olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

"Afrika'dan değil, Şanlıurfa'dan bahsediyorum!"

"Afrika'dan değil, Şanlıurfa'dan bahsediyorum!"
CHP Şanlıurfa Millevekili Mahmut Tanal basın toplantısında Şanlıurfa’nın muhtarları ile yaptığı görüşmeler sonucunda hükümetin köylere, kasabalara, ilçelere nasıl hizmet götürdüğünü açıkladı.

Haber: Mehmet Halhalli

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Basın toplantıma başlamadan önce, 17 Ağustos depreminin 18. yılında depremde hayatını kaybedenleri saygıyla, rahmetle anıyorum. Ülkemizin bir daha böyle acılar yaşamamasını temenni ediyorum.

Bugün sizlere uzun bir süredir seçim bölgem olan İstanbul’un, sorumlu olduğum il Düzce’nin ve doğup büyüdüğüm topraklar olan Şanlıurfa’nın muhtarları ile yaptığım görüşmeler sonucunda hükümetin köylere, kasabalara, ilçelere nasıl hizmet götürmediğini anlatacağım.

“Beni en çok arayan Şanlıurfa Muhtarlarıydı”

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meşhur muhtarlar toplantısı, 1 Haziran’dan beri toplanmıyor. Sayın Erdoğan en sonuncu yani 38. Muhtarlar toplantısını 1 Haziran iftarında yaptı. 78 gündür muhtarları toplamayan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanı olduktan sonra muhtarlarla hiçbir araya gelmedi, vatandaşın sorunları hiç umurunda olmadı. Zaten yapılan muhtarlar toplantıları, vatandaşın sorunlarına yönelik değil, fişleme ve gövde gösterisi amaçlıydı. Muhtarlarımız büyük imkânsızlıklar içinde bölgelerine hizmet götürebilmek için adeta üst makamlara yalvarıyor, bürokrasi ile boğuşuyorlar.  Cumhuriyet Halk Partisi sadece seçim dönemlerinde değil her zaman seçmeninin, seçmeyeninin, vatandaşının yanındadır. Biz de AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın unuttuğu muhtarlara SMS yolu ile ulaştık. Hepsine tek tek kendi cep telefonu numaramı ulaştırdım ve sorunları ile ilgileneceğimin sözünü verdim. Kendi seçim bölgem olan İstanbul, sorumlu ilim Düzce ve doğduğum, büyüdüğüm topraklar olan Şanlıurfa’nın muhtarlarından en çok arayan Şanlıurfa Muhtarlarıydı. Bu SMS mesajını iyi ki atmışım çünkü şunu netleştirmiş olduk.

“AKP, Şanlıurfa’yı kaderine terk etmiş”

Değerli basın mensupları, muhtarlarımızla birebir irtibata geçtiğimde anladım ki AKP, Şanlıurfa’yı kaderine terk etmiş. Şanlıurfa’nın her ilçesinden muhtarlar aradı. Adeta üçüncü dünya ülkelerinin sorunları ile karşı karşıyalar. Yol, su, elektrik… 2017 yılında elektrik kesintisinden şikâyetçi olan vatandaşlarımızın olması iktidarın ayıbı değil de nedir? 15 yıllık iktidar, yolların asfaltlanmamış olmasını, içme suyu olmayan köylerin olmasını nasıl açıklayacak? Sadece büyükşehirlere yapılan otobanlarla mı göz boyayacaklar. Telefonlarım susmuyor. Ben de dahil 4 kişi telefonlara yetişemiyoruz.  Şanlıurfa’da iktidar partisine karşı müthiş bir isyan ve sitem var. Anlaşılan AKP, Şanlıurfa’yı oy deposu gördüğü için hizmet getirmeye bile ihtiyaç duymuyor.

Tanal kendisine gelen şikayetleri açıkladı

Muhtarlarımızın 7-24 ulaşabileceği, adeta acil istek hattı oluşturduk. Bana gelen şikâyetleri size şöyle özetleyeyim:

-Siverek’in Taşıkara Mahallesinin 2 yıldır su sorunu var. İçme ve kullanma suyu yok. Ağaçlar ekinler kurumuş, çiftçi perişan. Hayvanların susuzluktan telef oluyor.

-Bozova Karapınar Mahallesinde 1 buçuk kilometrelik bir asfaltı 15 yıldır yaptıramadılar.

-Şeyhçoban Mahallesi ile şehir merkezi arası sadece 3 kilometre. 250 hane bin nüfuslu bir yer.  Burada dahi alt yapı, kanalizasyon sorunu var. Vatandaşlar, yetkililer defalarca altyapı ve kanalizasyon sorunu için Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresine başvuru yapmışlar sonuç yok. 1986’dan kalma ahşap elektrik direkleri var, Direkler devriliyor, teller kopuyor, elektrik kesiliyor. Bırakın elektriği can güvenliği dahi yok.

-Birecik İlçesi Bağlarbaşı Mahallesi’nin 4 yıldır içme suları yok. Sondaj kuyuları kurumuş. Mahalleliye Fırat Nehri’nden su gelecek sözü verilmiş. Köylüyü oyalıyorlar. Büyükbaş hayvancılık kalmamış. Göç başlamış. Fırat’tan getirilecek su için boru döşemişler ama yeterli büyüklükte boru döşemediği için su veremiyorlar.  

-Siverek Haliliye Mahallesi’nde elektrik sorunu var. Her gün 4-5 saat elektrik kesiliyor. Vatandaş mağdur, elektrik faturaları anormal yüksek geliyor. Arkadaşlar şu Meclis’te her gün elektriklerin kesildiğini düşünün, işinizi nasıl göreceksiniz?

-Viranşehirliler diyor ki, çiftçilere verilen kredilerden yararlanamıyoruz. Bize açık açık oy vermediğiniz için kredi de yok diyorlar. Sadece AKP’ye verilen kredinin adı kredi değil haraçtır, haraç!

 -Halfeti Sırataşlar Mahallesi’nde Eylül 2014’te yapılan ilkokulun duvarları sağlam değil. BİMER’e Kaymakamlığa, her yere başvurulmuş. Şanlıurfalı Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba da gelmiş fotoğraflarını çekmiş. Bir bakan gelip kendi gözleriyle yıkık bir okul görüyor. Fotoğraf çekip gidiyor. Sonuç alınamıyor. Hatıra albümüne koydu herhalde…

“1 saat içinde 10 kez elektrik gider mi?”

Size bunları anlatmakla bitiremem. Bozova’da 15 yıldır asfaltlanmayan yol var. Haliliye’de kanalizasyon sorunu, mahallelerin elektrikleri sık sık gidiyor. 1 saat içinde 10 kez elektrik gider mi? Bu işkencedir. Vatandaşın, buzdolabı, çamaşır makineleri patlıyor. Hala 1986’dan kalma ahşap direklere takılı elektrik telleri var. Teller kopuyor, can güvenliği dahi yok. Fırat’a 4 kilometre uzaklıktaki Birecik’te 4 yıldır içme suyu yok! 15 yıllık iktidar Fırat Nehri’nden su gelecek diye vatandaşını kandırıyor. Sondaj kuyuları kurudu, büyükbaş hayvan kalmadı diye Şanlıurfa’da göç başladı. Yol yok, su yok, elektrik yok. Halfeti’de yapılan okulun duvarları sağlam değil, küçücük yavrularımız o tehlikenin içinde. Şanlıurfa Belediye Meclis Üyeleri parti ayrımı yapıyor. Harran’ın trafoya ihtiyacı var. Sokak aydınlatmaları yok.

Ben şuan bir Afrika ülkesinden bahsetmiyorum.  Bahsettiğim yer Şanlıurfa!

2017 yılında 1 saat içinde 10 kere elektrik nasıl gider?

“TEDAŞ Urfalılara bu eziyeti neden yapıyor?”

Beni başka şaşırtan bir olay ise Şanlıurfalı muhtarlar veya vatandaşlar, Şanlıurfa’nın 12 Milletvekilinin hiçbirine ulaşamadıklarını söylüyorlar. Benim telefonum bütün Türkiye’de var. Şanlıurfalı 12 milletvekili bana bir milletvekilinin ulaşılmaz olmasının gerekçesini söylesin. Nasılsa Şanlıurfa’dan oy geliyor diye bir şehir bu kadar perişan edilmez. Bu kadar muhtar bana yalan söylüyor olamaz.

Ben buradan ne iktidara ne Şanlıurfa vekillerine sesleniyorum. Ben buradan Şanlıurfalılara sesleniyorum. Bir daha ki seçimde kararlarını verilen hizmete göre versinler. Kendinize bu haksızlığı yaptırmayın. İktidara tavrınızı koyun, elektriksiz, susuz, yolsuz kalmayın. Şanlıurfa’nın bütün ilçelerinin şikâyetlerini ilgili bakanlıklara soru önergesi olarak ilettik. Şikâyetler geldikçe de iletmeye devam edeceğiz. Madem siz görmek istemiyorsunuz Şanlıurfa’nın sorunlarını ben sizin gözünüze gözünüze sokacağım!” diyerek basın toplantısını sona erdi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!