olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Açık: “Salalarla susturulan bir darbeydi”

Açık: “Salalarla susturulan bir darbeydi”
 Şanlıurfa İl Müftüsü 15 Temmuz’un yıl dönümü dolayısı ile yaptığı açıklamada, “Darbelerle susturulan ezanlardan, salalarla darbeleri susturan bir güne şahit olduk” dedi.

Haber: Mehmet Kaması

15 Temmuz 2016 yılında FETÖ’cü hainlerin kalkışmış olduğu darbe teşebbüsün ardından yaklaşık 1 yıl geçti. Yüzlerce vatandaşlarımızın şehit olduğu darbe gecesinde ülkemiz büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Tek bir yumruk olan halkımız bu darbe teşebbüsüne karşı birlik oldular. Şanlıurfa’mızda da aynı görüntüler vardı. Kürdü, Arabî ve Türkü ile tek yürek olan Şanlıurfa bu darbe teşebbüse karşı dik duran illerin başında geliyor. Dik duran Şanlıurfa’nın ise 4 tane Şehidi vardı.  Ve üzerinde yaklaşık bir yıl gibi bir süre geçen 15 Temmuz Hain Darbe Teşebbüsü’nün ilk yıl dönümünün kutlanması için Şanlıurfa’da gereken tüm hazırlıklar yapılıyor. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık,” Darbeye iman gücü ile karşı gelen bir ana şahit oldu. Ezanların ve salaların susmadığı günlere şahit olduk. Bundan dolayıdır ki milletimiz Allah’ın verdiği iman gücü ile ayakta dik durarak darbe teşebbüsünü engellemiş oldu.” dedi.

Şanlıurfa’nın da 4 tane şehidi olduğunu belirten İl Müftüsü Açık, Bu şehit kardeşlerimizi asla unutamayız, onlar için camilerimizde kuran kurslarımızda adlarına mevlit okutulacak ve anılarak unutulamayacaklar” diye konuştu.

 

‘Salalarla susturulan bir darbeydi’

“Öncelikle o günleri unutmamak ve unutturmamak adına, yine programlar yapılması gereklidir” diyen Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, “15 Temmuz halkın sağduyusu ile Sayın Diyanet İşleri başkanımızın da dediği gibi “darbelerle susturulan ezanlardan, salalarla darbeleri susturan darbelere boyun eğmeyen bir konum yaşandı”. O yüzden öncelikle halkımıza çok teşekkür etmemiz lazımdır. Boynumuzu büktürtmediler, bütün en üst kademesinden en alt kademesine kadar zengininden fakirine kadar yaşlısından, gencine kadar herkes 15 Temmuz’da gerekeni yaptı.” dedi.

‘11 Temmuz’da anma programları başlayacak’

“Bir işgalle bir ihanetle karşı karşıya kalan milletimiz top yekûn bir göç kuvvet oldular.” Sözlerini ekleyen Müftü Açık, “Ham olsun boyun bükülmedi ve bu şekilde de vatanına, milletine, devletine, bayrağına sahip çıktı. Bu maksatla o günlerin unutulmaması adına 11 Temmuz’dan itibaren Sayın Valimizin Başkanlığında yine birçok burada Urfa’mızda nasıl ki 15 Temmuz’da Urfa’mız halkı ile bütün organları ile kurumları ve kuruluşlarıyla memleketine, devletine, vatanına sahip çıktıysa yine onu hatırlamak anlamı ile 11 Temmuz’da söylediğim gibi Valimizin Başkanlığında programlar yapılacak. Bizde İl Müftülüğü olarak tüm İlçe Müftülüklerimizle kadrolarımızla imamlarımız ve müezzinlerimiz, kuran kursu hocalarımızla memurlarımızla birlikte bu programların hepsine katılacağız.” diye konuştu.

 

‘3 şehidimiz için tüm camilerde mevlit okunacak’

Bu programların bazılarını kendilerinin yapacaklarını ifade eden Açık, “Özellikle 11 Temmuz’dan itibaren salalar okutularak yeniden o ruhun yaşanması için bir zemin hazırlayacağız. Bilindiği gibi 4 tane şehidimiz var Urfa’dan şehitlerimiz için camilerde mevlit okutulacak. İlk mevlidimiz 11 Temmuz’da Şehit Mustafa Direkli kardeşimizin ismini vermiş olduğumuz Şehit Mustafa Direkli Camiinde ilk mevlidimiz orda okunacak. Ve ilk de program orda başlamış olacak. Daha sonrada 3 şehidimiz içinde kendi camilerinde mevlit okunacak. Ayrıca 15 Temmuz’da yine programlar, 14 Temmuz’da programlar yapılacaklardır. Yine bizim müftülüğümüzün 19 Temmuz’da yine 15 Temmuz ile ilgili bir panelimiz olacak. Hem de bir nevi bunların hatıralarını hatırlatmak şeklinde. Mevlitlerimiz meydanda olacak yine hatimlerimiz meydanda indirilecek. Rabbim inşallah bir daha bu işgalin darbe ile karşı karşıya kalmamızı herhangi bir şekilde dışarıdan veya içerden yediğimiz ihanetleri de dimdik durmayı bizlere nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!