olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

AK Parti Suruç kongresi gerçekleşti

AK Parti Suruç kongresi gerçekleşti
AK Parti Suruç 5. Olağan Kongresi Milletvekilleri ve teşkilat üyelerin katılımı ile gerçekleşti.

Suruç’ta gerçekleşen kongre, divanın oluşması ile başladı. Dilek ve temenniler okundu. Kongreye İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Abdülkerim Gök, Seydi Eyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Halil Özcan, Zeynep Karahan Uslu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İlçe Başkanları, delegeler, partililer ve vatandaşlar katıldı.

‘Köklü bir geleneğe sahipiz’

Millet olarak Suruç’a Kobani’deki iç çatışmadan dolayı gelen misafirler için gösterilen misafirpervelik ve kardeşlikten dolayı millet olarak destan yazdıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Suruç gerçekten kendisine yakışır şekilde bir kongre gerçekleştiriyor, Kobani sorunun olduğu gün Büyükşehir Başkanımız ile Suruçtaydık. Buradaki insanlık dramını gördük. Millet olarak burada bir destan yazdık. Bu gün burada bizim geleneğimizin ne kadar köklü olduğunu buradaki en eski ilçe başkanlarımızın katılımıyla görmekteyiz. AK Partiyi Suruç’ta bugünlere getiren bütün kadrolara teşekkür ediyoruz” diyerek kongrede seçilenlere başarılar dilerken parti kademelerinde daha önce görev alanlara teşekkür etti.

‘AK Parti gelişmenin merhametin adresidir’

Şanlıurfa’nın Suruç konusunda büyük bir sınav verdiğini ve dünyaya örnek kardeşliği gösterdiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç; “Suriye’de sıkıntı çeken insanların üzüntüsünü yüreğimde hissettiğimi belirtmek istiyorum. Acılarını yüreğimizde hissettiğimizi belirtmek istiyorum. Ellerimizi meselenin sorunun altına koyuyor, gövdemizi siper ediyoruz. İnsanlık dramına ve zulme karşı göğüs geriyoruz. Allah bu yardımları yapan milletten razı olsun. Kobani’de başlayan saldırılara rağmen bu millet 800 İnsani yardım TIR’ını bu bölgedeki insanlara yollamıştır. Eğer Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ve Haliliye Belediyeleri ilk günden itibaren bu bölgede çalışmalar başlatmasaydı bu gün burada salgın hastalıklar çıkardı. Ceberut Devlet anlayışını yendik halkını kucaklayan halkına ayrımcılık yapmayan, halkına hizmeti şeref bilen bir devlet anlayışını buraya getirdik. Büyük bir yatırım yaparak fıratın suyunu Suruç ovası ile buluşturduk. Allahın izni ile 900 Bin dekara sahip Suruç ovası değişerek bereket yuvası olacak. AK Parti gelişmenin, merhametin adresi ve milletin ta kendisidir ayrım yapmadan. AK Parti; Diyarbakır’da, Şanlıurfa’da, Mardin ve Suruç’ta ayrı ayrı konuşma değil heryerde aynıdır. AK Partinin arkasında silahlı güçler, mafya babaları, holdingler ve localar yok, bir tek millet vardır. Allah millete zeval vermesin yolumuz açık olsun” diyerek kongrenin ilçeye ve Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diledi.

‘AK Partinin Huzur ve Kardeşliği İle Teşkilatımızın Fedakarlığı Birleşti’

Kobani meselesinin ağır bir mesele olduğunu ama Suruçluların büyük gayreti ile dünyaya insanlık dersi verdiklerini ifade eden AK Parti Suruç İlçe Başkanı Mehmet Yavuz; “Davası medeniyet, güçlü ve büyük Türkiye olan AK Parti Dünyaya huzur ve kardeşlik getirmek sevdasındadır.  AK Parti olarak birlikteliği, kardeşliği, dayanışmanın ve ekip ruhunun bir ve beraber aynı yolda yürümenin en güzel şekilde örneğini Suruç’taki teşkilatımızın fedakar üyeleriyle göstermiş olduğunun mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek büyük katılım sağlayan delege üyelerine ve partililere teşekkür etti.

‘Suruç’ta herkes elini taşın altına koydu’

Şanlıurfa Merkez ilçesi olarak Suruç’ta yaşanan göçten dolayı diğer ilçe belediyeleri olarak ilk günden beri Suruç’ta olduklarını belirten Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, “ Suruç’ta başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere devletin bütün kurumları, Valilik ve AFAD yetkilileri olmak üzere Kobani’den ateşten kaçarak geldikleri Suruç’ta herkes elinden gelen çabayı gösterdiler” diyerek kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

‘Suruç’a suyu ancak Erdoğan getirebilirdi’

Suruçluların su talebinin yıllar öncesine dayandığını, Ak Parti hükümetleri öncesinde çok uğraştığını ama sonuç alamadığını söyleyen Milletvekili Seydi Eyüpoğlu; “Recep Tayyip Erdoğan’ının dönemiyle birlikte Suruç ovasındaki su projesine başlama talimatı verdi. Milletine sevdalı bir liderin dava arkadaşları olarak bu millete hizmet için varız” dedi.

‘Suruç kendisine yakışanı yaptı’

Suruç 5. olağan kongresinin büyük bir heyecanla ve Suruç’a yakışır bir katılımla gerçekleştiğine dikkat çeken Milletvekili Abdülkerim Gök; “Gerçek olan Tayyip Erdoğan’ın büyük şemsiyesi altında milletimize hizmet etmektir. Amacımız bu büyük davanın neferleri olarak sürdürmektir. Geçmişten bu güne kadar Suruç’ta emek veren Milletvekilliği yapmış herkese teşekkür ediyorum. AK Partinin neferleri olan ilçe, yönetimde ve bundan önce emek veren herkese teşekkür ederim” diyerek Suruç’a getirilen suyun önemini, Kobani meselesinde Suruçluların kendinse yakışanı yaptığını ve hükümet olarak ilk günden itibaren Suruç’ta olduklarını dile getirdi.

 

Daha sonra tek liste halinde yapılan seçimde Mehmet Yavuz seçildi. Kongreye katılanlara teşekkür eden Yavuz, Suruç’a, Şanlıurfa’ya ve Türkiye’ye katkı sunmak için ellerinden geleni yapacağını ifade etti.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!