olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

620 Yetim sevindirildi

620 Yetim sevindirildi
İHH İnsan Yardım Vakfı tarafından geleneksel hale getirilen her yıl bahar aylarında Yetim Dayanışma Günleri(YDG) kapsamında Yetim Sevindirme Programları yapmaya devam ediyor. İHH Şanlıurfa Temsilciliği bu yılın ikinci 5.YDG programını Eyyübiye’de gerçekleştirdi.

Dünya genelinde yaklaşık 60 bin yetime sponsor olan İHH Vakfı Türkiye’de en çok yetimin desteklendiği il olan Şanlıurfa’da 500 yetime sponsorluk sistemiyle düzenli olarak nakdi yardımda bulunuyor. Ayrıca dönemsel ayni (gıda-et-giysi-ayakkabı-yakacak-kırtasiye çeyizlik  vb.) yardımlarda da bulunuyor.

Şanlıurfa 620 yetimin yüzünü güldürdü.

İHH tarafından çeşitli müsabakalar oyunlar ve toplu yenen öğle yemeğinin ardından çeşitli hediyeler verilerek sevindirildi. Yetim çocuklar ve aileleri sabah saatlerinde otobüslerle Eyyübiye ilçesindeki bir halı sahaya getirildiler.

Aileler ve çocuklarla yakından ilgilenen Vakıf yetkilileri çocuklara unutulmaz sevinçli bir gün yaşattılar. İHH merkezden gözlemcilerin de katıldığı programa Suriye ve Urfa’dan alimler de katıldı.

İHH Şanlıurfa Yetkilileri tarafından düzenlenen etkinliğe katılan yetimlerle koşu, halat çekme, ip atlama, yetimlerin okuduğu şiirler, Nasrettin hoca, palyaço ve değişik kostümlerle çeşitli oyun amaçlı müsabakalar düzenlenerek yetimlerin yüzleri güldürdüler.

Düzenlenen etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan İHH Şanlıurfa Şube başkanı Behçet Atila, konuşmasını Kürtçe ve Türkçe yaptı. Atila konuşmasında “İHH İnsani Yardım Vakfı o öncelikle savaş, doğal afet ve yoksulluk bölgeleri başta olmak üzere Türkiye dâhil 35 ülke ve bölgede, yetimlerin barınma, gıda, giysi, eğitim ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamaktadır. 60 bine yakın yetime sponsorluk sistemimizle düzenli, olarak bu yetimlerin annelerine nakdi yardım yapılıyor ve 5 yıldan beridir geleneksel hale getirdiğimiz Yetim Dayanışma Günleri programları kapsamında yetimleri sevindirme programları düzenlediğini belirten Atila bu yetim çocuklarımızın bir nebze bir gün dahi olsa bir araya getirip onları çeşitli oyun ve müsabakalarla eğlendirmek akabinde yemek ve vereceğimiz hediyelerle farklı bir gün çocuklara yaşatmaya çalıştığını belirten Atila, bizler biliyoruz ki yetimler kutsal emanetleridir. Resullulah(sav) ın bizlere emanetidir. Bizler o gözle bu yavrularımıza bakmaktayız bu yavrularla ilgilenmek bizlere zevk veriyor bizlerde onların gönüllerini kazanmaya çalışıyoruz. Onları böyle sevinçli mutlu görmek bizi de çok sevindiriyor. Bu programda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Allah(cc) razı olsun”dedi. Bu yetimlerimize sponsor olan ağabeylerimize ablalarımıza kardeşlerimize de müteşekkiriz.

 

Düzenlenen etkinlik çerçevesinde oynanan keyifli oyunlar  ve müsabakalardan sonra  başta yetimler olmak üzere tüm ailelerine ve misafirlere yemek olarak ikram edilen yemekten sonra yetimlere dağıtılan oyuncak ve hediyelerin ardından aileler Derneğin ayarladığı otobüslere binip evlerine/kamplarına dönerken çocukların ve annelerinin sevinçleri gözlerinde okunuyordu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!