olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Aday adaylarının temayül sınavı

Aday adaylarının temayül sınavı
AK Parti Şanlıurfa Teşkilatı, milletvekili aday adaylığıyla ilgili başvuru sürecinin tamamlamasının ardından hafta sonu temayül yoklamasına gitti.268 aday adayı için 2 Bin 797 kişi oy kullandı. Sonuçlar ise değerlendirilmek üzere Ankara’ya gönderildi…

Aziz Budak/Şanlıurfa OLAY

 GAP tarımsal Araştırma Merkezi’nde (GAPTEAM) sabah başlayan temayülü Ak Parti MYK üyesi Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk yönetti.   Temayülde Belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il yönetimi, il gençlik, il kadın kolları, ilçe yönetimleri, ilçe gençlik ve ilçe kadın yönetimleri, il hakem ve disiplin heyeti, AK Parti kurucu üyeleri, AK Parti eski il başkanları, Şanlıurfa’da bulunan köy ve mahalle temsilcilerinden oluşan 2 Bin 797 kişi oy kullandı.

 Ankara’da sayımı yapılacak

Kullanılan oylar Ankara’dan gelen heyet tarafından genel merkeze gönderilecek ve merkezde oyların değerlendirilmesi yapılacak. Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yapılan temayülün tüm Şanlıurfa’ya ve aday adaylarına hayırlı olmasını diledi.   Beyazgül, “Yapılan temayül yoklamasına 268 aday adayı katıldı. Her delege 12 kişiye oy kullanmak zorunda. 11 yada 13 oy kullanan geçersiz sayılacak. Kullanılan oyları Ankara’dan gelen bir heyet merkeze götürecek ve orda sayım işlemi gerçekleştirilecek” dedi.

 Çiftçi: Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı Gazeteci-Yazar Dilek Çiftçi, temayül yoklamasında yaptığı açıklamada, “Temayül yoklaması bugün burada gerçekten büyük bir coşkuyla geçiyor. İlçelerden gelen arkadaşlarımız, teşkilatlarımız yoğun bir tempo içerisinde adaylarına oy veriyorlar. Tabi ki, temennimiz hak edenin olması, Şanlıurfa’mızın kazanması, Urfamıza hak ettiği hizmetin gelmesi, biz bunu temenni ediyoruz. İnşallah hayırlısı olur” dedi.

 Demokrasinin göstergesi oluyor

AK Parti Milletvekili Aday Adayı İbrahim Toru ise, gündemi değerlendirerek aday adaylarına başarılar diledi. Toru; “Hükümetin yaptığı silah bırakma çağrısı bizleri mutlu etti. Umarız çözüm süreci biran önce tamamlanır” diyerek tüm aday adaylarına başarılar diledi.  Yapılan temayül yoklamasının tüm aday adaylarına ve Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını dileyen İbrahim Toru; “Öncelikle tüm Şanlıurfa’mıza ve AK Partimize hayırlı olsun diyorum. Tüm Türkiye ve Şanlıurfa’mızda Bayram havası var. Bugün tüm aday adayı kardeşlerimin tanıtılması açısından bir temayül yoklaması var. Dünde hükümetimizin yaptığı silah bırakma çağrısı da bizi mutlu etti. Biz bu konuda hükümetimizden ümitliyiz. Rabbimizden dileğim Şanlıurfa, Güneydoğu, Türkiye’miz olsun. Çünkü buralar çok önemli yerler umarız çözüm süreci biran önce tamamlanır ve buraya büyük firmalar gelip fabrikalar açar ve istihdam sağlar. Umarım aday seçilecek arkadaşlarımız Şanlıurfa’mıza faydalı olur. Türkiye’de 3. Sıradayız İstanbul ve Ankara’dan sonra 3. Sıradayız. Bu şehrimizin siyaset merakından kaynaklanıyor buda demokrasinin göstergesi oluyor. Tüm aday adaylarına başarılar dilerim” dedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!