olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Adli Tıp Kurumu Binasında uyuşturucu alemi

Adli Tıp Kurumu Binasında uyuşturucu alemi
Adli Tıp Kurumu eski binası madde bağımlısı gençlerin yuvası haline geldi. Mahalle sakinleri ise yetkililerin burayı görmezden geldiğini savunuyor.

Haber: Hasan RAY

Şanlıurfa'nın merkezinde bulunan ve  uzun yıllar Verem Savaş Dispanseri olarak hizmet veren bina daha sonra ise Adli Tıp Kurumu binası olarak kullanıldı. Ancak geçtiğimiz aylarda Adli Tıp Kurumu binasının Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine taşınmasıyla atıl durumda kalan bina Urfa’nın çeşitli bölgelerinden gelen madde bağımlısı insanların mekanı haline geldi.

Madde bağımlıları alem yapıyor

Şanlıurfa merkez Haliliye ilçesine bağlı Atatürk Mahallesinde bulunan Adli Tıp Kurumu binası madde bağımlısı insanların adeta yuvası haline geldi. Şanlıurfa’nın kanayan yarası haline gelen madde bağımlılığının son vakası Adli Tıp Kurumu binasında kendisini aylardır gösteriyor. Özellikle akşamüzeri mesai saati çıkışlarına yakın binaya doluşan madde bağımlıları burada alem yapıyor.

Binadaki malzemeler talan edildi

Geçtiğimiz yıllarda binlerce lira para harcanarak verem dispanserden Adli Tıp Kurumu binasına dönüştürülen mekan şu aralar adeta yağmalandı. Binada bulunan 12 klima, takılı olan lambalar, elektrik sayaçları, asma tavanlar, kapı ve pencereler sökülerek çalınmış. Devlet malının bu şekilde talan edilmesine seyirci kalan ilgili birimler, mahalle sakinleri tarafından oldukça tepki topluyor.

Madde bağımlıları cirit atıyor

Binaya sürekli gece gündüz madde bağımlılarının girip çıktığını söyleyen Atatürk Mahallesi Muhtarı Mahmut Karataş, “Ben buradan sayın valimiz Abdullah Erin beye sesleniyorum; lütfen mahallemizin sesine kulak verin. Burada devlet malı talan ediliyor. Buraya takılan klimalar ve diğer araç gereçler hep bizim vergilerimizle alına n milli servettir. Burada hırsızlar ve madde bağımlıları cirit atıyor” dedi.

Sağlık ocağı yapılsın

Söz konusu binanın değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen muhtar Mahmut Karataş, “Biz buranın böyle atıl durumda kalmasını istemiyoruz. Mahallemizde sağlık ocağı yok, muhtar evi yok, düzgün zaman geçirilecek bir yer yok. burası bir şekilde değerlendirilmelidir. Örneğin etrafındaki duvarları kaldırsınlar halka açsınlar. Bir tarafı sağlık ocağı diğer tarafı sağlık ocağı ya da taziye evi yapılabilir” diye konuştu.

Mahalle sakinleri oldukça tepkili

Yaşanan olaylara tepki gösteren mahalle sakinleri ise, “Biz bırakın geceyi akşamüzeri bile buradan geçmeye korkuyoruz. Bu insanların hepsi madde bağımlısı ve ne yapacakları belli değil. Çocuklarımızın o bölgeyi kullanmasına izin vermiyoruz. Yetkililerin burayı bir an evvel değerlendirip çözüme kavuşturmasını bekliyoruz. Özellikle buranın mahallenin hizmetine verilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!