor.

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan yaptığı yazılı açıklamada; “Akçakale Belediyesi olarak ilçedeki camileri vatandaşların ibadetlerini daha rahat ve nezih bir şekilde yapabilmeleri için ilaçlıyoruz. Sıcak yaz günlerinde üreyen haşerelere karşı yapılan ilaçlama çalışmasında camilerin iç kısmı, abdest haneler, tuvaletler ve çevresi ekiplerimiz tarafından ilaçlanarak dezenfekte ediliyor. Camilerimiz müminlerin üzerine Allah’ın emanetidir. Camiler, içinde başka hiçbir yerde bulamayacağımız çok özel bir huzur ve haz kaynağıdır. Camilerimizin bakımı konusunda üzerimize düşen görevi yerine getirmek bizim önceliğimiz. İlaçlama çalışmalarımız ilçe genelindeki tüm camilerimizde devam edecek.” Dedi.

Akçakale Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Mustafa Ercan: Her yıl olduğu gibi bu yıl da Başkanımızın vermiş olduğu talimatlarla ramazan ayı öncesi tüm camilerin ilaçlanmasına ağırlık verilerek halkımızın daha ferah bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirmesi hedeflenmektedir. Bunun yanında uçkun ve haşerelerle karşı mücadelemiz aralıksız devam etmektedir. Kırsal bölgelerde haşerelerin yoğunluğundan dolayı kapalı alan ilaçlamasına ağırlık veriyoruz. Sivrisinek ile mücadelemiz her gün saat 6 da başlanır, gece geç saatlere kadar devam eder. Ulv ve Mist Blower yöntemi kullanılarak ilaçlama yapılmakta. Karasinek ile mücadelemiz, sabahın erken saatlerinde çöp konteynerleri, katı atık merkezleri ve hayvansal atıkların bulunduğu yerler zararlı yoğunluğuna göre aralıksız ilaçlanmaktadır. Son olarak bu yıl içerisinde 18 adet park yapıldı, ağaçlandırıldı ve çimlendirilerek halkımızın hizmetine sunuldu. Halkımızdan tek ricamız yapılan bu hizmetlere sahip çıkmalarıdır.

\"\"

Cami İmamı Ömer Faruk Kartal ise; “Başta Akçakale Belediye Başkanımız Abdülhakim Ayhan’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Her yıl olduğu gibi bu aylarda haşere ve sineklerden dolayı sıkıntı yaşamaktayız. Cami cemaatinin ve bizlerin bu isteklerini sağ olsunlar geri çevirmediler. Camimizin birkaç yerinde haşereler bulunuyordu. Yapılan bu çalışmalarla bunların hepsi temizlendi. Caminin tuvalet ve abdest hanelerini de ilaçladırlar. Aynı zamanda geçtiğimiz aylarda cami bahçesinde bir düzenlemede yapmışlardı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun.” Dedi.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!