olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Ağır iş yükü karşısında doktorlar tayin istiyor!

Ağır iş yükü karşısında doktorlar tayin istiyor!
Sağlık sorunlarıyla bir türlü başa çıkamayan Şanlıurfa, adeta hastane enkazına döndü. Mevcut hastanelerde birçok bölümün olmamasının yanı sıra, olan polinikliklerde de uzun kuyruklar oluşuyor ama kentteki birçok özel ve devlet hastaneleri hala kapalı durumda. Kente gelen doktorlar, aşırı iş yükü nedeniyle mecburi hizmetin ardından ya istifa ediyor ya da tayin istiyor.

(İbrahim Halil ASLAN / Özel Haber Şanlıurfa OLAY)

VATANDAŞ İSYAN NOKTASINA GELDİ

Şanlıurfa’daki mevcut hastanelerde yaşanan hasta yoğunluğu vatandaşları isyan noktasına getirirken, kentteki birçok hastane kapalı tutuluyor. Kentte bulunan Edessa ve Ursu özel hastanelerinin kapanmasının ardından, boşaltılan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Diş Hastanesi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi binaları da boş duruyor. Şanlıurfa adeta hastane enkazına dönerken, mevcut çalışan hastanelerde de vatandaşlar saatlerce kuyrukta bekliyor. Muayene olmak için saatlerce sırada beklemek zorunda kalan vatandaşlar, kentin çektiği bu çilenin artık son bulmasını istiyor.

BİR TARAFTA HASTA KUYRUĞU, DİĞER TARAFTA BOŞ BİNALAR

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Eyyübiye Eğitim ve Araştırma hastanesinde muayene olmak adeta çileye dönüşüyor.Özellikle bazı polikliniklerde hastaların oluşturduğu kuyruk metrelerce uzarken, bu durumda sağlık çalışanları da büyük bir iş yükünün altına giriyor. Halihazırda kapalı tutulan hastanelerin hizmete açılmasını isteyen vatandaşlar, bu yöntemle mevcut yoğunluğun dağılacağını belirtiyor. Çalışamaz vaziyetteki hastaneler adeta çürümeye terk edildi ve yıllardan beri en ufak bir çalışma yapılmadı. Hal böyle olunca bu hastanelerin yoğunluğu da halihazırda çalışan hastanelere yüklendi.

“DOKTORLAR YA İSTİFA EDİYOR YA TAYİN İSTİYOR”

Şanlıurfa’nın sağlık problemleri bu aşamada, hastane durumu da bu vaziyetteyken, aşırı iş yüküne dayanamayan çoğu doktor, mecburi hizmetinin bitmesiyle birlikte kentten ayrılıyor. Sağlık Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdülkadir Yabir, Şanlıurfa’daki sağlık sisteminden şikayet ederek, şöyle konuştu: “Şanlıurfa’daki Sağlık sistemi kanayan bir yara.Bir yanda yoğun iş yükü diğer yanda sağlık çalışanların üzerindeki baskı ve mobing.Diğer tarafta kapanan atıl durumdaki hastaneler ile mağdur edilen vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntılar.Kalabalık poliklinik hizmeti veren hekimler ile tedavi için sıra bekleyen vatandaşlarımızın sıkıntıları gün geçtikçe artmaktadır. Zaten istihdamda sıkıntı çeken Şanlıurfa, gelen hekim ve sağlık çalışanlarını idari baskılardan dolayı mecburi hizmeti biter bitmez ya tayin istiyor yada istifa etmektedir.”

KAMU MALI ÇÜRÜMEYE TERK EDİLİYOR

Şanlıurfa’da çalışamaz vaziyetteki hastaneler ve içerisindeki tıbbi cihazlar her geçen gün çürüyor. Bu da kamuyu büyük oranda zarara uğratıyor. Şanlıurfa’nın bir an önce sağlık alanında toparlanması gerektiğini belirten vatandaşlar, bu kamu zararının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Kaliteli sağlık hizmet almak istedikleri ve artık farklı illere gitmek istemediklerini dile getiren Şanlıurfalılar, çürümeye terk edilen hastane binalarının tekrar hastane olarak hizmete açılmasını bekliyor. Mevcut durumda kapalı tutulan hastanelerin tekrar hizmete açılmasıyla birlikte, hasta kuyruklarının azalması ve sağlık çalışanlarının iş yükünün hafiflemesi bekleniyor. İl Sağlık müdürlüğüne ait üç hastane binası için kurumdan herhangi bir açıklama yapılmıyor.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!