olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Akbaş'dan Erdoğan'a çağrı

Akbaş'dan Erdoğan'a çağrı
AK Parti‘ye yakınlığıyla bilinen Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşlarını İzleme Platformu Başkanı Faruk Akbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a çağrıda bulundu. Kamuya personel alımında liyakat esasına uyulmasını talep etti.

FARUK DEVECİ/ŞANLIURFA OLAY

Sosyal medya aracılığıyla yaptığı çağrıda, adalet vurgusu yapıp çarpıcı eleştirilerde bulunan Akbaş, ’Yıllar önce kadrolaşma yapıyor diye yerden yere vurduğumuz CHP‘li Moğultay‘dan daha beterini yapıyoruz. biz bu olamayız‘ dedi.

Akbaş, şunları kaydetti:

''Adalet: Bir kadın adı olarak kalmamalı, insanların yaşamında ırk, din, dil, mezhep ve görüş farkı olmadan hakların eşit dağıtıldığı düzenin adı olmalıdır Adalet...

Sayın Cumhurbaşkanım, eminim ki bu yapılan yanlışlardan sizin haberiniz yok, size ulaştırılmıyor. Çünkü bizim tanıdığımız, güvendiğimiz, bir sözüyle sokağa çıkıp serden geçtiğimiz Erdoğan bu adaletsizlikleri  kabul etmez, edemez. Sayın Cumhurbaşkanım; Emin olun ki şu anda başka görüşteki insanlara hayat hakkı vermiyoruz. Bırakın başka görüşteki insanları, bizimle aynı yolda yürüyen bir çok sevdalınız, torpili olmadığından hakları gasp ediliyor. . Yıllar önce kadrolaşma yapıyor diye yerden yere vurduğumuz CHP’li Moğultay‘dan çok beterini yapıyoruz.

Önceleri tüm imtiyazı hain FETÖ örgütüne verip, milleti perişan ettik. FETÖ‘nün referans olmadığı hiç kimse hayat hakkı bulamıyor, ne ataması yapılıyor, ne de ihaleye girebiliyordu. Çok şükür o namertlerden kurtulduk ama emin olun ki çok değişen bir şey yok. Vatandaş imtiyazlı bir böyyük amcaya sırtını dayamayan nefes alamıyor. Bir de mülakat denen bir icat çıkardılar ki, hiç bir şekilde liyakata bakılmıyor, herkes adamını alıyor. Adamın başarısı, aldığı puanın hiç değeri yok. Mülakatta her şey hallediliyor.

Sen bu olamazsın!! Biz bu olamayız. Bu kadar adaletten yoksun olamayız.

Sayın Cumhurbaşkanım, eğer duyuyorsan beni, bil ki seni çok seviyoruz, lakin gidişatın iyi olmadığını sana haykırarak söylemek istiyoruz.

Şu an ekonomiyi kastetmeden belirtmeliyim ki; 2002 ruhundan eser kalmadı. tekrar ayağa kalkıp davaya yük olanları çöpe atmanı bekliyoruz. ''

 

Teşkilat mensupları istihdam edilebilmeli mi?

Şanlıurfa kamuoyuna 'Bankamatik memurları' olarak yansıyan 'Çalışmadan maaş alan kamu çalışanları' iddialarına da değinen Akbaş, şu yorumu yaptı:

''Gördüğüm ve bildiğim odur ki; siyaset bir gönül sevda işidir. Sevdası olmayanın siyasette de yeri yoktur. Ben şahsen, teşkilatta görev alan arkadaşlarımın Belediyelerde görev almasını etik bulmuyorum ama çok ihtiyacı olan bir kardeşimiz olması halinde ve de bir fiil işe girdiği kurumda çalışması, emek vermesi halinde kerhen de olsa görmezden gelebiliriz.

Lakin maddi durumu yerinde olup teşkilatlarda görev aldığı halde, Belediyelerde personel görünüp hiç işe gitmeden maaş alanlar varsa, bunu ne Allah kabul eder ne kul. bırak Müslümanı, gayri müslim kabul etmez,i edemez.

İddiaların araştırılması, varsa işe gitmeden maaş alanlar, bunların derhal teşkilatlarla bağlarının kesilmesi çok acil bir vazifedir. Bu kadar önemli bir konunun özellikle il başkanlığı tarafından takip edilmesi ve gerekenlerin yapılması, kamuoyu tarafından en haklı beklentimiz ve başkanlığın en önemli görevidir. Suistimallerin tespit edilerek kamuoyunu aydınlatıcı bilginin paylaşılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. ''

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!