olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Ahmet Eyyüpoğlu güven tazeledi

Ahmet Eyyüpoğlu güven tazeledi
Şanlıurfa Ziraat Odası, Olağan Genel Kurulu yapıldı.Kongre’de tekrar başkan seçilen Başkan Ahmet Eyyüpoğlu güven tazeledi. Eyyüpoğlu, “Burada bir yarış söz konusu değildir. Hizmet vardır” dedi.

Aziz Budak/Şanlıurfa OLAY

 ŞANLIURFA Ziraat Odası Konferans Salonunda gerçekleşen Olağan Genel Kurul, açılış, yoklama ve saygı duruşu ile istiklal marşının okunmasının ardından Divan Başkanlığına Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar, Divan Katip Üyeliğine Ahmet Yetimoğlu ve Mahmut Akar’ın seçilmesi ile başladı. Genel Kurulda Divanın teşekkülü, saygı duruşu, faaliyet raporunun okunması ve 2011-2015 yılları arası tüm harcamalar ve bütçe okundu.

Şanlıurfa Ziraat Odası Olağan Genel Kuruluna Karaköprü  Belediye Başkan vekili  Bekir Sıtkı Akyol , ASKON Ankara  Şube Başkanı Abdurrahman  Eyyüpoğlu , Bozova Ziraat Odası Başkanı Suphi Aksoy, Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, Yol İş Sendikası Şube Emin Kubat, üyeler ve çok sayıda çiftçi katıldı.

 Seyfettin Demir adaylıktan çekildi

Aday listelerinin okunması sırasında Seyfettin Demir’in listesini geri çektiğini açıklaması sonrası seçim, Ahmet Eyyüpoğlu’nun tek listesi ile gerçekleşti.Seçimde mevcut Başkan Ahmet Eyyüpoğlu tekrar başkan seçildi. Seçim sonrası konuşan Başkan Ahmet Eyyüpoğlu, Şanlıurfa çiftçisi için gerçekleştirecekleri projeler ile tarımın kalkınmasına öncülük edeceklerini belirtti.Eyyüpoğlu, salondaki birlik ve beraberliğe dikkat çekerek yükünün iki kat daha arttığını ifade ederek, “Burada bir yarış söz konusu değildir. Hizmet vardır. Buradaki desteğiniz ve Seyfettin Demir kardeşimin kararı bizleri daha güçlü kılmıştır. Bizle akraba aileleriz, dostuz burada önemli olan hizmettir” dedi.

 Çiftçilerden alınan aidat azaltılacak

Eyyüpoğlu, Şanlıurfa çiftçisine yapacakları hizmetler ile kentteki tarımın gelişimine öncülük etme hedefinde olduğunu vurguladı. Yeni dönemde özellikle Şanlıurfa’da seracılığın gelişmesi için büyük çaba göstereceklerini kaydeden Eyyüpoğlu, Şanlıurfa Ziraat Odası olarak özellikle Karaali bölgesinde 20 dönümlük arazi satın alarak burada oda adına yürütülecek seracılık faaliyetlerinden elde edilen gelir ile çiftçilerimizden alınan aidatın %50 oranında azaltmayı hedeflediklerini söyledi.

 

Bir yılı aşkın bir süredir bölge çiftçisinin yaşadığı elektrik sorunun da çözümü için çabalarının süreceğini söyleyen Eyyüpoğlu, ‘geçtiğimiz yıl TEDAŞ ile yaşanan elektrik kesintileri sorunun çözümü için çabalarımız sürecektir. Hükümet, milletvekili, bakanlık ve TEDAŞ ile görüşmeler devam edecektir. Dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen günde 6-7 saat elektrik kesintileri var. Suriye’de Irak’ta savaş olmasına rağmen böyle bir şey yok. Milletvekillerimiz, Bakanlarımız ve Başbakanımız ile görüşülerek inşallah kısa sürede bu soruna da bir çözüm bulunacaktır” ifadelerini kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!